Inloggen

×

Nieuws

De NKIR 2020 wordt SKIR 2020

Nabeschouwing SKIR

Wat was het een mooie strijd, de allereerste SKIR. Alle deelnemers hebben waanzinnig hun best gedaan, er zijn geweldige tijden getrapt. De meeste zijn de pain cave ingegaan, deze is heel vaak overwonnen. Dat was voor de meeste eerstejaars een volledig nieuwe ervaring. Pijn in de benen vergelijkbaar met duizend messteken, een corona-achtig kuchje wat meerdere dagen aanhoudt en een hele hoop verdriet als de beoogde tijd niet is behaald. Dat kan een 2000 meter zijn. Echter kan ook het ook voor het ultieme geluksmoment zorgen, grote hoeveelheden endorfine wat vrij komt. Wanneer een nieuw PR wordt behaald kan dat een magisch moment zijn, zeker als je hier alles aan hebt gedaan. Wat is roeien toch aan krankzinnige sport, zo diep gaan… Gelukkig zitten er vaak mede Skøllies langs zijde of voor en achter elkander om er samen door heen te vechten. (Door: Mees Zwagerman)

De wedstrijden

In alle velden, 4 x 500 meter en 2000 meter, zijn geweldige tijden genoteerd. In de voorbeschouwing is Enzo van Leeuwen niet voor niets genoemd, hij heeft namelijk de snelste 500 meter op zijn naam staan. Wat een machine! De andere mannen van Gerstekracht hebben ook laten zien dat ze flink wat kracht in huis hebben, samen hebben ze de snelste 4 x 500 meter afgelegd. Geweldige prestatie mannen, gefeliciteerd!

Bij de 2000 meter is ook erg hard getrapt. De oudere jaars dames gingen hier als eerste van start. Benthe Boonstra heeft laten zien dat ze tot een van de beste roeiers van Skøll behoord, ze noteerde 6.50.7. Een tijd waar menig roeier alleen maar van kan dromen. Ook Nika Vos, die zilver won op het EK -23zette een goeie tijd neer:  6.54.2.

Aansluitend is er goed gestreden in de club -en -open velden. Iedereen heeft laten zien dat ze flink hebben doorgetraind ondanks de aanwezigheid van het vervelende spook, La Corona.

Toen konden de mannen van Oudlicht gaan racen. Er was voorafgaand aan de race alles aan gedaan om zo goed mogelijk voor te bereiden, en dat was te zien. De lichte pikken waren zo waar flink aan het ketting trekken. Ook hier zijn uitstekende tijden naar gezet.

Ten slotte mochten alle eerstejaars wedstrijd selecties zich gaan onderscheiden. De mannen van de Top c4 selectie, EJLD, EJD, EJL en als laatste de EJZ. Dapper gevochten! Strijdend tegen de pijn maar met overtuigende roeihalen en wilskracht hebben de roeiers in deze velden laten zien wat ze kunnen. We gaan nog veel van velen van deze roeiers zien in de toekomst.

Voorbeschouwing SKIR

12 december 2020, de dag des oordeels voor velen Skøllies. Of er een 500 meter of een twee kilometer geroeid gaat worden maakt niet uit, de spanning zit er goed in. Vanwege een donkere wolk die ons al maanden teistert en minder snel verdwijnt dan menig roeihart zou willen, zijn de indoor roeikampioenschappen dit jaar verhuist van de sporthallen zuid naar de Jan Vroegopsingel 6. Van nationaal indoor roeien naar Skøll indoor roeien dus. 

Vanuit de gloednieuwe ergo ruimte (die recentelijk is verrijkt met een prachtige waterkaart van Skøll/Amsterdam en omgeving) zullen de gebruikelijke bloed, zweet en tranen over de vloer verspreid gaan worden. 

Gelukkig heeft de kleine aanpassing op gebied van locatie niet veel fanatiekelingen afgeschrokken. Met 52 aanmeldingen voor de 4 x 500 per 4 deelnemers en 77 deelnemers voor de 2 kilometer is er een uitstekende opkomst. Voor sommige zullen de zenuwen al aardig hoog zitten aangezien ze gevreesde ‘pain cave’ al eens in zijn geweest. Voor de ritters zal de reis voor het eerst zijn. Erg spannend allemaal. 

Het is simpel: hoe harder je gaat des te eerder je klaar bent! Meer benen dus. (Door: Mees Zwagerman)

Programma

De volgende velden zullen van start gaan vanaf 9:30 bij de 4 x 500 meter: 

Dames top c4 selectie

Heren top c4 selectie

-Gemixte en open velden, waaronder de mannen van Gerstekracht met de Gerstenat voorzitter Enzo, ‘the lion’, van Leeuwen

 

Vanaf 12:00 zullen de 2 kilometer testen gaan plaatsvinden:

-De dames van OJD trappen dit af 

-Open velden

Oudlicht

Heren top c4 selectie

-Met als laatste alle eerstejaars selecties: EJD, EJLD, EJL, EJZ

 

Heel veel succes gewenst aan alle deelnemers, Voor Skøll en ’t erevlot!

 

De uitslagen zullen hier te vinden zijn: https://docs.google.com/spreadsheets/d/17j6yJUFfQ-TmgRHLk4N03veifClgWb6D2DDTGOwRY8s/edit?fbclid=IwAR13CnWWMhgg-dFcy2JJpSfTkMBI-hg2K26ZHuvi2nMlGHBohSd1b8BPCmk#gid=20384085

Reacties (0)

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll