Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Winterwedstrijden

Terwijl ze het weekend ervoor nog de schaatsen onderbonden, vlogen afgelopen weekend de roeiers van Eerstejaars Licht en Eerstejaars Dames weer in de boot over de Amstel. Hoewel het misschien leek op de gebruikelijke zondagspar, was niets minder waar. Er werd gestreden voor de eerste blikken van het seizoen op de Winterwedstrijden, die dit jaar niet op de Schie in Delft werd verroeid, maar op het thuiswater van de deelnemende verenigingen. Hoewel deze 5k dus niet op een recht kanaal, maar onze eigen slingerende Amstel verroeid werd en rivaliserende clubkleuren erbij moesten worden bedacht, heeft Proteus toch een klassement kunnen opmaken. In hun berekeningen kwamen boten van Skøll twee keer als winnaar naar boven!

Door Eerstejaars Dames werden maar liefst vijf dubbel twee’s op het water gelegd, waarbij de boot van Sanne Hoeken en Klara Gmeinbauer het snelst de Amstel over vloog. Met een indrukwekkende eindtijd van 19:52 waren zij ook de snelste in hun veld. Voor Sanne was dit haar eerste roeiwedstrijd en ze voelde in de aanloop naar zondagochtend zeker een gezonde dosis wedstrijdspanning. Gelukkig heeft dit ervoor gezorgd dat ze vol focus in de boot zat, klaar om het maximale eruit te halen: ‘Het laatste stuk was gewoon volledig op adrenaline, niet meer nadenken en keihard trappen. Ik heb uiteindelijk wel het idee dat ik er niet meer uit had kunnen halen dan ik gedaan heb.’ Dit bezoekje aan de paincave zorgde achteraf nog voor een flinke endorphine rush: ‘Het gevoel daarna was ook echt super lijp. Ook het gevoel dat je alles eruit hebt gehaald, geeft je heel erg veel voldoening. En als dan achteraf blijkt dat je ook nog de snelste tijd hebt, dan is het helemaal top!’. 

Bij Eerstejaars Licht werden drie tweetjes en twee skiffs op het water gelegd. Ook hier is geblikt, namelijk door Thyme Koudijs in de skiff. Ook hij heeft ervan genoten om eindelijk een wedstrijd te starten en zag dit als een lichtpuntje na een lange tijd van trainen: ‘wat een kick gaf, was dat je toch een soort van gezonde spanning ervaart, het voelt anders dan een training. Je wilt gewoon presteren en daardoor voel je het adrenalinepeil in je lichaam toenemen. Ook mijn teamgenoten en coaches fietsten langs de kant mee ter aanmoediging, dat vond ik echt super!’

Hopelijk zijn deze mooie prestaties een voorbode voor wat er nog komen gaat wanneer deze ploegen volgende week de kleine nummers in de loods laten liggen en hun achten weer afstoffen. En met nog een beetje extra geluk en voorspoed, schrijven we over niet al te lange tijd weer een nabeschouwing over een wedstrijd waar nog meer roeiers de boot in stappen!

Reacties (0)

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll