Inloggen

×

Nieuws

Roeien met de riemen die je hebt: Dames Clubacht ’21

De dagen zijn kort, maar van een lange nacht genieten we nog steeds niet. De lockdown houdt ons binnen, maar Skøll blijft draaien. Hoe gaan onze disputen, commissies en alle soorten roeiers daarmee om? De Blwerb vertelt. Deze week: De Dames Clubacht ’21. (Door: Anneloes Grimbergen)

Op 20 december kregen de dames van de clubacht te horen dat zij het komende jaar samen mogen strijden in de acht. Wie zijn dat dan, de dames clubacht? Ja, dat vroegen zij zich ook af. Zoals dat vaker gaat met de clubacht, is ook dit jaar deze ploeg samengesteld vanuit de verschillende selecties. Door de strenge lockdown in december hadden sommigen elkaar nog nooit gezien of gesproken. Toch best gek… 

Maar gelukkig ontstond er eind van de middag een whatsapp groep, waardoor ze in ieder geval een paar namen en gezichten hadden bij de ploeg. Op de dag voor Kerst konden twee afgevaardigden dan ook ons stuurtje officieel vragen, inclusief sterretjes en cava natuurlijk. De rest van de ploeg was online aanwezig, maar het was toch een mooie gelegenheid om een eerste indruk van elkaar te vormen. 

Ook de meer dan drie uur durende doelenavond, inclusief voorstelrondje (ugh) zorgde ervoor dat we in ieder geval iets van elkaar wisten. Maar eerlijk is eerlijk, het is gewoon even helemaal anders dit jaar. Normaal gesproken begint de ploegvorming en bonding natuurlijk op het jaarlijkse trainingskamp in Brugge. Er zou nog even sprake zijn van een trainingskamp op de Amstel, maar ook dat heeft ‘miss rona’ weten te voorkomen. 

Goed, geen trainingskamp dus. Maar dat weerhield de dames er niet van om samen te sporten. De maatregelen vereisen aardig wat creativiteit en flexibiliteit, maar aan beide is bij de dames gelukkig geen gebrek. Want als we niet samen mogen roeien, verzinnen we wel iets anders! Zo wordt bij de tweewekelijkse online indoor de clubacht altijd goed vertegenwoordigd en zijn ze inmiddels ook op Strava te vinden. Het merendeel van de dames bleek namelijk een racefiets te bezitten, waardoor ze toch regelmatig de Amstel kunnen opzoeken, zij het ernaast in plaats van erop. Inmiddels zijn er al aardig wat kilometers afgelegd, door sommigen zelfs wat extra onbedoelde kilometers, want de route naar de Amstel blijkt soms toch best lastig te zijn… Dat wordt dan ook weer gecompenseerd met af en toe een lekke band, waardoor de laatste kilometers met de auto worden afgelegd in plaats van op de fiets. Tja, banden plakken is dan weer niet hun sterkste punt. Maar gelukkig hebben we genoeg hulptroepen die bereid zijn om ons langs de route op te pikken. Daarentegen is het wel zo dat zelfs degenen zonder racefiets de Ronde Hoep trotseren met hun stadsfiets. 

Aan enthousiasme en fanatisme dus geen gebrek. Verspreid over meerdere C4’en, skiffjes en dubbeltweeën trotseren zij meerdere malen per week de Amstel en de Weespertrekvaart, waarbij zo nu en dan dankbaar gebruik wordt gemaakt van de stuurkunsten van heren clubacht. Hoewel het voor iedereen onzeker is of een seizoen in de acht een mogelijkheid is het komende jaar, geven de dames aan dat ze er natuurlijk wel erg naar uitkijken om samen te knallen in die acht! Een tip van de dames voor alle nieuwe en beginnende ploegen: ook als je niet samen in de boot kunt, biedt het delen van foto’s en activiteiten toch een teamgevoel en motiveer je elkaar om lekker bezig te blijven. Meedoen aan een online competitie met andere verenigingen motiveert ook om kilometers te blijven maken.

En naast het samen sporten, bestaan er natuurlijk ook nog andere dingen (dat zou je bijna vergeten). Maar het is ook wel leuk om elkaar ‘buiten de boot’ te leren kennen. Wat de dames daarop hebben gevonden: in kleine groepjes samen eten en online borrelen en pubquizzen, echte aanrader!

Al met al blijft de DCL’21 dus lekker bezig. Wil je op de hoogte blijven van de avonturen van de dames en misschien zelfs wel inspiratie opdoen voor je eigen ploeg: ze zijn te vinden op instagram als damesclubacht21 en posten regelmatig stories met hun bezigheden. Ook heeft er inmiddels een heuse fotoshoot plaatsgevonden op de vlotten voor Skoll, dus als je benieuwd bent geworden naar deze mooie ploeg, dan kun je het resultaat van deze shoot en natuurlijk alle andere charmante foto’s op insta checken. 

Reacties (0)

Geef een reactie