Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Raceroei Regatta & Laga Lustrumwedstrijden: Veel blik!

Nabeschouwing Raceroei Regatta & Laga Lustrumwedstrijden: Veel blik! Door: Koen Schleijpen.

Eerstejaars licht 

In samenwerking met een groep topadvocaten (onder andere Inez Wesky en Gerard Spong) heeft het coachteam van Eerstejaars Licht een maas in de wet kunnen vinden in de bepalingen van de KNRB. Zij hebben hierdoor hun pupillen twee keer laten starten in hetzelfde beginnelingenveld afgelopen weekend. Dit resulteerde twee keer in blik. De redactie kreeg direct na de eerste overwinning meteen een wedstrijdverslag ingestuurd dat qua lengte wel wat overeenkomsten vertoonde met de bijbel (nieuw plus oud testament). De arrogantie van die kersverse nieuwelingen ook altijd… Heren, de lezer zit er niet op te wachten om te lezen waar jullie precies een snoek sloegen of een push deden dus laten we het gewoon kort houden: goed geroeid en gefeliciteerd! 

Oudlicht

Duitsers op vakantie in Nederland kiezen er meestal voor de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Noordzeekust onder de voet te lopen. Jannik besloot dat een fietsvakantie meer naar zijn smaak was. Waarom hij ervoor koos dat niet in een van de prachtige natuurgebieden die ons land rijk is te doen, maar om 7 uur ‘s ochtends op de WAB op een stationaire fiets en gehuld in een regenpak, heeft de redactie niet kunnen achterhalen. Die taalbarrière blijft een dingetje hè.

Na het fietsen was er voor de dubbels van Oudlicht meteen een voorwedstrijd in het LHDev2x-veld te verroeien. De dubbel van Jur en Koen ging met de snelste tijd door naar de finale. Maxim en Jannik moesten gaan kijken of ze met hun knallende start in de b-finale meer potten konden gaan breken dan in de voorwedstrijd. Ook hier startten deze heren weer een goede 5 seconden sneller weg dan de concurrenten in de eerste 500 meter. Dit verschil hebben ze tot op de streep kunnen vasthouden. Een fraaie eerste plek in de b-finale dus.
Koen en Jur wilden, enkele onkuise woorden na het passeren van de finish daar gelaten, weinig kwijt over hun race. Matig gevaren met een derde plek in de a-finale als gevolg. Volgende keer beter. 

Op zondag roeiden Jur en Koen nog een wedstrijdje in de LHG2x. Een betere race werd ‘beloond’ met een tweede plek. Ze likken hun wonden en mogen zich tevreden stellen met het schrijven van een nabeschouwing waarin wél alle clichés onbenoemd zijn gelaten.

De vier van Oudlicht is dit weekend ten onder gegaan aan het eigen succes. Twee weken geleden waren de drie mannen achter slagman Jalle Wolfenter erop gebrand deze jongen van zijn geheelonthoudersschap af te helpen. Toen zijn blauwe knoop eraf ging op het erevlot was het eerste kortetermijndoel van de vier voor dit seizoen al gehaald. De redactie vreest dat zij niet op tijd herijkt hebben met nieuwe doelen voor deze wedstijd. Als gevolg werden ze dit weekend derde in de LHDev4- en vierde in de LHGb4-. Om Jalle’s nieuwe hobby (bakken vouwen) weer binnen afzienbare tijd mogelijk te maken zullen hij en zijn drie compensatieroeiers (voor zijn 2k-score) volgende wedstrijd weer wat scherper aan de start moeten verschijnen. 

 

MGZ

Dat rekenen met prestatiepunten voor je invaller een hele opgave is hadden de roeiers en coaches van MGZ op de Heineken moeten leren. Dat de ene invaller de andere niet is, leerden ze dit weekend. De vierzonder van MGZ zou op zaterdag het developmentveld starten met legendarische lichte pik David Kampman aan boord als invaller voor ergokanon Daniel Beelen, die stenen moest likken in het buitenland. In deze plannen was alleen niet ingecalculeerd dat David teveel punten had om mee te mogen doen in dit veld. Kersverse (ondertussen ex) roeipensionado Wouter Jong werd daarom ruw achter de geraniums vandaan getrokken om de vier uit de brand te helpen. Of in de B-finale roeien helpt met het zwarte gat na het topsportleven wagen wij (wij van de eenmansredactie) te betwijfelen. 

Voor Daniel Versluis, Thomas Bredée en Stijn Zelhorst brachten de zondag en supersub Stijn Wieling meer succes. Stijn Wieling had eerder die dag in de skiff zijn beginnelingenblik op mogen halen, maar blijkbaar heb je met een 2k-pr van 5:45 altijd nog wel wat jus in de benen zitten om ook de vierde race van de dag als eerste over de streep te komen en samen met Daniel, Thomas en Stijn Zelhorst nog een blik op te halen. Voor deze drie is dit hun eerste klasserende blik en zij zijn daarmee beginneling af geworden, gefeliciteerd!

De dubbeltwee van MGZ startte dit weekend ook. Friso en Luca voeren op zondag naar een teleurstellende zevende plek in het developmentklassement. Op zondag startten zij nog een keer in het beginner dubbeltweeveld. Naar eigen zeggen zijn ze hier soeverein naar een tweede plaats gevaren. Dit is al het derde opeenvolgende weekend dat deze heren een tweede plek varen. Dat is zuur, maar de kenners en analisten zien dit voor het einde van het seizoen nog wel goed komen. Het is voor deze heren slechts zaak dat Friso de volgende wedstrijd op tijd zijn beproefde tactiek voor een snelle 2k inzet: lekker laten lopen op de 1000m voor een aantal welgekozen scheldwoorden om daarna vol adrenaline weer op te pakken en hard en als eerste te finishen. 

Roelof skiffte een potje in het heren beginnelingenveld. Na slechts een week in de skiff getraind te hebben startte hij hard weg in de voorwedstrijd. Lang leek hij op weg naar een plek in de A-finale. Helaas kon hij dit niet vasthouden tot het einde en moest hij het uiteindelijk genoegen nemen met een derde plek in de B-finale.

MGD

Voor MGD was het een weekend van net niet. Tweede derde plaatsen voor de boot met Els, Emma, Sietske en Sophie. Met de derde plaats in het developmentklassement schuiven zij wel een stukje op naar boven. Met drie tweedejaars aan boord, kunnen er nog genoeg stappen gezet worden om de aanval in te zetten en aansluiting te vinden bij de top drie. Iris en Lucia moesten het op zaterdag doen met een even teleurstellende zevende plaats als Friso en Luca. Op zaterdag werden zij net als hun vier derde. De andere vier van MGD beschikt over een felle start en liet dat ook dit weekend weer zien. Helaas kwamen zij twee keer niet door de voorwedstrijd heen. 

MGLD

Claire roeide met haar partner van Njord op zaterdag in het Developmentveld. Zij hadden een derde plek in het klassement te verdedigen. Nadat de proefweegschaal Claire even had doen schrikken kwamen zij gemakkelijk door de eerste voorwedstrijd heen. De tijden uit de andere voorwedstrijden waren wel wat sneller dus het was duidelijk dat de dames nog flink aan de bak zouden moeten. In de finale kwam deze dubbeltwee binnen in de middenmoot die binnen 2 seconden lag. Een vijfde plek voor de dames.

Carma (Carlijn en Emma) hadden dit weekend juist weer wat minder moeite met de weegschaal, maar wel met de voorwedstrijd. Zij werden verwezen naar de b-finale. Hierin kwamen ze als derde over de meet. Op zondag werden ze achtste in de a-finale van de LDB2x.

Ouderejaars

Onze ouderejaars bewezen dit weekend weer eens jaloersmakend goed te zijn. Met name Jorn en Stijn, die op zondag allebei op één dag twee keer blikten. Stijn werd beginneling af in de skiff en won zoals vermeld met MGZ in de Gb4-. Jorn werd Nederlands Studentenkampioen (uitkomend voor VIDAAARRR) en voegde daarna samen met Joost Schwarz in de dubbeltwee een extra blik toe aan zijn collectie. Joost kan trouwens na dit weekend zijn stijlvolle lichtepikkenkostuum afkleden met een blitse bril. Hij gaf aan dat het blik dat hij op zaterdag in de gevorderde skiff ophaalde hem niet zoveel kon schelen, maar dat de Oakley die hij daarbij kreeg hem tijdens de race flink wat motivatie had gegeven. ‘Ik heb liever die Oakley dan dat douchemuntje’. Joost startte op zondag ook het NSK, maar moest het daarin afleggen tegen de eerder genoemde Vidraat. 

Ook voor OJD was er blik. Luka en Arlette hadden op zaterdag voor Minke (die uitkwam voor Euros) al een bronzen medaille op het NSK in de dubbeltwee gepakt en gingen daarna ieder huns weegs. Luka besloot haar heil bij Minke te zoeken die nu wel een pakje in de juiste kleur had gevonden. Dit leverde blik op in de gevorderde dubbeltwee. Luka wilde deze overwinning graag opdragen aan Oudlicht vanwege de fijne schoentjes die in haar boot zaten. Arlette ging in haar eentje de WAB trotseren en werd tweede in de DB1x.

Dames 2 met 

Oud-ouderejaars dames Jonneke en Ashley vonden de gouden blikken die te verdienen waren op de Laga Lustrumwedstrijden aantrekkelijk genoeg om hun riemen tijdelijk uit de wilgen te plukken. In een fraaie houten twee met zonder cox box gingen zij, gestuurd door Julia Groenveld, de degens kruisen met een hoop dames die allemaal wel intraining zijn. Ongetraind troefden zij een Orca-boot af en maakten ze het nog spannend met Proteus en Njord. Klasse vergaat niet!   

Reacties (0)

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll