Inloggen

×

Partners / Partner worden?

SKØLL – WIE ZIJN WIJ

De Algemene Amsterdamse Studenten Roeivereniging Skøll is met meer dan 900 studerende leden een van de grootste studentenroeiverenigingen van Nederland. Al decennia lang roeit Skøll op het allerhoogste niveau, zowel nationaal als internationaal. Skøll levert al vier Olympische cycli op rij roeiers voor de Spelen. Op de Olympische Spelen in Londen was Skøll met zes leden zelfs hofleverancier van de Nederlandse roei-equipe. Naast deze topatleten (wedstrijdroeiers) kent Skøll een groot aantal competitieroeiers. Deze competitieroeiers komen uit in een landelijk klassement van studentenroeiers die enkele keren per week trainen.

Skøll is niet alleen roeiend sterk, wij organiseren ook de grootste en meest toonaangevende roeiwedstrijden van Nederland. De Skøll Cup is de grootste competitiewedstrijd in de Nederlandse roeiwereld en samen met roeivereniging De Maas uit Rotterdam organiseren we de Koninklijke – Holland Beker. Dit is de enige internationale roeiregatta die Nederland kent.

Naast haar organisatietalent en roeiprestaties staat Skøll bekend om haar solide organisatie en blinkt ze uit in het organiseren van gezellige borrels en feesten. De leden van Skøll eten en borrelen elke dinsdag en donderdag op wat bekend staat als de grootste sociëteit van roeiend Nederland.

 

TOPROEIEN EN AMBITIE

Skøll hoort roeiend structureel bij de top van Nederland en ook mondiaal gezien doen we mee. Op de Olympische Spelen in Londen wonnen Skøll-leden tweemaal brons en in Peking werd er tweemaal zilver veroverd. Op de afgelopen Spelen in Rio de Janeire behaalde Skøll een zilveren medaille. Skøll is erg trots op de behaalde resultaten van haar talentvolle leden. Maar de vereniging wil verder groeien, want Skøll heeft grote ambities. Eén daarvan is goud winnen op de Olympische Spelen.

Skøll beschikt al over belangrijke elementen om de grote roeiambities mogelijk te maken: goede coaches, een grote vloot en een stimulerend topsportklimaat. Maar om de gouden ambitie waar te kunnen maken moet er ook geïnvesteerd in faciliteiten als een eigen krachtruimte en professionele coaching. Skøll wil goud op de Olympische Spelen in Tokyo in 2021 en zal daarvoor alles in het werk stellen. 

 

ORGANISATOR VAN VOORAANSTAANDE ROEIEVENEMENTEN

In de Nederlandse roeiwereld staat Skøll, naast haar goede roeiprestaties, bekend om haar organiserend vermogen. Skøll organiseert op zowel wedstrijd- als competitieniveau de grootste en meest toonaangevende wedstrijden van Nederland.

Op het recreatieve competitieniveau is de Skøll Cup het afgelopen decennium uitgegroeid tot de grootste wedstrijd van studentenroeiend Nederland. De gehele organisatie en uitvoering van deze wedstrijd is in handen van de leden van Skøll. Aan deze tweedaagse wedstrijden doen meer dan 2500 studenten mee uit heel Nederland en er komen 2000 bezoekers. De Skøll Cup staat bekend om de gezellige sfeer en de strakke organisatie. Mede hierdoor heeft het Nationaal Overleg Orgaan Competitieroeien de Skøll Cup al zeven jaar op rij uitgeroepen tot beste georganiseerde studentenroeiwedstrijd van Nederland.

De Koninklijke-Holland Beker is de enige internationale roeiregatta die Nederland rijk is. Skøll is mede-organisator van deze historische wedstrijd (de eerste KHB werd in 1886 gehouden). Deze regatta kent een ijzersterk internationaal deelnemersveld en krijgt zodoende veel aandacht van tv-omroepen en pers.

Skøll draagt beide evenementen en laat zien dat het een ondernemende vereniging is waarbij het organiseren in het bloed zit. Leden van Skøll zijn bereidwillig en voortvarend. Het is niet alleen denken, maar vooral doen!

 

CIJFERS

1000 leden
6 Olympische roeiers in Londen
4 Olympische roeiers in Rio de Janeiro
70 wedstrijdroeiers
300 competitieroeiers
330 nieuwe leden ieder jaar.

 

LEDEN

11% Economische studie
18% Maatschappij- en Gedragswetenschap
23% Medische studie
21% Levenswetenschap
15%  Exacte wetenschappen
4%   Rechten
8%   Overigen

 

CONTACTGEGEVENS

Rens Vendrig
Commissaris Extern der A.A.S.R. Skøll
Jan Vroegopsingel 6
1096 CN Amsterdam
Telefoon: 06-26495065
Email: extern@skoll.nl
Internet: www.skoll.nl

 

A.A.S.R. Skøll