Inloggen

×

Fondsen / Karlijn Keijzer Damesfonds

Karlijn Keijzer Damesfonds

Skøll heeft een jarenlange traditie van een sterke damessectie. We zijn sinds jaar en dag prominent vertegenwoordigd bij de eerste-, tweede-, en ouderejaars en de Olympische Spelen. Het Karlijn Keijzer Damesfonds ondersteunt het damesroeien op Skøll en is een eerbetoon aan Karlijn Keijzer, die in de zomer van 2014 om het leven kwam bij de MH17-ramp.

Karlijn was een gedreven roeier. Ze roeide in 2007 op het WK junioren en in de drie jaren daarna in de middengroep op Skøll. In 2010 behaalde zij meer dan verdiend haar SA-status. In 2011 vertrok Karlijn naar Indiana University om daar een jaar te roeien en te starten met haar PhD-scheikunde. Karlijn heeft zich jarenlang vol passie ingezet voor hard roeien op Skøll en ze wist iedereen met haar enthousiasme aan te steken. Wij willen niets liever dan dat in haar naam te blijven doen.

Wat is het doel?

Het hoofddoel van het fonds is om in oktober van het Olympisch jaar met de beste 8 dames + stuur van Skøll naar de Head of the Charles in Boston te gaan; een ontzettend gave kans om – net zoals Karlijn –  in Amerika te roeien. Daarnaast streven we ernaar om voor alle wedstrijd dames van Skøll financiële ondersteuning te bieden voor bijvoorbeeld een trainingskamp of buitenlandse wedstrijd zoals de Henley Royal Regatta in Engeland. 

Ervaringen tot nu toe

In oktober 2016 is de eerste voltallige Skøll Damesacht naar Boston afgereisd. Met in ons achterhoofd het doel om beginnende roeiers te laten leren van de ervaren roeiers, zaten er zowel Olympiërs als eerstejaars roeiers in de acht. Een van deze eerstejaars wist in de volgende Olympische cyclus zelf een uitzending te verdienen voor Tokyo.

Omdat we in 2021 niet naar Amerika konden reizen, startte de Damesacht de Baselhead. Een wedstrijd van 6,4 kilometer waarbij de eerste helft tegen de stroom in geroeid wordt, en de tweede helft, na een spectaculaire keerboei, met de stroom mee. Ook dit jaar was de ploeg een combinatie van toproeiers en eerstejaars. 

Het plan is natuurlijk om in oktober 2024, na de Olympische Spelen in Parijs, weer met een acht naar Boston af te reizen. Daar hebben we natuurlijk geld voor nodig

Hoe kun je bijdragen?

Elk jaar op het damesdiner in december kan je het donatieformulier invullen. Je kan doneren via een betaalverzoek, eenmalige of maandelijkse overboekingen. Het rekeningnummer staat onderaan deze pagina. Sinds januari 2021 zijn wij een stichting, en komen alle donaties op de bijbehorende rekening terecht. 

En verder?

Op meerdere momenten in het jaar zullen we je op de hoogte houden van de acties van het fonds. We zetten ons samen met de roeiers in om voldoende support bijeen te krijgen opdat het damesroeien van Skøll kan blijven floreren. Samen brengen we het damesroeien op Skøll naar een nóg hoger plan!

 

Voor Karlijn, Skøll en ’t erevlot!

Sportieve groet, 

Marjolijn Hulsbos (voorzitter)
Fieke Nobel (secretaris)
Evelien Stevenson (penningmeester)

Info: damesfonds@skoll.nl
Rekeningnummer: NL24RBRB8835453062 tnv Stichting Karlijn Keijzer Damesfonds

 

A.A.S.R. Skøll