Inloggen

×

Nieuws

1500 rode en witte rozen: Toen de Dames Vier de Varsity won

Het onderstaande verhaal is afgelopen week al verschenen op de Instagrampagina van het Varsity Comité, maar aangezien het eigenlijk langer in ons geheugen moet blijven hangen, nu ook hier te lezen. Wil je niks missen van alle ontwikkelingen omtrent de Varsity? Volg de commissie op @skollwintdevarsity!

Er waren onder de dames van Skøll veel medailles binnengehaald in de periode 2000 en 2008, van de November Vieren, de Heineken en de Head tot de Olympische spelen in Athene en Beijing. De Dames waren in eerste instantie niet serieus van plan om mee te doen aan de Varsity en waren zich vooral op andere wedstrijden en individuele projecten aan het focussen.  Gezien de goede prestaties van dat jaar, konden ze het er niet bij laten en besloten toch mee te doen.

Het was April 2006, de eerste keer sinds de jaren ’90 dat de Dames Vier weer werd verroeid. Na wat moeilijkheden met de boot en de paar laatste checks of alle onderdelen er goed op zaten, stapten de Dames de boot op weg naar de winst. Op slag zat Annemiek de Haan (Spelen 2004, 2008, 2012), daarachter Nienke Hommes (Spelen 2004), daarachter Nienke Dekkers (Spelen 2008) en op boeg Fleur Rövekamp, wie eigenlijk hun coach was en door blessures van teamgenoten kwam invallen.  Anders dan de Oude Vier, wordt de Dames Vier verroeid zonder stuur en is de race in totaal 2km in plaats van 3.4km.

De Dames zijn snoeihard gestart, waarna ze het grootste gedeelte van de race met twee bootlengtes voor stonden. Geen enkel moment waren ze in gevaar en ze zijn ruim als eerste gefinisht.

Aangezien het van tevoren zo duidelijk was dat de Dames zouden winnen, zijn de gebroeders Elferink in de ochtend langs de bloemenveiling in Aalsmeer gereden om een grote partij rozen te halen. Vanaf de Schalwijksespoorbrug werden de Dames onthaald met 1500 rode en witte rozen, in de kleuren van onze mooie vereniging.

Toen de Dames het jaar daarop zich weer hadden ingeschreven voor de Varsity, was er geen enkele aanmelding van de andere verenigingen en is het nummer bij gebrek aan animo afgelast. Het heeft tot 2017 geduurd voordat de Dames Vier weer werd verroeid. Zullen de Dames van Skøll deze prestatie evenaren dit jaar? Komt het zien op 13 juni op het Amsterdam-Rijnkanaal, te Utrecht!

 

De omslagfoto is gemaakt door Merijn Soeters 

Reacties (0)

Geef een reactie