Inloggen

×

Nieuws

Voorbeschouwing: Tromp Boat Races 2020 (AFGELAST)

UPDATE: helaas is de Tromp 2020 afgelast na aanleiding van de recente ontwikkelingen. Hierbij toch de voorbeschouwing. Veel lees plezier!

Dat de Tromp Boat Races sinds 1986 een fantastische traditie is, is geen geheim. Het Hilversums Kanaal heeft al die 35 jaren velen boten gedragen: bloed, zweet en tranen mogen ontvangen, mooie wedstrijden te weeg gebracht. De onverbiddelijke strijd der overwinning. Want dat is wat roeien is. (Door: Mees Zwagerman)

Met 30 uitgeschreven nummers en 675 individuele inschrijvingen, is de 35e editie van de Tromp een van de grootste evenementen van het weekend van 17-18 oktober 2020. Normaliter had het weekend in het teken gestaan van het Amsterdam Dance Event, echter vindt ‘het virus’ feestjes erg leuk en zal daardoor het r-getal flink omhoog schieten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De organisatie van de Tromp is gelukkig erg druk bezig geweest met het realiseren van een ‘corona proof’ omgeving. Door een breder tijdschema te creëren is er meer ruimte om de roeiersaantallen te ontvangen.

De wedstrijd zal een tijdrace zijn over 5250 meter en zal opgedeeld worden in 2 keer 4 blokken op zaterdag en zondag. Hopelijk hebben de startende roeiers inspiratie op gedaan van de race van Jan van der Bij. Hij heeft op het Europees Kampioenschap in Poznan goud veroverd in de 4-. Dat is hopelijk niemand ontgaan. Desalniettemin, driemaal hoezee: HOEZEE, HOEZEE, HOEZEE. Voor Skøll en het erevlot!!

Programma

Op zaterdag zullen veel al de skiffs gaan starten. De ervaren mannen van OJZ, zullen zich in het Heren senioren B veld gaan laten zien. Ook Maxime Prenger van MGLD zal individueel de 5250 meter moeten gaan afleggen, wat natuurlijk voor de nodige zenuwen zorgt. De vier-metjes zullen gevuld worden door de MGD die daarvoor al enige tijd op de bosbaan aan het trainen zijn. In de twee zonder zullen, de zeer ervaren dames, Jonneke Boere en Ashley Rijst gaan laten zien wat ze in huis hebben.

Zondag zullen opnieuw skiffs van OJZ gaan starten, dit maal in het H 1x veld. Waarbij ogen volop gericht zullen zijn op Stijn Wieling, die zijn nieuwe plek bij de ouderejaars heren moet verdienen. In het Dames senioren B veld zal de OJD tegen elkaar gaan strijden om een plekje in die zo gewilde top 5.

Verder starten de lichte pikken (Oudlicht) en de zware ballen (MGZ), net als de MGD zullen zij moeten laten zien wat ze in huis hebben in de vier-met. Last but not least, zullen de andere meiden van MGLD de 5250 meter gaan trotseren in het dubbel twee veld.

De uitslagen van de Tromp zullen in de volgende link te vinden zijn na de start van het eerste blok (zaterdag om 9:30):

www.trompboatraces.nl/uitslagen/uitslagen

Reacties (0)

Geef een reactie