Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing: Asopos Driekamp 2022

Afgelopen zaterdag vond er weer een zonovergoten wedstrijd plaats, dit keer in het mooie Leiderdorp. Bij de idyllisch gelegen roeivereniging Asopos werd een driekamp georganiseerd, waar de ploegen begonnen met een 500 meter, gevolgd door een 250 meter en ten slotte en 1250 meter. 

Voor onze kersverse lente ploegjes was dit de eerste wedstrijd van het seizoen. En dat was zeker niet zonder succes, want de dames van Tøttebellen wisten zowaar de te taarten op hun eerste wedstrijd. Gefeliciteerd met de winst, dames!

Voor de andere ploegen was de driekamp een wisselend succes en bleek de competitie toch sterker dan verwacht. Zo greep Seier helaas net naast de winst, maar behaalden zij wel een zeer mooie tweede plaats. De mannen van Ølympils dubbeltwee wisten bijna de tweede plek te bemachtigen, maar behaalden op een mini verschil na de derde plek op de driekamp, ondanks dat zij zichzelf omschrijven als ‘mannen van de lange afstand’. 

Voor de heren van CømpøHuub was de Asopos helaas een behoorlijke deceptie. Na de twee sprints bleek een van hun roeiers geblesseerd en kon deze niet de 1250 meter roeien. Hoewel de mannen dachten om snel nog een roeier om te kunnen ruilen bij de keerboei, was de wedstrijdleiding meedogenloos en mocht de ploeg niet meer starten. Zij hebben de rest van de wedstrijd dus naast de keerboei doorgebracht en mochten pas terugroeien toen alle wedstrijden uit het blok voorbij waren. Het zit soms niet mee… maar gelukkig scheen de zon en kon de ploeg in ieder geval van een mooi uitzicht genieten. 

Ondanks het vele wachten, de lastige bruggen en een chronisch tekort aan bokjes rondom de bowa’s was het vooral een heel gezellig en zonnig weekend en maken onze compo- en clubroeiers zich nu weer op voor de komende wedstrijden om zich daar van hun beste kant te kunnen laten zien!

Reacties (0)

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll