Inloggen

×

Evenementen / Varsity

‘Skøll Wint De Varsity!’

Ondanks de zeer jonge historie van het starten der Oude Vier door de A.A.S.R., heeft Skøll het vaak niet onverdienstelijk gedaan. Waar de eerste twee deelnamen (2003 en 2004) uitmondden in een vijfde plaats, werd daarna tweemaal een derde plaats (2005 en 2006) in de finale bijgeschreven. Niet onbelangrijk te vermelden is dat Skøll in 2006 de eerste editie van het dameshoofdnummer won.

Helaas werd in 2007 en 2008 gebroken met de goede resultaten, doordat de voorwedstrijd niet werd overleefd. De vier bestond dan ook uit zware tweedejaars roeiers, die deelname slechts veilig stelden omdat de top van de vereniging de olympische spelen voorrang gaf. Sinds 2013 gebruikt Skøll de Varsity weer als uithangbord voor haar wedstrijdafdeling: louter lichte pikken nemen plaats in de oude vier. Skøll heeft anno 2012 dan ook Nederlands meest succesvolle lichte roeiafdeling.

In 2010 werd de beste prestatie tot nu toe neergezet: drie van de meest succesvolle Nederlandse lichte roeiers, aangevuld met één zware bal deden vriend en vijand versteld staan: Skøll won bijna de Varsity. Slechts één ploeg moesten zij voor laten gaan. In 2018 werd ook een goede tijd neergezet, maar heeft de Oude Vier toch plaats moeten maken voor Triton en Nereus.

Resumerend: De Varsity is ook aan de Jan Vroegopsingel tot een begrip uitgegroeid. Nadat in 2003 een groep leden die vonden dat een vereniging als Skøll niet langer kon ontbreken bij het hoofdnummer, nog kon rekenen op een flinke dosis scepsis, is de huidige generatie leden niet anders gewend dan dat Skøll de kroegjool graag ziet komen.

Ook dit jaar zal het Vikingschip schitteren in Houten. Zowel op het water, als erlangs zullen vele leden de eer van Skøll hoog houden. Laten wij hopen op vele liters gerstenat, een gezonde dosis rondvliegende kluiten en een mooi stukje zwemmen. 

A.A.S.R. Skøll