Inloggen

×

Roeien / Clubroeien

Clubroeien

Clubroeien is voor roeiers die wat fanatieker willen trainen de competitieroeiers, maar het wedstrijdroeien net wat te fanatiek vinden. Het ligt het dichtst bij wedstrijdroeien en als clubroeier moet je laten zien dat je serieus met je sport bezig bent, daarom zijn er aan de clubstatus enkele rechten en plichten verbonden. Het clubroeien is toegankelijk voor oud-wedstrijdroeiers en ouderejaars competitieroeiers. Clubroeiers nemen deel aan competitiewedstrijden en aan de Head of the River the Amstel en de Heineken Roeivierkamp, beide op de Amstel. Er zijn verschillende levels van club-roeien: Clubacht selectie is tegelijkertijd met de wedstrijdselectie en wordt na de RIT gevormd. Clubacht roeiers trainen 5 keer in de week en nemen deel aan de Kruithuisbokaal. Clubdubbelvier roeien, clubdubbeltweeën en clubskiffen kun je aanvragen door een goed plan in te dienen bij het bestuur. Naast een jaar fanatiek roeien biedt het clubroeien ook veel gezelligheid. De bezochte wedstrijden hebben vaak een afsluitend feest, dat goed bezocht wordt door zowel clubroeiers als competitieroeiers. Kortom wil je een jaar fanatiek roeien, maar je biertje er niet voor inleveren, ga dan een jaar clubroeien!

Het beleid omtrent het clubroeien. Aan de hand van veelgestelde vragen wordt hieronder op een beknopte manier weergegeven wat het beleid omtrent het clubroeien is.

Wat zijn de voorwaarden om te gaan clubroeien?

  • Clubroeiers betalen een hogere verplichte roeibijdrage dan competitieroeiers. Een overzicht van de kosten vind je op skoll.nl/kosten.
  • Een bepaalde trainingsintensiteit is vereist (ongeveer 5x per week, in overleg met coaches en bestuur).
  • Er zijn verplichte selecties voor bepaalde nummers van het clubroeien.
  • Wedstrijdroeiers gaan voor clubroeiers. Bijvoorbeeld met bootgebruik en ergometer gebruik.

Wat krijg je daarvoor terug?

  • Clubroeiers hebben voorrang op boten ten opzichte van competitieroeiers.
  • Clubroeiers mogen gebruik maken van de wedstrijdergometers. Hiervoor dienen zij zich aan het schema te houden wat gemaakt is door de wedstrijdcommissaris.
  • Mogelijkheid deel te nemen aan internationale wedstrijden (Novembervieren, Heineken, Head).

En als ik als ouderejaars competitieroeier gewoon een keertje een wedstrijd in een acht wil starten?

Dat kan als gelegenheidsboot. Gelegenheidsboten kunnen echter geen nationale wedstrijd starten zonder toestemming van het bestuur, ook kunnen gelegenheidsboten niet de clubcompetitie starten. Wel kunnen evenementen los gestart worden. Een aanvraag hiervoor dient altijd bij het bestuur ingediend te worden en ervaring in een acht is hiervoor noodzakelijk.