Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing: Asopos najaars wedstrijden

Afgelopen weekend verzamelden de eerste RIT- ploegjes zich in alle vroegte op de bosbaan voor hèt snoekfestijn van het jaar: de Asopos najaarswedstrijden. Koukleumend maakten alle aankomende nieuwe leden zich op voor hun allereerste echte wedstrijd ooit en dat ging niet altijd even soepel. Het is dan ook allemaal nieuw: je op tijd melden bij de compocie, de juiste boot zien te vinden op het vlot, je in de goede volgorde naar de startlijn manoeuvreren etcetera…. En dan komt het moment dat je daar ligt opgelijnd voor de start en de kamprechters een poging doen om iedereen op dezelfde hoogte te laten starten, klapje op voor die ploeg, strijkje voor een andere ploeg en ga zo maar door. Het lijkt eeuwig te duren, maar opeens is daar het moment dat alle ploegen worden opgenoemd en het startsignaal wordt gegeven. Hoewel je weet dat het komt, lijkt het toch voor velen als een verrassing te komen, te zien aan de verwarde gezichten en chaotische start. Je ziet ze denken: ‘huh, zijn we al begonnen?!’ Dan barst het kabaal los van krijsende stuurtjes: ‘drie kwart.. drie kwart… drie kwart…!!’ En natuurlijk de aanmoedigingen vanaf de kant. Van bestuur, coaches, familie, vrienden en nieuwsgierige voorbijgangers die dit spektakel met veel plezier aanschouwen. 500 meter lang wordt er keihard gestreden om als eerste over die finishlijn te komen, hoewel voor sommigen ‘niet laatste worden’ ook al een hele overwinning bleek. Tijdens deze twee à drie minuten gebeurt er ongelofelijk veel: mensen snoeken, vallen van hun bankje, roeien met z’n drieën verder of gaan in blinde paniek ieder voor zich zo snel hard mogelijk tempo tikken. Wanneer je na afloop aan deze kersverse roeiers vraagt hoe ze het vonden, bleek het motto ‘niet gewonnen, wel gelachen’ een goede samenvatting van de dag. Echter, twee ploegen wisten het tot de A-finales te schoppen: Dames10 en Heren9, lekker gedaan!

Hoewel bij de Asopos de onervaren c4’en met name in het centrum van de aandacht staan, worden er ook nog andere wedstrijden verroeid die de moeite waard zijn om te noemen. Zo hebben op zaterdagochtend de lichte dames even laten zien wat winnen is, door met een zeer ruime voorsprong als eerste de finish te bereiken. De dichtstbijzijnde tegenstander volgde een aantal bootlengtes later, dat zien we graag! Verder bleek ook de combi boot Skoll en Dudok erg succesvol en wist deze samenstelling ook een eerste plek te veroveren. De Heren preselectie domineerde ook binnen hun veld en wist Orca, Proteus, Thêta en Njord achter zich te laten. 

Reacties (0)

Geef een reactie