Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Skøll Cup 2022

Afgelopen weekend vond de grote trots van Skøll plaats: de Skøll Cup 2022. Bijna heel skoll is op een of andere manier wel betrokken bij deze mooie wedstrijd, zij het als roeier, commissielid of shifter (of een combinatie hiervan). Zeker voor de Skøll Cup commissie was het een intense periode. Maandenlang hebben zij naar dit evenement toegewerkt om het weekend tot een succes te maken. Waar de leden van deze hardwerkende commissie aan het begin van het weekend nog vrolijk rondhuppelden over het terrein van de bosbaan, was op zondag bij velen toch echt de vermoeidheid behoorlijk ingetreden. Maar deze inzet heeft zeker geloond, want ondanks het onstuimige weer kan de Skøll Cup commissie terugkijken op een geslaagd weekend. 

Dat de Skøll Cup hèt evenement van Skøll is was te merken aan het aantal inschrijvingen: maar liefst 51 ploegen van Skøll verschenen aan de start. Gelukkig was voor de meeste skøllies, na enige verwarring, duidelijk dat de wedstrijd op de bosbaan verroeid zou worden. Naast de gewone inschrijvingen zijn er op de Skøll Cup traditiegetrouw een paar nummers die door bestuursleden en disputen worden verroeid. Zo waren Thomas Mojet en Lotte Wolfenter aanwezig in het Mix 2x veld en verscheen voorzitter Kris van Velzen aan de start in de skiff. Ook Myrthe Raven was van de partij, als vervanger in het 2x veld. Ook alle disputen waren aanwezig in het c4 veld, waarbij A.D.D. Placet Mihi een tweede plek wist te bemachtigen in hun heat. 

Het spreekwoord ‘april doet wat ie wil’ was kenmerkend voor het afgelopen weekend. Zaterdag zat het weer alles behalve mee: wind, regen en hagelbuien zetten de toon. Vanwege harde wind en een kapotte ballenlijn werd de afstand op de finale op het laatste moment veranderd van een 2k in een 1k. Maar zoals fanatieke roeiers weten is roeien in een sport van afzien, dus onze stoere roeiers verschenen toch allemaal aan de start. De dames van Seier en Pøtat Tabulø lieten zich niet uit het veld slaan door een fikse hagelbui terwijl zij klaarlagen bij de start. Seier vaarde een eerste tijd in hun voorwedstrijd en wisten in de A-finale ook de snelste tijd neer te zetten, waarmee zij hun eerste taart van het seizoen binnenhaalden. Pøtat Tabulø kwam als vijfde over de finish in de A-finale.  In het 2x veld wisten Burgers van ‘t Huis en Lot&Loes allebei een goede tijd neer te zetten in de voorwedstrijd en mochten zij door naar de A-finale. Voor Burgers van ‘t Huis was deze verandering geen probleem, zij behaalden een mooie derde plek in de finale. Lot&Loes werden zesde in deze finale. Maar aangezien dit duo niet samen had getraind voor de race, was het behalen van de A-finale al een mooie prestatie op zich. Verder wisten op zaterdag de dames van de Clubacht in het 4+ veld een zeer mooie prestatie neer te zetten. In de A-finale lieten zij de rest van het veld ver achter zich en wisten ook zij hun eerste taart van het seizoen binnen te halen. 

Zondag zat het gelukkig allemaal wat meer mee. De baan was gemaakt en menig mens is verbrand door het heerlijke zonnetje. Vooral bij de voorzittersskiff was dat fijn, want er was er eentje die de finish niet behaalde. Bij dit nummer is de finish echter niet zo belangrijk, want hierbij gaat het om wie het eerste op het erevlot zijn plekje veroverd. Kris van Velzen had gestreden en mocht als derde haar plekje op de blokken innemen. Hierna mocht ze gelukkig even afkoelen in het bosbaan water dankzij de rest van het bestuur. 

De Dames Clubacht moest hun goede plek in de bokaal verdedigen en dat deden ze goed met eerste in hun voorwedstrijd. Bij de A- finale hebben ze het onderspit moeten delven, maar hebben ze toch nog een mooie vierde plek kunnen bemachtigen. Ook de heren van CømpøHuub hebben, ondanks wat hun naam doet vermoeden, de club status waargemaakt met een tweede plek in de A- finale. Niet te vergeten waren er dit keer weer ontzettend veel eerstejaars ploegjes die gestart zijn en stuk voor stuk gestreden hebben voor hun plekje. 

Het duurde 2 jaar, maar gelukkig mocht het dit jaar weer. Wat heeft de commissie het goed gedaan. Dit was een Skøll Cup om niet te vergeten!

Reacties (0)

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll