Inloggen

×

Nieuws

Roeien met de riemen die je hebt: Het Sociëteitsbeheer

De dagen zijn kort, maar van een lange nacht genieten we nog steeds niet. De lockdown houdt ons binnen, maar Skøll blijft draaien. Hoe gaan onze disputen, commissies en alle soorten roeiers daarmee om? De Blwerb vertelt. Deze week: het Sociëteitsbeheer. (Door: Romy Klaassen).

Het Sociëteitsbeheer, ofwel SB, is te herkennen aan de zwarte vestjes met de rode achterkant. Ze staan normaal gesproken iedere dinsdag en donderdag klaar om de borrels in goede banen te leiden. Ook zijn ze verantwoordelijk voor het eten, de bar, organiseren van evenementen, techniek in de soos en ze zorgen voor een schoon gebouw. Maar wat doet het Sociëteitsbeheer op dit moment, wanneer er geen gebouw is dat open mag en er geen borrels zijn? Ik vroeg het aan Jort Grobbe, Barhoofd bij het SB.

Op een grauwe zondagmiddag betrad Jort mijn eenheid op Uilenstede. Hij bracht een kort bezoek aan mijn huisgenoot en dit was het ideale moment om hem te vragen waar het SB zich op dit moment mee bezig houdt. Jort is een actief lid op Skøll en is onder andere commissielid geweest bij de Promo, Herfstrit, Barcie en Skøllcie. Op dit moment zit hij bij het Sociëteitsbeheer en is hij hoofd BarCie. Jort is altijd heel positief en dat was ook te merken tijdens het gesprek. Ondanks corona probeert hij overal het beste van te maken en dit probeert hij ook te doen in het SB.

Wat spoken jullie nou allemaal uit met SB tijdens deze coronatijd?

Jort: “Elke dinsdag gaan we samen een beetje zuipen in groepjes verdeeld over verschillende huizen, dat is ook goed voor de groepsbonding. We spreken dan rond een uurtje of 7 af en dan gaan we samen wat eten en biertjes drinken. Daarnaast hebben we onze groep onderverdeeld in subcommissies. Een deel houdt zich bezig met de stamgroepen, ze helpen met het organiseren van activiteiten in samenwerking met evenementen, compocie en OCC. Een ander groepje houdt zich bezig met social media. Ze gaan nu commissies promoten zodat de eerstejaars ook een beetje weten wat er allemaal te doen is op Skøll. Ook is een deel van de groep bezig met het evalueren van de borrels die zijn gehouden tijdens de coronatijd. Kun je makkelijk 1,5 meter afstand houden? Hoe kan het beter als het straks weer mag? Zo proberen we nog een beetje actief te blijven.’

Klinkt goed, en hoe gaat dat nou met vergaderen?

Jort: “Het vergaderen doen we nog wel online, dat begint op dinsdag altijd om half 6. We gaan dan eerst online vergaderen en daarna naar verschillende huizen toe om samen te eten en te borrelen. We merkten dat het online vergaderen beter werkte dan in groepjes bij elkaar thuis, dan gingen we namelijk elkaar overstemmen en dan was het allemaal wat minder serieus als er al wat biertjes in zaten. Zo houden we het overzichtelijk en het werkt prima.”

Zijn jullie ook nog eens te vinden op Skøll?

Jort: “nee, eigenlijk niet. We willen binnenkort wel de SB-lounge gaan schoonmaken, want daar is het één grote zooi. Dus dat is wel een leuke klus om binnenkort te doen, maar verder doen we alles vanuit huis.”

Wat zijn jullie ambities als alles weer normaal is na deze Corona pandemie?

Jort: “Hele goede vraag, ik mag daar helaas nog niet teveel over uitlaten. Maar ik kan je wel vast vertellen dat iedereen een hele toffe week kan verwachten als we weer normaal mogen borrelen. In samenwerking met bestuur gaan we dan de hele soos op stelten zetten. Verder kunnen alle skøllies verwachten dat het weer borrelen wordt als vanouds.”

Reacties (0)

Geef een reactie