Inloggen

×

Nieuws

Voorbeschouwing Fyli Agon & Amstelbeker

Dit weekend is het zover: de eerste wedstrijden sinds de zomervakantie gaan plaatsvinden! Op 25 september wordt de Fyli Agon in Almere georganiseerd en op 26 september vindt een mooie wedstrijd plaats op ons eigen water: de Amstelbeker. 

Fyli Agon

25 september reizen een aantal Skøllploegen af naar Almere om te taarten op het water van Pampus tijdens de Fyli Agon. De Fyli Agon is de eerste compowedstrijd na de zomer en biedt dus mooie gelegenheid om te testen hoeveel er nog over is van de conditie na een welverdiende vakantie. Laten we zeggen dat het na deze wedstrijd voor iedereen in ieder geval alleen maar beter kan worden! Gelukkig hoeven de deelnemers geen wereldafstanden af te leggen (zou de organisatie daar over nagedacht hebben?). De voorwedstrijd is een 500 m achtervolgingsrace uit vliegende start en de finale is 7500 m boord-aan-boord vanuit vaste start. Skoll wordt vertegenwoordigt in verschillende velden: Ølympils dubbeltwee gaat (uiteraard) in het Heren 2x veld starten, Tøtal løss en Comme ci min ça gaan de eer van skoll verdedigen in het Dames Ervaren 4+ veld en ten slotte is Dørstig vør Gøud van de partij in het Heren Ervaren 4+ veld. Als tip aan de roeiers en stuurtjes zou ik nog willen meegeven dat de organisatie een mooie lijn van skippyballen (met smileys) midden op het water legt. Mogelijk vormt dit, zeker voor de 2x, een extra obstakel, maar bij deze zijn jullie gewaarschuwd! Ik ben heel benieuwd hoe onze skøllies het er vanaf gaan brengen. Veel succes en plezier voor alle deelnemende ploegen en geniet van deze eerste wedstrijd van de najaarsbokaal!

Amstelbeker

De Amstelbeker is altijd een bijzondere wedstrijd vanwege het mooie stukje Amstel waarop deze wedstrijd wordt gevaren, maar dit jaar is een extra bijzondere editie omdat het een lustrumjaar betreft. De Amstelbeker wordt dit jaar voor de 10e keer georganiseerd. De ploegen starten bij de Berlagebrug, racen langs Nereus en finishen bij de Hoop. Zoals de organisatie zelf stelt, wordt er ‘à la de Henley Royal Regatta’ boord- aan boord gestreden door de sterkste studenten- en burgerachten om de Palm- en Fortunabeker. Aan de wedstrijd doen twee indrukwekkende achten van Skøll mee. De dames acht bestaat uit roeiers met opgeteld behoorlijk wat jaartjes roeiervaring en ook bij de mannen acht ontbreekt het niet aan roeiervaring, dus dit belooft veel goeds! Mocht je deze zondag dus willen genieten van wat roeigeweld, neem dan zeker even een kijkje en kom onze skøllies aanmoedigen lang de kant. Vanwege deze feestelijk editie zal er extra worden uitgepakt door de organisatie en is deze wedstrijd er dus eentje waar je bij wil zijn!

 

Reacties (0)

Geef een reactie