Inloggen

×

Nieuws

SKØLL WINT DE VARSITY!

Skøll won de Varsity! Na vijftien jaar geleden, in het eerste jaar dat de Dames Vier werd uitgeschreven als veld, de winst te pakken, flikten onze dames dit gisteren opnieuw. Oppermachtig namen ze de winst mee naar huis.

Waar de Oude Vier voortijdig strandde in de voorwedstrijd in de ‘Heat des Doods’, heeft de Dames Vier absoluut gedomineerd op het Amsterdam-Rijnkanaal. In de voorwedstrijd werd al duidelijk dat de vrouwen zeer goede kans maakten door met afstand de snelste tijd te varen. Vol spanning zat menig Skøllie daarom achter de livestream geplakt om te kijken wat de dames in de finale voor ons in petto hadden. Na een sterke start nam Skøll de eerste plaats in en leek het een spannende race te gaan worden tussen onze vrouwen en onze bordeauxrode stadsgenoten. Vanaf de 1000 meter werd het echter al duidelijk dat Skøll toch een maatje te groot was voor Nereus. Elsbeth Beeres, Nika Vos, Jonneke Boere en Ashley Rijst sloegen een gat van een bootlengte en hebben de tweede helft van de race deze voorsprong alleen maar verder uitgebouwd. Met nog 500 meter te gaan leek het al onvermijdelijk dat onze dames de winst mee zouden nemen naar de Jan Vroegopsingel, maar toch trokken ze het laatste vat energie open voor een ijzersterke eindsprint. Hierdoor kwamen ze niet alleen met maar liefst een voorsprong van 10,87 seconden over de finish, maar verbroken ze ook het Skøllrecord voor de Dames 4-, een prestatie die de boeken in gaat!

Na hun overwinning zijn de dames teruggekeerd naar Amsterdam waar ze een boottocht hebben gemaakt door de stad. Terwijl ze in Houten het gejuich van een mensenmenigte moesten missen, werden ze nu vanaf de kant en bruggen overladen met applaus en rozen. Hun zegetocht eindigde bij de kroegjool op Skøll, waar ze eindelijk door zwemmers begroet en gefeliciteerd werden. Euforisch legden ze aan en werd het Skølllied meermaals ingezet. Vervolgens werden mooie woorden gedeeld door onze commissaris wedstrijdroeien en voorzitter. Zo waande de K.N.S.R.B. zich tijdens de presentatie van de ploegen onverslaanbaar, maar beloofde Iris dat ze hen wel bij de finish zou spreken (fun fact: voor het eerst sinds de Varsitywinst van de dames in 2006 ging een niet-corporale vereniging er in Houten met de winst vandoor). Jonneke sloot af door te zeggen hoe ze deze overwinning niet hadden kunnen behalen als ze niet hadden gevoeld dat Skøll achter hen stond. Vrouwen, Skøll stond zeker achter jullie en is ongelofelijk trots!

Vier woorden, achttien letters. Skøll wint de Varsity!

_______________________________________________________________________

EERDERE BERICHTGEVING 

Na maanden van onduidelijk is het eindelijk zeker: dit weekend zal de Varsity na een jaar van afwezigheid eindelijk weer verroeid worden op het Amsterdam-Rijnkanaal. Kluiten zullen helaas niet gegooid worden en de winnende ploegen zullen niet onthaald worden door naakte verenigingsgenoten, maar dit mag de pret niet drukken! De organisatie heeft namelijk toestemming gekregen om de twee belangrijkste velden van de wedstrijd, de Oude Vier en de Dames Vier, uit te schrijven. Vorige week organiseerde het Varsity Comité het Varsity Diner waarbij zij deze Oude en Dames Vier officieel voorstelden. Deze boten zijn beide ijzersterk en Skøll zal daarom dit weekend zeker meedingen om de winst. 

Voor de Dames Vier zijn dit jaar de verwachtingen hooggespannen. Bondsroeiers Nika Vos en Elsbeth Beeres zijn al op elkaar ingespeeld geraakt in de Dames Acht en Ashley Rijst en Jonneke Boere hebben elkaar ook al goed leren aanvoelen in de 2-. Drie van deze dames startten in 2019 ook al samen in de Dames Vier, maar hebben toen door ziekte na de voorwedstrijd niet in de A-finale kunnen starten. Dit jaar zijn ze daardoor extra hongerig voor revanche en dit zou zomaar een blik kunnen opleveren. Nika start dit weekend voor het eerst in de 4- op de Varsity en heeft er zin in: ‘Daar winnen is het hoogst haalbare in het studentenroeien en ik zie het als een van de mooiste dingen die je als roeister voor (en samen met) je vereniging kan doen.’.

Ook in de Oude Vier stappen dit jaar weer zeer ervaren roeiers in. Slag en voormalig lichte pik Obbe Tibben werd op de vorige editie van de Varsity net aan tweede en hopelijk kan hij dit jaar het verschil maken met flink wat extra spiermassa en explosiviteit. Achter hem neemt Brecht van Kuijk plaats, die dit seizoen twee World Cups heeft gestart in de 2x en beide keren zich kwalificeerde voor de A-finale. Hierachter zal Henleywinnaar Job Huigsloot zitten en op boeg zal David Kampman met de souplesse van een lichte pik de boot wegleggen. Ten slotte zal stuurvrouw Doddy Wolfs dit viertal het Amsterdam-Rijnkanaal over sturen en met de juiste calls deze mannen tot het gaatje pushen. 

Dus zorg ervoor dat je zondagmiddag je rode ondergoed aantrekt om deze toppers mentaal bij te staan. Helaas is het niet mogelijk ze vanaf de kant aan te moedigen, aangezien de wedstrijd ontoegankelijk is gemaakt voor publiek en overtreding van deze regels voor diskwalificatie kan zorgen. Kruip daarom dus lekker achter de livestream terwijl gestreden wordt voor Skøll en ‘t Erevlot en schroom vooral niet om hierna met je das omgeknoopt een overwinningsduik te nemen in onze eigen Amstel.

Skøll wint de Varsity!

Reacties (1)

Menno Droogleever
14 juni om 00:05
SKØLL WINT DE VARSITY!

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll