Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Hollandia Roeiwedstrijden/ NK Kleine Nummers

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver. Voor het eerst sinds ruim anderhalf jaar vond er weer een nationale 2K-wedstrijd plaats. Helaas konden we ons niet massaal naar de Bosbaan begeven, maar mochten slechts de startende roeiers en een handjevol aan coaches, bestuursleden en fotografen zich op het terrein van de WAB in de Rotterdamse polder begeven.

Door: Emma Groenveld

 

TLDNR: eerste race weekend, veel woei en golven, maar door iedereen mega mooi gepresteerd!!

Dit alles natuurlijk niet zonder een negatieve coronatest die ondergaan moest worden bij aankomst. Best spannend, want als een ploeggenoot met wie jij in de auto zat positief werd getest, dan mocht jij ook niet deelnemen. Niet met meer dan twee personen in een auto naar de WAB, of met de fiets (vanaf het station) naar de wedstrijd was dus het advies, en een negatieve coronatest was voor sommigen de echte overwinning van het weekend.

Negatieve test op zak konden onze 14 ploegen op zaterdag aan de start van ‘Tikibad de WAB’ voor de time-trial verschijnen.  Zonder de aanmoediging van coaches vanaf de kant (immers dit was vanwege de corona-maatregelen niet toegestaan), moesten roeiers dan ook extra lang hun eigen stemmetjes in het hoofd trotseren. Positiever gezien mochten ze extra lang van deze langverwachte eerste race genieten. Fun fact: zelfs Marieke Keizer deed er in de halve finale op zaterdag 9:46,17 minuten over om de finish te bereiken en ook de zware mannen mochten langer dan 8 minuten strijden.

Op zondagochtend was het eerst aan de zware mannen om zich voor de A-finale te plaatsen. Met maar liefst vier van de zes deelnemers was Skøll dan ook een grote kanshebber op de nationale titel. Lennart wist uiteindelijk met ruim 3 seconden verschil te winnen. Dit was niet alleen zijn 3e nationale titel bij de senioren, maar hij behaalde daarmee ook zijn 50e blik voor Skøll, waarvoor hulde! Ook Brecht wist een enorme prestatie neer te zetten door bij zijn eerste 2k-wedstrijd in de skiff naar de derde plek te roeien en daarmee menig vedette achter zich te laten.

Bij de lichte heren elite skiff leek het er lang op dat David Kampman op zondag zijn boegbal als eerste over de finish zou weten te drukken. Helaas moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plek.

Jonneke en Ashley hadden een wat moeizamere start op zaterdag (iets met een missende klikring), maar wisten alsnog goed te schakelen op zondag en hebben naar eigen zeggen twee toffe races gevaren die bekroond werden met hun eerste NK-medaille: Brons‼

In de skiff wisten de dames maar liefst 1/5e van de top 20 te bezetten. Minke (die meetraint met OjD maar uitkwam voor Euros) wist vierde te worden, Luka roeide een fantastisch weekend en wist in de time-trial de top 10 te halen. Arlette deed turbo startjes en turbo eindsprints en wist daarmee 3e te worden in de SB-categorie. Lina voer op T26 haar veld voorbij en werd uiteindelijk 14e. Maud (wiens boot dit weekend vaker is gewogen dan zijzelf) behaalde op zaterdag een 3e plek op het ‘NK 1900m tegen de wind in roeien’ en wist op zondag met een 8e plek het hoogst genoteerde Skøll lichte dames resultaat sinds 2013 te roeien.

Al met al was dit een zeer succesvol weekend en we kunnen nu alleen maar hopen dat er zo snel mogelijk weer geraced mag worden!

Last, but very much not least: de coaches van de roeiers hebben dit weekend ongekende prestaties geleverd. Namens de roeisters van OjD dan ook een shout-out naar hun coaches Abel en Ruud die zich naar zeggen ‘de pleuris hebben gefietst’ om elk van de 5 ploegen te zien racen en ze te helpen met het tillen van de boten.

Overzicht resultaten

HE 1x:

Lennart van Lierop    1e (tevens 50e blik voor Skøll)

Brecht van Kuik         3e

Job Huigsloot             4e

Obbe Tibben              6e

Joris Moerman           12e

Joost Schwarz            40e

 

LHE 1x

David Kampman        4e

Joost van Asperen      19e (10e LHSB)

 

DE 1x

Minke Holleboom      4e

Luka van der Zwan    11e

Lina Dokter                14e

Arlette Roos               16e (3e SB)

 

LDE 1x

Maud Joostens           8e

 

DE 2-

Jonneke Boere (b) en Ashley Rijst (s)          3e

 

Foto: Merijn Soeters

Reacties (0)

Geef een reactie