Inloggen

×

Nieuws

Roeien met de riemen die je hebt: De OCC

De dagen zijn kort, maar van een lange nacht genieten we nog steeds niet. De lockdown houdt ons binnen, maar Skøll blijft draaien. Hoe gaan onze disputen, commissies en alle soorten roeiers daarmee om? De Blwerb vertelt. Deze week: De Ouderejaars Competitie Commissie. (Door: Jelte de Jong)

De OCC is een relatief nieuwe commissie binnen Skøll en daarom is het misschien goed om er niet vanuit te gaan dat iedereen binnen Skøll weet wat we doen… De Ouderejaars Competitie Commissie begeleidt alle comporoeiers die na het eerste jaar zeker weten dat er niets mooiers is dan comporoeier zijn. In een normaal jaar zijn de belangrijkste organisatiepunten de doorstart, het grote compofeest in samenwerking met de CompoCie en natuurlijk het aanwezig zijn op de wedstrijden die gestart worden binnen de ouderejaarsbokalen. Omdat het dit jaar allemaal net even iets anders liep, werd er veel gevraagd van ons creatief denkvermogen en ik kan best wel trots zeggen: met resultaat!

De doorstart verliep nog relatief normaal en we hebben gelukkig nog een paar leuke activiteiten in en rond de soos kunnen organiseren, zoals de spectaculaire pubquiz en een spar op de Amstel, waarvoor Annemijn zelfs nog een paar boten van Okeanos wist te strikken. Al snel was het echter omschakelen en voor we het wisten waren we aan het nadenken over hoe we in vredesnaam een wijnproeverij online moesten gaan organiseren. Het kan je bijna niet ontgaan zijn, maar we hebben samen met de CompoCie meer dan 600 (!) flesjes met wijn gevuld en rondgebracht door heel Amsterdam, bij meer dan honderd enthousiaste ouderejaars Skøllies die niet vies waren van een wijntje. Op de avond zelf hebben we met zoveel bravoure als er in ons zat gedaan alsof we wisten waarover we spraken en gezorgd voor wat mij betreft de leukste online thuisactiviteit van het afgelopen jaar.

Toen er een vacuüm van sociaal-skøll leven ontstond, is gebleken wat voor mooie dingen kunnen ontstaan uit intercommisiarie samenwerking: in een paar weken tijd werd de STAM-periode in het leven geroepen en met onder andere een sinterklaasavond, taartbakwedstrijd en muziekbingo zijn nieuwe vriendschappen gemaakt tussen eerste- en ouderejaars. Het feit dat je als commissie op deze manier iets kunt doen voor andere leden van Skøll, en je merkt dat het gewaardeerd wordt als je je samen ergens voor inzet, is fantastisch om te zien en ik zou dan ook graag tegen iedereen, maar misschien wel vooral aan de nieuwe lichting Skøllies willen zeggen: twijfel niet en draag je steentje bij aan de vereniging. Ooit is mij verteld dat hoe meer energie je stopt in Skøll, hoe meer energie je ervoor terugkrijgt en ik kan niet anders, dan deze cliché opmerking te bevestigen! Juist in Coronatijden zorgen mijn wekelijkse vergaderingen en etentjes met mijn vrienden uit de OCC ervoor dat ik positief kan blijven en nog een beetje structuur in mijn leven heb.

Na het organiseren van de warm onthaalde online escape-room, hebben we inmiddels onze pijlen alweer gericht op een nieuw project: de coachveiling op 5 maart. Nu we weer het water op mogen met volledig gevulde boten, zou het natuurlijk zonde zijn als je als nieuwe ploeg, volledig stiploos, geen coach hebt en daardoor niet kunt roeien. Het is lastig om mensen die weinig kans hebben gehad om zich te verbinden aan onze vereniging, in te laten zien hoe leuk het is om samen met een coachploeg het nieuwe roeiseizoen te beginnen, maar we doen samen met de CompoCie en CoCoCo ons uiterste best om ook de coachveiling weer tot een grandioos succes te maken.

Het moge duidelijk zijn dat we met de OCC allesbehalve stil zitten in deze ruwe onderbreking van ons studentenleven. Gemotiveerd door jullie enthousiasme en gesterkt door samenwerking met andere commissies proberen we het beste van deze tijd te maken. We hopen iedereen snel weer te zien schitteren in de soos en op de heerlijke compowedstrijden die we in het vooruitzicht hebben!

Reacties (0)

Geef een reactie