Inloggen

×

Nieuws

Anna Vos beoogd voorzitter Bestuur ’21

De bestuursmededeling van woensdag 1 april kopt:

“In verband met het coronavirus gaat Bestuur ’20 door als Bestuur ’21”

Meteen ontvangt Jochem een berichtje van Anna: “Beter is dit een grap.”. Even later na geen reactie: “Jochem???”.

Anna Vos zou die avond met Jochem gaan eten na zijn Technisch Kader-vergadering. Haar avond verliep echter anders. Na de vergadering die Emma en Jochem op Skøll in een aparte ruimte hebben bijgewoond, springt hij de bestuursbus in om naar Anna toe te rijden. Er wordt een brief door haar brievenbus geschoven, waarna het gegil tot op straat te horen is. Ze moet buiten gaan staan met een blinddoek op en Jochem leidt haar de bestuursbus in. Na een tocht naar het Kalfje krijgt zij een cadeau van haar MGLD’19, verpakt in hun Intrainings-outfit (een kussensloop). Deze trekt zij aan en net zoals de fles Ice. Onder het genot van een speciaalbiertje vaart zij met een kleine omweg als een echte koningin naar de mooiste roeivereniging van Nederland. 

Op Skøll aangekomen treft ze Skøll in een complete rust aan en kan ze het gebouw goed in haar opnemen. Ze wordt weer geblinddoekt en de sociëteit ingeleid. Daar wordt zij op de voorzittersstoel neergezet met haar gezicht naar het beamerscherm. Onder haar stoel staat een Affligem Blond en een pastasalade klaar, want ze zit daar nog wel even. Een ware documentaire begint met filmpjes van de commissies, ploegen en coaches die bij Anna haar Skøll-carrière betrokken zijn. De oud-voorzitters konden natuurlijk ook niet ontbreken. Het duurde maar liefst 45 minuten! Hierna mocht Anna haar blinddoek weer opzetten en werd ze naar de bar geleid. Toen ze haar blinddoek af deed stond Emma voor haar en nam het woord:

Lieve Anna,

Het is misschien allemaal anders dan je gewend bent van een vraagactie, maar misschien daardoor des te meer uniek en een verrassing. We staan hier op Skøll in een lege sociëteit. Dat komt ’s avonds op Skøll niet vaak voor. De vraagactie is even helemaal anders dan gewend, omdat het leven dat ook is. Je hebt net allemaal lieve en inspirerende woorden mogen ontvangen van je commissies, ploegen, lichte dames-sectie, coaches en oud-voorzitters. Het duurde maar liefst 45 minuten. 

De voorzitter wordt meestal gevraagd op een plek die typerend is voor de functie of die bij dat jaar paste. Ik zat hier al sinds mijn vraagactie over te brainstormen voor de nieuwe voorzitter, jou dus. In verband met het lustrum wilde ik het groots aanpakken. Maar eigenlijk is deze sociëteit misschien wel de meest geschikte plek om een vraagactie voor de voorzitter te laten plaatsvinden. Want dit is waar alle leden van onze vereniging samen komen. En jij dat ook hebt gedaan. 

In deze sociëteit. De sociëteit die op een borrel zo groot aan voelt, maar overdag en leeg zo klein, maar wel de grootste en mooiste sociëteit van roeiend Nederland. Hij is nu leeg tot mijn en ons grote verdriet. Maar hij zal weer gevuld worden. Het zijn rumoerige tijden die vragen om leiderschap. Leiderschap dat mensen bij elkaar brengt, maar ook leiderschap dat gewaagde keuzes durft te maken om Skøll verder te brengen. Deze rumoerige tijden in combinatie met het feestjaar dat komend jaar gaat zijn met de Olympische Spelen en een lustrum vragen om een enthousiaste leider. Een leider die sterk in haar schoenen staat, maar ook geniet van wat er allemaal gebeurt. Iemand die de samenkomst van deze leden in deze sociëteit faciliteert en begeleidt. 

Lieve Anna, ik ken jou als een enthousiaste levensgenieter vanuit de lichte dames-sectie. Maar wij kennen jou ook van jou tomeloze inzet voor de RoeiCie en het Årbok en met hoeveel liefde jij hierover sprak. Jij steekt altijd je handen uit de mouwen wanneer nodig en neemt iedereen op sleeptouw. Wij denken dat jij met jouw karakter, enthousiasme en altijd aanwezige inzet, de rol van leider van onze vereniging fantastisch zal volbrengen.

Snel werd de livestream aangezet zodat de vraag met alle Skøllies gedeeld kon worden.

Lieve Anna, wil jij voorzitter worden van het 55ste bestuur der Algemene Amsterdamse Studentenroeivereniging Skøll?

“JA!” was het antwoord, de champagne werd ontkurkt en het jasje werd via de hanger aangereikt. 

Het Skøll-lied werd ingezet en via de livestream door de stad verspreid.

Wij hebben het volste vertrouwen in Anna en denken dat ze het fantastisch gaat doen. Gefeliciteerd en heel veel succes komend jaar! Wil jij ook deel uitmaken van Bestuur ’21? Neem dan contact op met het huidige bestuur of met Anna.

Reacties (0)

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll