Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Bosbaan Voorjaars Regatta

Nieuw seizoen, nieuwe wedstrijden. De eerste editie van de Bosbaan Voorjaars Regatta is een feit. Een race speciaal bedoeld voor de middengroepen en het development klassement op een steenworp afstand. Daar moet hard geroeid zijn. En dat is er zeker! Met winst in maar liefst twee velden! Door: Anna Mayer.

Op zaterdag werd de eerste wedstrijd voor de punten in het development klassement verroeid. Een spannend begin voor onze veelal onervaren middengroepers. Want ook voor veel van hen was dit de eerste 2k wedstrijd. De finales begonnen bij de lichte mannen development 2x waar beide boten van Oud Licht de eerste punten binnen mochten halen! Zo werd de 2x van Maxim Meijerink en Jannik Faierson 2e in de B-finale (goed voor 2 punten) en de 2x van Koen Schleijpen en Jur Dusseldorp ook 2e, maar dan in de A-finale (8 punten). Toen de lichte dubbels geweest waren mochten de zware dubbels! Hier wisten Luca Perotti en Friso Moerman van Middengroep Zwaar wederom 2e te worden (begint al een beetje een thema te worden). Wie is er geen 2e geworden zie ik de lezer vragen. Nou Claire Fleming (Middengroep Lichte Dames) in de combi met Njord werden 3e in de A-finale. Ook niet onverdienstelijk! Anna Vos wist wel de vloek van de tweede plek hoog te houden, de Ouderejaars Lichte Dame werd in het LDG 1x veld 2e achter een oude bekende van Proteus. In het DDev2x veld wisten Iris Neijzen en Lucia Folkers de derde plek te bemachtigen. Arlette Roos van ojd moest het met een 3e plek doen in het dames gevorderden B skiff veld. Ten slotte de grotere nummers, de 4-‘ers. Hier maakte Oud Licht de reeks van hun ploeggenoten af door ook hier als tweede over de finish te komen. Middengroep Zwaar moest helaas in de B-finale laten zien dat ook zij goed konden roeien en wisten hier 3 punten te bemachtigen. En als hekkensluiter Middengroep Dames waar de boot van beoogd voorzitter Els Hertog 5e werd.

 

Zondag was de dag van de grote successen. Hier wisten namelijk de heren van Oud Licht de snelste 4- te zijn in het gevorderden B veld! Heel lekker gewerkt mannen. Ook de dames van Middengroep Dames wisten te laten zien dat zij beter waren dan die 5e plek de dag ervoor, ook zij wisten als eerste over de finish te komen in een denderende race! Gefeliciteerd dames. De andere boot met Gaia Evers op slag wist als 4e over de finish te komen, dat beloofd ook veel goeds voor dit jaar! Deze dag waren niet alleen de middengroepen en ouderejaars op het water. Want ook Eerstejaars Zwaar had besloten dat zij deze race op de Bosbaan niet wilden laten schieten. Waar Wester Rouppe meedeed in een Orca 4 grepen de andere mannen in hun 8 net naast dat beginnelingen blik en werden zij, u raadt het al, 2e.

 

Al met al een ontzettend geslaagd weekend! Alle ploegen hebben gestreden en geleerd en zullen ongetwijfeld enthousiast zijn geworden voor de rest van het seizoen. Voor alle overige uitslagen klikt u hier. Tot de volgende!

Reacties (0)

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll