Inloggen

×

Nieuws

Trom Boat Races nabeschouwing

De Tromp Boat Races werden afgelopen weekend in Hilversum verroeid. De wedstrijd betreft een recht stuk van 5250 meter en is voor de ouderejaars wedstrijdploegen van Skøll een belangrijk selectiemoment. Er werd door Skøll gestart in uitsluitend skiffs, met als uitzondering de twee zonder van Ashley en Jonneke.  Het lange stuk wedstrijd dat met oog op de conditie van de roeier wel erg vroeg in het seizoen is heeft voor Skøll erg goed uitgepakt met twee keer blik waar dinsdag dan ook voor gezongen mag worden.

Skøll startte in het weekend met 12 ploegen en beleefde op zaterdag al een succesvolle dag. Luka van der Zwan beet samen met Anna Vos het spits af in het D1x veld met 53 inschrijvingen voer Luka naar een knappe 11e plek met Anna niet ver van haar vandaan op de 16e plek (en als 6e lichte dame). Daarna voeren om 1400 de juffen twee zonder van Ashley Rijst en Jonneke Boere niet alleen naar blik, maar ook naar een baanrecord. Ashley en Jonneke lieten zien na afgelopen jaar in de twee zonder derde te worden op het NK klein en de varsity samen met Nika Vos en Elsbeth Beeres te hebben gewonnen zien dat ze met lange afstanden ook wel raad weten. Robbe Mourits voer in hetzelfde tijdsblok naar een 15e plaats van de 44 in het HSB 1x veld.

Op zondagochtend startten Arlette Roos en Claire Fleming in het DSB veld en om 12 uur werd het H1x veld verroeid met welgeteld 6 Skøllies aan de start. Lennart van Lierop bewees zich na het nk klein afgelopen jaar in de skiff te hebben gewonnen weer met zijn eerste plek. Hij was overigens niet ‘lonely on top’ ook plek 2 (Brecht van Kuijk) en plek 3 (Jan van der Bij) werden ingenomen door Skøllies met niet ver daarachteraan Stijn Wieling op een gedeelde vijfde plek. Patrick van Dam en Keke Groenhart startten ook in het H1x veld.

We kunnen dus spreken van een succesvol weekend voor Skøll. Alle winnaars gefeliciteerd!

 

Reacties (0)

Geef een reactie