Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing WK U23

Na een serie van bloedstollende races, is na afgelopen weekend de zomervakantie dan ook begonnen voor de Skøllies die uitkwamen op het WK voor roeiers onder de 23 jaar. Ze hebben dit zeker niet onverdienstelijk gedaan. Met twee medailles zijn de roeiers weer teruggekeerd uit Račice. 

Bente en Joost hebben het podium helaas niet mogen beklimmen in Račice, maar hebben zeker een knappe prestatie geleverd door eerste te worden in de B-finale en tweede in de C-finale. Olav werd na een spannende race, waarbij de verschillen tussen de nummers 1, 2 en 3 miniem bleven tot het eind, derde en pakte dus brons.  

Lotte kreeg een zilveren medaille omgehangen nadat ze haar dames 8+ als tweede over de finish heeft geloodst. Zelf zei ze erover: ‘Het was heel vet! Na de Holland Beker waren we al veel meer een team geworden en de dagen daarna hebben we er aan gewerkt om het wedstrijdplan nog duidelijker te krijgen. Bij de finale viel alles op zijn plek en hebben we tot de laatste haal gepusht om uiteindelijk 2e te worden.’

_____________________________________________________________________

EERDERE BERICHTGEVING:

Terwijl binnenlandse wedstrijden weer worden afgelast, mogen Lotte Wolfenter, Olav Molenaar, Joost Schwarz en Benthe Boonstra wel de baan over dit weekend. Ze doen dit niet in clubkleuren, maar in het nationale tenue, op het WK voor roeiers onder de 23 jaar. In het Tsjechische Račice zijn ze gisteren en eergisteren al aan de start gekomen voor de voorwedstrijden en zullen ze later dit weekend finales starten.

Joost start dit toernooi in de 4-. Hij is de enige van de groep Skøllies die vandaag in actie is gekomen. Na de voorwedstrijd is hij uitkomen in de herkansing en heeft hij zich hier gekwalificeerd voor de C-finale.

Lotte zal als enige van de Skølldelegatie geen riemen, maar een stuurtouw in haar handen nemen. Waar ze vorig jaar nog stuurvrouw was van de Heren 4+, zit ze op dit moment op de stuurplek van de Dames Acht. De dames van Lotte maakten het de Dames Acht van de Bond al lastig op de KHB dus we zijn benieuwd wat hier nog meer in zit. In de voorronde werd Lotte’s acht al derde, dus hopelijk weet ze haar dames dusdanig te pushen dat ze aan het eind van het weekend een plaats op het podium kunnen innemen. 

In dezelfde Dames Acht die Lotte voor zich moest dulden op de KHB zat Benthe. Voor het WK is ze echter in een compleet ander nummer gestapt, namelijk de skiff. Op de World Cup in Luzern wist ze al negende te worden in dit nummer, dus de verwachtingen zijn hooggespannen! In haar voorwedstrijd wist Benthe al eerste te worden, dus we zijn benieuwd wat ze nog meer in haar mars heeft dit weekend.

Ten slotte zal Olav in de 4x strijden voor een gouden medaille. De 4x is de prioriteitsboot van de herenselectie, waarin dus de meest sterke roeiers zitten. Hun voorwedstrijd hebben de mannen al gewonnen, dus we zijn benieuwd waar deze ploeg gaat finishen dit weekend!

Houd de Skøll insta in de gaten voor de precieze starttijden van deze toppers dit weekend en volg hen hier via de livestream: https://worldrowing.com/event/2021-world-rowing-under-23-championships 

Reacties (1)

Puck Vree
17 juli om 16:42
Lekker lotteeee !!!

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll