Inloggen

×

Roeien / Roei Introductie Tijd

Wat houdt de introductieperiode in?

De Roei Introductie Tijd staat voor zes weken roeien, gezellige borrels in de sociëteit en te gekke feesten. Gedurende deze zes weken zul je in een bootje worden ingedeeld, begeleid worden door enthousiaste ouderejaars coaches, leren roeien en wegwijs worden gemaakt binnen de vereniging.

Je traint twee keer per week in de roeiboot, maar daarnaast kan je met je team nog extra trainen in samenspraak met de coaches. Ook wordt er op iedere donderdag een Outdoor gegeven door de Outdoor commissie. Hier zul je extra training krijgen om blessures te voorkomen, sterker te worden en uiteindelijk natuurlijk harder gaan roeien! Aan het einde van de RIT kun jij met jouw ploeg laten zien hoe hard je hebt leren roeien op de onderlinge wedstrijden.  Na de onderlinge wedstrijden wordt de RIT afgesloten met een knallend eindfeest. Zet in ieder geval de openingsavond op  30 maart, het introductieweekend 6 t/m 8 april en het eindfeest op 10 mei in je agenda! Op de openingsavond wordt de bootindeling bekend gemaakt en leer je je teamgenoten en coaches direct goed kennen. Er zal geen ontgroening plaatsvinden.

Tijdens het introductieweekend vertrekken we met alle nieuwe leden, plus een grote groep ouderejaars, naar het mooie Noord-Brabant voor een weekend vol geweldige activiteiten en natuurlijk mooie feesten!

Waarom Skøll?
Een leuke studententijd bestaat uit veel meer dan studeren alleen. Skøll is één van de grootste studenten roei-verenigingen van Nederland en kan jou veel bieden om van het studentenleven een mooie tijd te maken. Bij ons kan je roeien op alle niveaus en daarnaast zijn er elke dinsdag en donderdag gezellige borrels en door het jaar heen verscheidene grote feesten. Op deze manier kan je veel nieuwe mensen leren kennen in jouw studentenstad Amsterdam!

Roeien
Skøll biedt je de mogelijkheid om alle sportieve ambities te verwezenlijken. De meeste mensen die lid worden hebben nog nooit eerder geroeid. Binnen een aantal weken leer je de basis van het roeien. Met je team leer je de techniek, begint met conditietraining en er wordt door je coaches aandacht besteed aan blessurepreventie en vaarregels. Na de introductieperiode bepaal je zelf hoe fanatiek je door wilt gaan met roeien.

Roeien kan bij ons op alle niveaus, van gezellig samen sporten tot zeer fanatiek wedstrijdroeien. In de introductieperiode leer je roeien in een boot voor vier personen, een zogenaamde C4. Na deze periode kan je roeien in een eenpersoonsboot (Skiff), maar ook in een boot voor twee, vier of acht personen. Dat is afhankelijk van met wie je gaat roeien en hoe fanatiek je wilt trainen. Tijdens de RIT zal duidelijk voor je worden wat bij jou past.

Topsport
Na de RIT kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden om mee te doen aan de selectie voor eerstejaars heren licht (<72,5 kg), heren zwaar (>72,5 kg), of dames. Vanaf dat moment gaan de remmen los en biedt Skøll dé faciliteiten om je te ontwikkelen tot een toproei(st)er. Topboten, topcoaches en sport- psychologische begeleiding voor de wedstrijdroeiers. Eerst in die eerstejaarsacht en later wellicht meer. Roeien in een eerstejaarsacht betekent een jaar waarin je niet alleen hard en goed leert roeien, het is een jaar dat je de rest van je leven bij blijft. Als eerstejaarsroeier train je 5-6 keer per week, waaronder indoor-, loop-, ergometer- en natuurlijk roeitrainingen. Voor menig roei(st)er is het eerstejaars roeien de opstap naar een professionele roeicarrière. Zo wonnen op de Olympische Spelen in Athene een vijftal Skøllies één keer zilver en vier keer brons en in Peking werden twee zilveren medailles gewonnen! Ook op de Olympische Spelen in Londen hebben verschillende Skøllies de finales gehaald en hebben Annemiek de Haan en Carline Bouw in de vrouwenacht een bronzen medaille gewonnen. Klik hier voor meer informatie over wedstrijdroeien.

Naast deze zeer fanatieke en uitdagende eerstejaarsachten kan je ook een bootje vormen met andere Skøllies en minder vaak trainen in de week maar toch meedoen aan wedstrijden, het zogeheten competitieroeien. Klik hier voor meer informatie over competitieroeien.

Sociëteit
Mooie avonden zijn er nooit teveel, daarom borrelt de vereniging elke dinsdag en donderdag in de grootste sociëteit van roeiend Nederland. Daarnaast geeft Skøll veel feesten waar nog lang over wordt nagepraat en is er  in de zomer vaak genoeg een reden voor een barbecue op ons zonnige terras aan de Amstel.

Vereniging
Naast je sportieve ontwikkeling, kun je je ook op organisatorisch gebied volop ontwikkelen. Skøll heeft ongeveer 30 commissies, van barcommissie tot computercommissie, van introductiecommissie tot sponsorcommissie. Ook organiseren de leden van Skøll twee grote evenementen: de Skøll Cup en de Koninklijke-Holland Beker (met ook weer de bijbehorende commissies). De KHB is de enige internationale roeiwedstrijd in Nederland. Een uniek evenement met een unieke organisatie.

Kortom, Skøll biedt de ideale combinatie van sport, topprestaties en de vriendengroep en gezelligheid van een studentenvereniging. Skøll is jouw vereniging!

Klik hier voor het inschrijven bij Skoll

<      Juli      >

<      Augustus      >

woensdag 22/08/18

Open feest

dinsdag 28/08/18

Open feest NYX

vrijdag 31/08/18

Pool Party

A.A.S.R. Skøll