Inloggen

×

Nieuws

Roeien met de riemen de je hebt: Eerstejaars roeien – EJZ’21

De dagen zijn kort, maar van een lange nacht genieten we nog steeds niet. De lockdown houdt ons binnen, maar Skøll blijft draaien. Hoe gaan onze disputen, commissies en alle soorten roeiers daarmee om? De Blwerb vertelt. Deze week: De eerstejaars ZWAAR’21 . (Door: Mees Zwagerman)

19 December 2020, 27 minuten over 12:00, was het officieel bekend. De eerstejaars ZWAAR’21 der A. A. S. R. Skøll was een feit. Bruce Fair, Harry Otse, Huub van Lith, Martijn Ronk, Rik Stokvis, Stijn Zelhorst, Thomas Bredée, Wouter Jong (ja, familie van) Yannick van Dijk, Stuur: Anna Mayer en ik, Mees Zwagerman konden aan ons wedstrijd roeiend jaar gaan beginnen. Voor sommigen een totaal nieuwe wereld, voor anderen een tweede natuur. Otse, I see you ;).

Zoals velen van jullie weten is een eerstejaars wedstrijdroeier een non-alcoholist. Om het roeiende godenlichaam te beschermen en 100% fit te zijn worden goudgele tot donkerrode versnapering voorlopig opzij gezet. Hiervoor moest een intrainings moment worden ingepland. 15 Januari was de gelukkige (of ongelukkige) datum, iets wat later dan normaliter. Op de avond zelf zal verder niet op in worden gegaan, maar er mag toch wel even een shoutout worden gegeven voor het regelen van de avond. Hulde voor de coaches der EJZ’21!

Vanwege het feit dat ‘the Corones’ meerdere zakken roet in ons zwaar eten aan het gooien was, konden we helaas nog niet in onze geliefde 8+ roeien. We waren toegewezen tot de kleine nummers: 4x met twee man, 2x, 2- en skiffs. Gelukkig konden velen ook in deze nummers degelijke roeihalen produceren en zouden we niet stil blijven staan. Na velen uren in deze boten te hebben gespendeerd waren we klaar voor een 2000 meter op de bosbaan. De afgelopen weken is daarom volop gespard, onderling en onder andere tegen MGD. Dat waren leerzame weken.

Op 3 Maart 2021 was de wedergeboorte, de heropleving van EJZ’21. Minister P. had onze gebeden gehoord en besloot ons het toegangsbewijs terug te geven voor ritten in de Skinfaxi (vanaf dit jaar officieel de boot voor de EJZ). Iedereen was in rep en roer, pure blijdschap. Hier hadden we al die tijd naar toe gewerkt door ijverig door te blijven trainen. Onze stuur Anna, de coaches en wij zelf konden de hele voorafgaande dag aan niks anders denken. Thomas Bredée, de allereerste slag der EJZ’21, had de hele nacht wakker gelegen dromend over de stomende halen in de 8+. En terecht.  Maar, hij heeft zich goed gehouden, ik kon hem vanaf 7 in de gaten houden. Bij de opzetjes kwam, de van nature lichte pik, tot een lekkere versnelling. Tempo tikken kan hij wel. Tot grote angst van sjaarzen Wouter en Huub, die hadden nog nooit tempi 37/38 om hun oren gekregen. Maak je borst maar nat mannen, dit is nog maar het begin.

Zaterdag aankomend zal, na deze laatste rit op onze Amstel, de boot worden overgevaren naar de bosbaan. Hier zal stevig worden door getraind om helemaal klaar gestoomd te zijn voor het kortebaan seizoen. Mocht u geïnteresseerd zijn, mee fietsen mag altijd. Zeker als er ook nog goede foto’s/video’s worden gemaakt.

 

EJZ’21 out. Tot op ’t erevlot.

Reacties (0)

Geef een reactie