Inloggen

×

Nieuws

Kris van Velzen beoogd voorzitter Bestuur ’22

Zondag 11 april voelde als drie weken. In Varese waren onze toppers aan het strijden op het EK, terwijl op de Bosbaan om 9:00u de eerste timetrials van de Skøll Voorjaarsregatta startte. Niks vermoedend deed Kris mee aan die laatstgenoemde, terwijl iedereen om haar heen bij het complot betrokken was. Na de tweede race kreeg ze van onze profcoach Peter de eerste brief in haar handen gedrukt, waarna het avontuur begon. 

Het begon in haar eigen huis waar ze in een gang vol lampjes werd ontvangen en ’Who run the world? Girls!’ luidde. Huisgenoot Jeanine wachtte haar op met de dames van de TopC4 achter de Zoom en samen genoten ze van een billentaart. Haar reis vervolgde naar de eerstejaars en middengroep dames, vervolgens de RIT-commissie en de KHB. Bij die laatste dronk ze een traditioneel blauwbiertje. Tijdens een bezoekje aan oud-voorzitter Stijn Stevens kreeg ze de nodige tips voor een speech, waarna ze door ging naar de Roeicie. Als laatste werd ze doorgestuurd naar Roeicentrum Berlage. Daar werd ze opgehaald met de catamaran en eidigde haar tocht op Skøll. 

De lege ergoruimte was een zee van kaarsjes, waar in het midden een rode loper lag met uitzicht op de Amstel. Aan het einde stond de catheder waarachter Anna stond. Zij nam het woord:

“Lieve Kris,

Jij hebt zo ongelofelijk veel gedaan op Skøll: geroeid op verschillende niveau’s, maar ook van vele commissies ben jij onderdeel geweest. Vandaag heb je al jouw favoriete Skøll-momenten herbeleefd in de vorm van verschillende stops. 

Nu staan we hier in een lege ergoruimte, waar hopelijk volgend jaar weer een lucht van zweet hangt en laten we hopen dat in de soos de ergo’s worden verruild voor dansende mensen. Aan jou de taak om samen met je bestuur Skøll weer te brengen naar het ‘oude normaal’. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat jij de aangewezen persoon bent om de voor nu nog onbekende groep aan te sturen. 

Kris, wil jij voorzitter worden van het 55e bestuur der A.A.S.R. Skøll?”

Er klonk een volmondige ‘JA!’ en de champagne werd ontkurkt. De avond eindigde met een speech van Kris waar heel Bestuur ’21 met tranen in hun ogen naar luisterde. 

Reacties (0)

Geef een reactie