Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Nov444

De maand november is weer aangebroken en traditiegetrouw worden ook dit jaar weer de vieren van de plank gehaald voor een spannende race van 4.44 kilometer op de Amstel. Met maarliefst 12 inschrijvingen was Skøll weer goed vertegenwoordigd. En met succes! Want voor de dames van Ouderejaars Dames èn voor de heren van Oud Licht mochten wij het Skøllied inzetten!

De dag begon met de dames van Ojd in het elite 4* veld. Hier startten Elsbeth Beeres, Minke Holleboom en Nika Vos samen met Lagaaier Tessa onder leiding van Julia Groenveld. Na een spannende race moesten zij genoegen nemen met een tweede plek. De overige dames van Ojd mochten wel de winst claimen, maar dan in het gevorderden 4+ veld. Ashley Rijst, Jonneke Boere, Luka van der Zwan en Arlette Roos met stuurman Sander Quast wisten de rest van het veld achter zich te laten en met een tijdverschil van 15 seconden! Ontzettend knap gedaan.

Verder kwamen ook de dames van Middengroep Dames in actie in het eerste blok. De boten met Els Hertog en Gaia Evers op slag startten in het beginnelingen veld en de boot waar Lucia Folkers op slag zat in het gevorderden-b veld. De dames van de middengroep lieten zien dat zij allen aan elkaar gewaagd zijn, zo eindigden alle boten binnen 5 seconden van elkaar! Dat zal de komende maanden nog veel vuurwerk opleveren.

In Blok 2 was het klaar met de boord vieren, en kwamen de dubbelvieren aan bod. En met succes! OL mocht het spits afbijten in het beginnelingen 4* veld, en deden dit met de nodige overtuiging! Met een overtuigende 7 seconden verschil wist Laura Koppe haar mannen, Jur Dusseldorp, Patrick van Dam, Maxim Meijerink en Jannik Faierson als eerste over de finish te jagen. Een ontzettend knappe prestatie en we kunnen niet wachten om meer van deze ploeg te zien.

Direct na de heren waren de dames van Ouderejaars Lichte Dames aan de beurt. Gecombineerd met Orcaan Jonna waren oude bekenden Maud Joosstens en onze ex-voorzitter Anna Vos weer samen op het water te bewonderen, alsof zij nooit van elkaar gescheiden zijn geweest. En natuurlijk als vierde vrouw onze Claire Fleming die in haar vrije tijd menig boot gerepareerd heeft de afgelopen tijd! Om het lichte dames feestje compleet te maken hadden zij niemand minder dan Rosa Wartena overtuigd om hen toch weer een keer over de Amstel te begeleiden. Ook deze dames moesten genoegen nemen met een tweede plek, maar wie weet wat de volgende race in petto heeft. Ten slotte kwamen de dames van Middengroep Lichte Dames in actie. En op slechts 3 tienden van een seconde wisten zij niet het blik mee te nemen naar de Jan Vroegopsingel. De dames waren erg teleurgesteld met dit resultaat, zeker ook omdat dit Celine Kohn’s laatste wedstrijd is. Ook vaste aanvulling Ida Dommerholt zullen wij niet meer bij Mgld in actie zien, zij is namelijk te druk bezig met OL naar de overwinning coachen!

Ten slotte was het dan tijd voor de overige mannen! Want natuurlijk kwamen ook de heren van Middengroep Zwaar in actie! De mannen hadden zich opgedeeld in twee viertjes die 4e en 5e eindigden in het heren gevorderden-b veld. Beide boten hebben een race gevaren waar zij trots op mogen zijn en hopelijk zijn de heren klaar voor wat er nog komen gaat komend jaar. We sluiten de Novembervieren af met de overige heren van OL welke in het lichte heren beginnelingen 4+ veld waren gestart. In dit veld eindigde de boot met Jalle Wolfenter als slag vierde en de boot met Stijn Nouws als slag zesde.

De Novembervieren is niet alleen een gave wedstrijd in het najaar op de Amstel, maar ook een beslismoment voor veel middengroepers om te stoppen. Na deze wedstrijd zullen wij dan ook niet alleen afscheid nemen van Celine Kohn, maar ook van Emma Diepenveen en Amber Breed (MGD) en ten slotte ook van Rob Klaver (MGZ), die zijn laatste wedstrijd na 5 jaar wedstrijdroeien heeft moeten missen vanwege blessureleed. Hopelijk zien wij jullie desondanks nog veel op en langs de Amstel! En geniet van jullie roei-pensioen!

 

 

Reacties (0)

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll