Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing NSRF Slotwedstrijden

De dag die je wist (en hoopte) dat zou komen, was afgelopen weekend dan eindelijk hier: de NSRF Slotwedstrijden. Traditiegetrouw de laatste kans voor wedstrijdroeiers om een blik te trekken en de laatste keer strijden voordat de ploegen uittraining gaan. Nu is er nog een kans dat er 17 en 18 juli de ARB gestart wordt en gaat het uittrainingsfeest helaas niet door, maar er zijn wel goede prestaties neergezet door diverse Skøllies!

Op zaterdag zijn alle eerstejaars ploegen aan de start gekomen voor hun eerste klasserende wedstrijd. EJLD vaarde in de voorwedstrijd de snelste tijd, maar moest later op de ochtend helaas nog twee ploegen voor zich laten in de A-finale en behaalde een derde plek. Ook EJD heeft laten zien hoeveel power ze in huis hebben en wisten een vijfde plek in de A-finale te bereiken. De 8+ van EJZ werd na een spannende strijd tweede in de B-finale. Door quarantaineleed kon EJL voor deze wedstrijd helaas zijn 8+ niet vullen en daardoor werden de lichte pikkies gedwongen te starten in het zware 4+ veld. Hier zijn ze zesde geworden in de B-finale. 

De mannen van Oud Licht zijn voor de gelegenheid ook met elkaar in het mooiste nummer gestapt, de 4*, maar kwamen na de snelste tijd te hebben gevaren in de race for lanes helaas 0,66 seconden later dan de nummer één over de finish. Hierna zijn er nog drie boten van Skøll gestart in het DB2x veld. De twee van Noor en Caroline deed het hier het best en behaalde een zevende plek in de A-finale, Els en Emma werden derde in de B-finale en Emma en Carlijn behaalden hier een zesde plek.

Ook vanuit de Ouderejaars zijn er veel roeiers gestart zaterdag. Zo werden er ook voor het DG2x veld drie boten ingeschreven. Allen hebben zich hier geplaatst voor de A-finale, maar de boot van Minke en Hannah kwam het eerste over de finish, op de voet gevolgd door de boot van Jonneke en Ashley. Maud en Arlette werden hier achtste. Ook bij de HG2x trok Skøll blik. Wibout en Brecht lieten hier de concurrentie achter zich. Ten slotte werd er nog geblikt in het HE4x veld door Joris, Joost, Maarten en David.

Een deel van de roeiers die zaterdag startten, stapten zondag opnieuw in de boot in een ander nummer. Zo werd Joost vierde in de A-finale van de HE1x, Claire tweede in de B-finale van de LDB1x en Maud derde in de A-finale van de LDG1x. Oud Licht splitste zijn vier op in tweetjes, waarbij Jur en Luc zesde werden in de A-finale en Bram en Koen tweede in de B-finale. Vanuit MGD werd er gestart in de 4- en in de skiff, maar deze boten hebben zich helaas niet gekwalificeerd voor de A-finale en ook de 4- van MGZ heeft zich hiervoor niet gekwalificeerd.

De 4- van Ouderejaars Dames had meer succes en vaarde met een Varsity winnend slagenpaar naar de overwinning. Na hun overwinning van zaterdag in de 4x lieten David en Joris zien dat ze ook prima met maar een riem in hun hand de baan over komen en de mannen pakten de winst in de HG2-. Obbe en Job wonnen in het HE2x veld. Ook Brecht liet zien dat hij ook als enige bemanningslid zijn boot als eerste over de finish kan krijgen en domineerde in het HG1x veld. Hier werd Maarten tweede en Arlette werd derde bij de DB1x. Het laatste blik van dit weekend (en misschien wel het seizoen) werd getrokken door Wibout, voor wie dit ook al zijn tweede van het weekend was. In een combi met Laga en Gyas won hij in het HE4- veld.

Met acht blikken kan er dus zeker positief worden teruggekeken op het weekend. Voor alle winnaars: lekker gewerkt! En voor degenen die net aan of wat ruimer naast een blik grepen: volgend seizoen nieuwe ronde met hopelijk iets meer kansen. 

Reacties (0)

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll