Inloggen

×

Nieuws

De Koninklijke – Holland Beker

Waar onze Eerstejaars wedstrijdroeiers dit weekend afreisden naar de Willem-Alexander Baan om daar hun eerste officiële wedstrijd te verroeien, lagen een groot deel van de Middengroepen en Ouderejaars aan de start van de Bosbaan voor het NK Groot en/of de Koninklijke- Holland Beker. Dit jaar zonder publiek en met een coronatest aan de ingang, maar dat maakte de sfeer er niet minder om. De vele vrijwilligers die zich dit weekend hebben ingezet om er weer een prachtig evenement van te maken zorgden voor een goede delegatie toeschouwers van de Jan Vroegopsingel!

Op zaterdag verschenen Ashley Rijst, Jonneke Boere, Luka van der Zwan en Lina Dokter aan de start van het NK Groot in de 4-. Het slagenpaar is ons natuurlijk allen bekend om hun fantastische prestatie op de Varsity en kwam hier ook in deze opstelling niet onverdienstelijk uit de verf. Na een heat en een halve finale eindigden ze in de finale op 2 seconden achter de KNRB-combi boot en lieten ze nog maar eens zien wat Skøll in huis heeft. Van harte dames! Ook MGLD’er Claire Fleming en haar dubbelpartner van Beatrix Robin Hofmeester deden een gooi naar de NK-titel in het LW2x veld, waar ze erg goed mee kwamen en in de A-finale als 6e over de finish kwamen.  Ouderejaars Robbe Mourits meldde zich aan de start van het JM1x veld, waar hij op zaterdag zijn heat en zondag de halve finale won. In de finale moest hij de inzendingen van België en Denemarken helaas voor zich dulden, maar ondanks dat een knappe prestatie!

Op zondag stapten Joris Moerman en David Kampman, en Maarten Stork en Joost van Asperen in de 2x om die NK-titel binnen te slepen. Moerman/Kampman werd achter de Belgische inzending tweede in hun heat, waar Stork/van Asperen er met de winst vandoor ging. Zo verschenen beiden aan de start van de A-finale. Helaas bleek België voor beide ploegen te sterk en werden de ploegen respectievelijk 2e en 3e. 

Nika Vos en Benthe Boonstra verschenen in hun KNRB-8+ aan de start. Voor Nika de laatste wedstrijd voor haar uitzending als reserveroeier naar de Olympische Spelen in Tokyo. Daarnaast stapten ook Ashley Rijst, Jonneke Boere, Luka van der Zwan, Lina Dokter, Arlette Roos en stuur Julia Groenveld in de 8+. Lotte Wolfenter stuurde de U23 selectie. De boot van Nika en Benthe kwam het snelste uit de startblokken, heeft deze voorsprong ook niet meer weggegeven en kwamen dus als eerste over de finish. In het M4x-veld startte Olav Molenaar in een KNRB-combi. Job Huigsloot, Brecht van Kuijk, Obbe Tibben en Lennart van Lierop bleken echter onverslaanbaar en trapten hun boegbal als eerste over de finishlijn. De keeltjes aan de kant waren inmiddels goed opgewarmd en konden ook de volgende race meteen het Skøll-lied weer inzetten, want Maud Joosstens kwam in haar dubbel 4-combi met een flinke voorsprong als eerste over de finish in de A-finale!

Iedereen gefeliciteerd met de mooie prestaties die dit weekend zijn neergezet. Op naar de volgende!


EERDERE BERICHTGEVING

 

Een klein gedichtje

De warmte van de zon gevangen in mijn huid

En kriebels van de spanning in mijn buik

Een gevoel van intens geluk, en

Blijheid om hier weer te zijn

 

Het geluid van de wind langs de tentdoeken,

Van de toeter bij de start

De doffe slag van boten, en

Van gezang, gebral en gelach

 

De geur van de aanstaande zomer

En van koffie, burgers en bier

En bij het podium

Van prosecco en zweet

 

Ik zie het koningsblauw

In de vlag die wappert

Het muntje in mijn hand

En ook op alle shirtjes langs de kant

 

Vrouwen in jurken en mannen in hemd en das

Het spektakel op het water

De KHB is misschien,

Nee zeker, de Henley van Nederland

 

—————————————————————————————————————————————————–

Helaas dit jaar geen grote tenten, en geen publiek, maar wel desinfectiezuilen en spatschermen. De KHB dit jaar dus niet in volle glorie op de Bosbaan, maar wat is het fijn dat deze prachtige wedstrijd alsnog doorgang kan vinden! Met de versoepelingen die nu al vanaf a.s. zaterdag 26 juni ingaan konden er zelfs extra velden worden uitgeschreven waardoor ook de middengroepers die al 2 jaar lang geen wedstrijd meer hebben gestart, eindelijk weer de kans krijgen om ervaring op te doen en te strijden voor blik! Ook hard shiften wordt zoals altijd weer beloond met mooie prijzen, en leuke feestjes, schrijf je daarom nog snel in voor een shift (https://www.supersaas.nl/schedule/Holland_Beker/KHB_’21).

 

Volg de races dit weekend via de livestream (https://hollandbeker.nl/live/), of maak het alsnog van dichtbij mee door te shiften!

 

Tot slot, nog een opmerking voor alle deelnemers, coaches en vrijwilligers: vergeet je niet maximaal 40 uur van tevoren te laten testen via testenvoortoegang.org. Via de Corona Check App kan je vervolgens toegang krijgen tot het terrein!

 

Reacties (0)

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll