Inloggen

×

Nieuws

Voorbeschouwing HOCT & ZRB

In het weekend van 10 en 11 juli gaan er weer twee mooie wedstrijden plaatsvinden, voor de meeste ploegen waarschijnlijk de laatste wedstrijden van het seizoen.

Het was even onzeker of er nog een compowestrijd zou plaatsvinden dit jaar, want eigenlijk zou de Heineken Okeanos Competitie Tweekamp al in juni zijn. Ondanks dat de HOCT niet op de geplande datum door kon gaan, is het de organisatie gelukt om toch een dag te vinden waarop verenigingen uit heel Nederland kunnen laten zien wat ze waard zijn op de 500 en 1000 meter. Op 10 juli gaan verschillende Skøll ploegen strijden om de snelste tijd op deze afstanden. Met name de C4’en worden goed vertegenwoordigd zaterdag.

In het ervaren dames 4 veld gaan de ploegen Vinø en Tøtal løss voor de winst. De dames topC4 gaat met maar liefst twee boten starten, waarbij het dus zowel een onderlinge strijd gaat worden als een strijd tegen onder andere Aegir, Triton, Vidar en Njord. Ook de mannen van de heren topC4 weten een boot te vullen en maken zich klaar voor de tweekamp. Cømme ci cømme ca gaat in de 4+ voor taart. 

Naast de C4’en zijn er ook een aantal andere mooie nummers te spotten zaterdag. Zo gaan de dames van de club dubbelvier starten in zowel het 4x veld als in een 2x. Ook zijn er een aantal nieuwe combinaties ontstaan en gaan een aantal skøllies een poging wagen in een ander boottype dan waar zij de rest van het seizoen in hebben getraind. Zo gaat een deel de dames clubacht een poging wagen in de 4+ en in een combi- acht met Orca. Jesse Geerts en Menso Schalwijk gaan als afgevaardigden van Ølympils de dubbeltwee een kans geven. Ten slotte bundelen Enzo van Leeuwen en Susan Visser hun krachten in een mixed dubbeltwee. 

Kortom, er zijn vele skøllies die zaterdag jullie aanmoediging langs de kant kunnen gebruiken! Dus mocht je zaterdag 10 juli nog niks te doen hebben, kom dan vooral meefietsen met deze toppers. Waarschijnlijk is dit de laatste wedstrijd van het seizoen waar zoveel compogeweld te zien is, dus mis het niet en wees erbij!

Mocht je je te min voelen voor een compowestrijd (shame on you!), dan is er in het weekend van 10&11 juli ook nog de ZRB Roeiwedstrijden in Tilburg. Aan deze wedstrijden doen verschillende toproeiers van Skøll mee voor de winst in verschillende velden. De voorwedstrijd bestaat uit een time trial van 1500 meter vanuit vliegende start. Vervolgens worden A- en B- finales gevaren met vier ploegen. De finale bestaat uit een 2000 meter vanuit vaste start. Wanneer het programma het toelaat, zal er ook een C- finale worden gevaren. Ook de ZRB is dus zeker de moeite waard om te volgen. De uitslagen zijn zoals altijd te volgen via Time Team en zullen ook op de sociale media van Skøll worden gedeeld. Stel je vakantie dus nog even uit tot na komend weekend, of volg de wedstrijden op afstand vanuit je vakantie adres!

Reacties (0)

Geef een reactie