Inloggen

×

Lid worden / Roei Introductie Tijd

Wat houdt de introductieperiode in?

 

De Roei Introductie Tijd staat voor zes weken roeien, gezellige borrels in de sociëteit en te gekke feesten. Gedurende deze zes weken zul je in een team worden ingedeeld, nieuwe vrienden maken, begeleid worden door enthousiaste ouderejaars coaches, leren roeien en wegwijs worden gemaakt binnen de vereniging.

Je traint twee keer per week in de roeiboot, maar daarnaast kan je met je team nog extra trainen in samenspraak met de coaches. Ook wordt er op iedere donderdag een Outdoortraining gegeven om sterker te worden en uiteindelijk natuurlijk harder gaan roeien! Op de Onderlinghe ga jij met jouw ploeg de strijd aan met de andere bootjes! Natuurlijk wordt de RIT afgesloten met een knallend eindfeest. Zet in ieder geval de openingsavond op  29 maart, het introductieweekend 5 tot en met 7 april en het eindfeest op 10 mei in je agenda! Op de openingsavond wordt de bootindeling bekend gemaakt en leer je je teamgenoten en coaches direct goed kennen. Er zal geen ontgroening plaatsvinden.

Tijdens het introductieweekend vertrekken we met alle nieuwe leden, plus een grote groep ouderejaars voor een weekend vol geweldige activiteiten en natuurlijk mooie feesten! Vele Skøllies kijken hier jaren later nog steeds op terug als het weekend van hun leven.

Waarom Skøll?

Skøll is één van de grootste studenten roei-verenigingen van Nederland en kan jou veel bieden om van het studentenleven een mooie tijd te maken. Bij ons kan je roeien op alle niveaus en daarnaast zijn er elke dinsdag en donderdag gezellige borrels en door het jaar heen verscheidene grote feesten. Op deze manier kan je veel nieuwe mensen leren kennen in jouw studentenstad Amsterdam! Natuurlijk moet er ook gestudeerd worden: in tentamenperiodes tovert Skøll regelmatig haar sociëteit om tot studieruimte, zo wordt studeren toch een stukje leuker.

Roeien

Skøll biedt je de mogelijkheid om alle sportieve ambities te verwezenlijken. De meeste mensen die lid worden hebben nog nooit eerder geroeid. Binnen een aantal weken leer je de basis van het roeien. Met je team leer je de techniek, begin je met conditietraining en er wordt door je coaches aandacht besteed aan blessurepreventie en vaarregels. Na de introductieperiode bepaal je zelf hoe fanatiek je door wilt gaan met roeien.

Roeien kan bij ons op alle niveaus, van gezellig samen sporten tot zeer fanatiek wedstrijdroeien. In de introductieperiode leer je roeien in een boot voor vier personen, een zogenaamde C4. Na deze periode kan je roeien in een eenpersoonsboot (Skiff), maar ook in een boot voor twee, vier of acht personen. Dat is afhankelijk van met wie je gaat roeien en hoe fanatiek je wilt trainen. Tijdens de RIT zal duidelijk voor je worden wat bij jou past.

Topsport: wedstrijdroeien

Na de RIT kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden om mee te doen aan de selectie voor eerstejaars heren licht, heren zwaar, lichte dames of dames. Vanaf dat moment gaan de remmen los en biedt Skøll dé faciliteiten om je te ontwikkelen tot een toproei(st)er. Topboten, topcoaches (waaronder 2 profcoaches met Olympische achtergrond) en sport-psychologische begeleiding voor de wedstrijdroeiers. Eerst in die eerstejaarsacht en later wellicht meer. Roeien in een eerstejaarsacht betekent een jaar waarin je niet alleen hard en goed leert roeien, het is een jaar dat je de rest van je leven bij blijft. Als eerstejaarsroeier train je 5-6 keer per week, waaronder indoor-, loop-, ergometer- en natuurlijk roeitrainingen. Dit zal nooit ten koste gaan van studie, wij hebben de best studerende wedstrijdroeiers van Nederland en leggen, tijdens het wedstrijdroeien, de hoogste prioriteit bij de studie.

Voor menig roei(st)er is het eerstejaars roeien de opstap naar een professionele roeicarrière. Zo wonnen op de Olympische Spelen in Athene een vijftal Skøllies één keer zilver en vier keer brons en in Peking werden twee zilveren medailles gewonnen! Tijdens de Spelen van 2012 zond Skøll maar liefst zeven roeiers naar Londen! Daar hebben verschillende Skøllies de finales gehaald en hebben Annemiek de Haan en Carline Bouw in de vrouwenacht een bronzen medaille gewonnen. De afgelopen Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn er maar liefst vier Skøllies van start gegaan. Klik hier voor meer informatie over wedstrijdroeien.

Naast deze zeer fanatieke en uitdagende eerstejaarsachten kan je ook een bootje vormen met andere Skøllies en minder vaak trainen in de week maar toch meedoen aan wedstrijden, het zogeheten competitieroeien. Dit staat garant voor een ontzettend gezellige tijd waarin fanatiek roeien wordt afgewisseld met toffe feesten. Klik hier voor meer informatie over competitieroeien. 

Een ideale tussenweg tussen het wedstrijd- en het competitieroeien is het clubroeien. Klik hier voor meer informatie over clubroeien.

Sociëteit

Mooie avonden zijn er nooit teveel, daarom borrelt de vereniging elke dinsdag en donderdag in de grootste sociëteit van roeiend Nederland. Daarnaast geeft Skøll veel feesten waar nog lang over wordt nagepraat en is er  in de zomer vaak genoeg een reden voor een barbecue op ons zonnige terras aan de Amstel.

Vereniging

Naast je sportieve ontwikkeling, kun je je ook op organisatorisch gebied volop ontwikkelen. Skøll heeft ongeveer 30 commissies, van barcommissie tot computercommissie, van introductiecommissie tot sponsorcommissie. Ook organiseren de leden van Skøll twee grote evenementen: de Skøll Cup en de Koninklijke-Holland Beker (met ook weer de bijbehorende commissies). De KHB is de enige internationale roeiwedstrijd in Nederland. Een uniek evenement met een unieke organisatie.

Kortom, Skøll biedt de ideale combinatie van sport, topprestaties en de vriendengroep en gezelligheid van een studentenvereniging. Skøll is jouw vereniging!

Inschrijven kan dit jaar tot en met 26 maart 2019, 23:59. Klik hier voor het inschrijven bij Skoll.

<      Maart      >

zaterdag 23/03/19

HNOT

zondag 24/03/19

HNOT

vrijdag 29/03/19

Openingsavond LenteRIT

zaterdag 30/03/19

Tweehead

Aegir Lente Sprint

zondag 31/03/19

Aegir Lente Sprint

Skiffhead

<      April      >

dinsdag 02/04/19

LenteRIT Bucketparty

zaterdag 06/04/19

Nereus Carpit Noctem

zondag 07/04/19

Varsity

dinsdag 09/04/19

LenteRIT Detox

donderdag 11/04/19

LenteRIT Pubquiz

zaterdag 13/04/19

Gent Spring Regatta

Amstel Skøll Cup

zondag 14/04/19

Gent Spring Regatta

Amstel Skøll Cup

dinsdag 16/04/19

LenteRIT Open Feest

zaterdag 20/04/19

Traianus Regatta

Hollandia NK klein

zondag 21/04/19

Hollandia NK klein

maandag 22/04/19

LenteRIT Sjaarsdiner

donderdag 25/04/19

LenteRIT achtendag en Loodsrave

dinsdag 30/04/19

LenteRIT Themafeest

<      Mei      >

donderdag 02/05/19

LenteRIT ploegjespresenteeravond

zaterdag 04/05/19

Okeanos Competitie Tweekamp

LenteRIT stippenweekend

ZRB

zondag 05/05/19

LenteRIT stippenweekend

ZRB

dinsdag 07/05/19

LenteRIT Onderlinghe

vrijdag 10/05/19

LenteRIT eindfeest

zaterdag 11/05/19

PEiL

World Cup I

zondag 12/05/19

PEiL

World Cup I

zaterdag 18/05/19

EDR

Westelijke Roeiwedstrijden

zondag 19/05/19

EDR

Westelijke Roeiwedstrijden

woensdag 22/05/19

Ringvaart

zaterdag 25/05/19

SIR

zondag 26/05/19

SIR

Spaarne Lente Race

vrijdag 31/05/19

EK

Thetis Sprint

<      Juni      >

zaterdag 01/06/19

EK

Asopos 3Kamp

ARB

zondag 02/06/19

EK

Asopos 3Kamp

ARB

zaterdag 08/06/19

Rottebokaal

zondag 09/06/19

Rottebokaal

zaterdag 15/06/19

Gyas Meerkamp

Damen NK Groot

zondag 16/06/19

Gyas Meerkamp

Damen NK Groot

zaterdag 22/06/19

Orca Slot (NSK)

World Cup II

zondag 23/06/19

Orca Slot (NSK)

World Cup II

vrijdag 28/06/19

Argo Sprint

zaterdag 29/06/19

NSRF Slotwedstrijden

zondag 30/06/19

NSRF Slotwedstrijden

<      Juli      >

zaterdag 06/07/19

Henley Royal Regatta

zondag 07/07/19

Henley Royal Regatta

vrijdag 12/07/19

World Cup III (KHB)

zaterdag 13/07/19

World Cup III (KHB)

zondag 14/07/19

World Cup III (KHB)

A.A.S.R. Skøll