Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Abcoude- Amsterdam 2021

Hoewel de normaliter toepasselijk genaamde Abcoude-Amsterdam wedstrijd dit jaar geen recht stuk van Abcoude naar Amsterdam betrof, maar er een keerboei was geplaatst in Ouderkerk, maakte dit de 12 kilometer lange race er niet makkelijker op. Gelukkig was het weer perfect en konden de roeiers zonder verstoring van eventuele regen of windstoten hun krachten bundelen om zo hard mogelijk te varen. De preselectie van de dames was wederom aanwezig om (onderling) hun krachten te meten en 3 Skøll boten gingen de strijd aan op de Amstel om de snelste tijd neer te zetten in de C4* en de C4+.

De dames C4* boot van Skøll met Kaat van Leenders, Esmee Steijn, Mathilde Vester, Nour Stevens en Sophie van Dijk als stuur nam het op tegen de dames C4* van RIC. De riemen konden de kracht van deze lichte dames blijkbaar niet aan, want ze kregen het voor elkaar om halverwege een riem af te breken. Maar een beetje tegenslag betekent natuurlijk niet dat de wedstrijd voorbij is, dus hebben de overige dames met z’n drieën de race afgemaakt met een eindtijd van 00.59.12.

In het C4+ veld werd het een onderlinge strijd waarbij de boot van Isabelle Haak, Donya Straatman, Merel Leegstra, Marit Bak en Niels Huang als stuur met 3,5 minuut verschil won van hun mede-Skøllies. Een knappe prestatie van alle ploegen die hun doorzettingsvermogen en power hebben kunnen laten zien op deze lange race over de Amstel!

Reacties (0)

Geef een reactie