Inloggen

×

Nieuws

Abcoude-Amsterdam 2020

Kapot materiaal, baanrecords en drama; het was weer een heel avontuur afgelopen zondag.

Ondanks het goede weer ging het bij de heren van de regen in de drup. Tien minuten voor de start hebben ze van boot moeten wisselen in verband met een kapot voetenbord. In de niet afgestelde boot zijn de mannen toch met goede hoop begonnen, zou het niet dat vijf minuten in de race een ander voetenbord het begaf en een van de heren de rest van de race met losse voeten heeft geroeid. Alsof het nog niet erg genoeg was, kwam na de keerboei het roer vast te zitten. Bij de grote bocht is de boot stilgelegd en is Anna Mayer half het water in gedoken om zo het roer weer los te krijgen. Al met al hebben deze heren nog een prima tijd neer gezet van 00:47;06 en zijn zesde van de negen geworden. De andere twee heren boten hebben deze hel goed doorstaan in 00:46:04 (4e) en 00:48;07 (8e).

Sebastiaan Barneveld en Eline in ‘t Veld hebben op het laatste moment nog besloten om ook te starten in een nog nooit eerder afgeschreven nummer bij deze wedstrijd: mixC2+. Het doel was om in minder dan een uur te finishen en dat hebben ze zeker gehaald met een mooie tijd van 00:56;32. In andere twee die het water op ging met Mara Cerfontain en Michelle Straver is ook hard gestreden en hebben de race in 00:58;54 gevaren.

Ook bij de dames ging het dit jaar niet altijd soepel. Een dag van tevoren moesten er niet één, maar twee andere stuurtjes geregeld worden. Ondanks de korte voorbereidingstijd hebben Emma Reeskamp en Maud Joostens de dames goed door de wedstrijd gevaren met tijden van 00:48;30 en 00:49;43. De lichte dames mogen trots zijn. Ze hebben in 00:47;49 een mooie derde plek kunnen bemachtigen en hebben zo drie andere boten achter zich gelaten.

 

Eerdere berichtgeving:

Ondanks de vele wedstijden die worden afgelast, is er gelukkig nog wel iets om naar vooruit te kijken. Hij staat namelijk weer op de planning: de Abcoude-Amsterdam. Echter, de 12 kilometer lange wedstrijd wordt dit jaar net iets anders. Waar hij normaal in Abcoude start, wordt hij dit weekend gestart in Amsterdam. En nee, hij eindigt ook niet in Abcoude, want met een keerboei in Ouderkerk aan de Amstel is de finish net als altijd bij Willem III. Een klein voordeel voor onze roeiers, aangezien er nu gelukkig niet 12 kilometer opgeroeid hoeft te worden.

De wedstijd zal zoals elk jaar gestart worden door de preselecties. Zij moeten hun mooie 8+ en 4* wel even in de loods laten liggen, want deze race is een ode aan C-boten en Wherries. De zwaar en lichte preselectie heren worden opgesplitst in drieën, gestuurd door Anna Mayer, Eva Venmans en Laura Koppe. De dames gaan dit jaar onder leiding van Valentine Gu en Cerise Kooijman het water op en ook de preselectie lichte dames zijn dit jaar van de partij met Iris Bolleurs.

Naast de preselecties gaan Mara Cerfontain en Michelle Straver deze race ook starten. ‘We gaan het doen omdat we helemaal loco zijn’, aldus Mara. ‘Het plan was om de 12 km oproeien als voorbereiding te gaan gebruiken, maar aangezien dat niet meer doorgaat is er op het moment nog geen concreet plan’. Afgezien van deze formidabele voorbereiding en het feit dat ze nog een beetje in ontkenning leven, hopen ze toch de winst te pakken met het vertrouwen in hun keerboeikoninging Aimée Molenaar.

De dames gaan zaterdag voor het eerst in de opstelling eens kijken wat een keerboei eigenlijk is. Bij het ronden in de 8 is nog flink wat progressie mogelijk, maar ook deze ploeg heeft zin in hun eerste krachtmeting van dit jaar.

Ondanks de barre weersvoorspelling voor zondag kijk ik er erg naar uit en wens ik alle roeiers veel succes!

Reacties (0)

Geef een reactie