Inloggen

×

Nieuws

Traika 2022

Waar de rest van Nederland de roes van de feestdagen nog lag uit te slapen, zat dit er voor de club- en wedstrijdploegen van Skøll niet in. Op 3 januari werd de reis ingezet naar Brugge om te roeien, roeien en nog meer te roeien. Het geluk kon dan ook niet op toen er op de Belgische wateren wél getraind kon worden in de acht.

Dat sommige teams door positieve coronatesten weer gauw terug moesten naar Amsterdam mocht de pret niet drukken. Via sociale media werd contact onderhouden met de overblijvende teams in België en er werden leuke challenges bedacht waardoor er geen moment gemist werd. Ook de zelfgemaakte aftermovies lieten zien dat er al genoten werd vanaf het moment dat de ploegen naar Brugge afreisden.

Omdat er vanwege corona niet traditiegetrouw in de herberg geslapen kon worden, werd er naarstig gezocht naar knusse huisjes in nabij gelegen dorpjes en steden, wat resulteerde in een super gezellige week met veel teambonding. Brugge en omstreken bleef niet veilig, want naast het roeien gingen veel ploegen gezellig uiteten (want dat kan bij onze zuiderburen wél) en deden ze er alles aan om elkaar nog beter te leren kennen. Of het nu routineus havermout eten uit een pan is als ontbijt, een wedstrijd wie de meeste spareribs kan eten of 5 suikerwafels na iedere training verorberen, inmiddels weet iedereen elkaars gekke gewoonten en is geen geheim meer veilig.

Natuurlijk was het niet enkel gezelligheid en eten waar deze week om draaide, want er moest ook met een serieuze blik worden gekeken naar komend jaar. Er werden heuse doelenavonden ingesteld waar de ploegen met hun coaches om tafel kwamen en bespraken wat zij dit jaar willen gaan bereiken en vooral ook op welke manier. Toen alle neuzen dezelfde kant op stonden gingen alle roeiers en coaches met goede moed weer aan het werk om nóg sterker en nóg sneller te worden.

Op een hele lage brug na, waarbij nog net niet het vel van de neus geschraapt werd (‘LIGGEN, NU!’), bood het Brugse kanaal met de kale bomen en windmolens niet veel spanning en sensatie. Gelukkig hebben de roeiers, stuurtjes en hun coaches daar wel voor gezorgd. Iedere dag werd er door weer en wind geroeid, geschreeuwd en gefietst (op het onverbiddelijke schelpenpad) door kou, regen, weer en wind, soms zelfs meerdere keren op een dag. Na afloop werd er snel terug naar de huisjes gereden om warm te worden, goed te eten en goed te slapen om het de volgende dag weer te mogen doen.

Deze strijdlust en dit doorzettingsvermogen hebben geleid tot de meest prachtige roeihalen die de ploegen aan elkaar en aan de coaches mochten laten zien op de afsluitende spar op zaterdag. De benen werden na een intensieve week nog een laatste keer aangezwengeld en de ploegen vlogen het kanaal over. Het werd een ware strijd tegen de tijd en de inzet was van iedereen dan ook 100%. Eenmaal terug bij de vlotten was het dan toch echt tijd om de boten af te riggeren, op de botenwagen te laden en huiswaarts te keren (met een kleine tussenstop bij de McDonald’s), terug naar onze vertrouwde Amstel.

Reacties (0)

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll