Inloggen

×

Roeien / Sturen

Sturen op Skøll

Naast hard roeien, feesten en borrelen kun je op Skøll ook sturen!

Wanneer je stuur wordt krijg je verantwoordelijkheden over het materiaal en de vaar-lijnen, mag je de roeiers coachen en enthousiasmeren en zorg je ervoor dat de roeiers alles uit zichzelf halen!

Sturen kan net als roeien op verschillende niveau’s. Zo kun je een wedstrijd 8+ of 4+ sturen, maar ook de club8+ en club4+’tjes kunnen niet zonder jou het water op. Natuurlijk kan je ook je eigen NOOC-ploegje sturen!

Stuurweken

Elk jaar tijdens de preslecties van de roeiers beginnen we ook met de stuurweken! We starten met de skøllies die al lid zijn en die aangegeven hebben interesse te hebben in sturen. De stuurweken zijn bedoeld om iedereen die interesse heeft een aantal keer in een 8+ of een 4+ te laten sturen, bij zowel eerstejaars- als ouderejaarsploegen. Op deze manier kan iedereen er achter komen of sturen wel of niet bij hem of haar past in een veilige omgeving met goede begeleiding. Na het herindelings-weekend van de RIT komen de ritters bij deze groep mensen en krijgen zij diezelfde kans. Mocht er een klik ontstaan met sturen, een ploeg en de coaches dan kan het zo maar gebeuren dat je eindigt in een eerstejaars8+ , club8+ of misschien bij een leuke club4+.

Wil je hier aan meedoen? Mail dan naar sturen@skoll.nl !

Meer informatie?

Wanneer je meer informatie over sturen wil, dan kun je naar één van de georganiseerde avonden komen waarop de stuurstip S1 behaald kan worden. Hier vertellen ervaren stuurtjes over alles wat je zou moeten weten wanneer je begint met sturen. Zie hier voor meer informatie over de stuurstip!

Naast de avonden voor de stuurstip kan je ook altijd contact opnemen met één van de leden van het stuurgenootschap. Wanneer je op Skøll vast gaat sturen is er namelijk de mogelijkheid om je aan te sluiten bij het Stuurgenootschap. Dit is een groep nieuwe en oude stuurtjes die van elkaar proberen te leren door opleidingsavonden, maar het vooral ook gezellig met elkaar hebben door middel van leuke activiteiten met elkaar.

Heb je zelf interesse om te gaan sturen, op welk niveau dan ook, of wil je gewoon een keer proberen of het wat voor je is? Mail dan naar sturen@skoll.nl of bel/app met de voorzitter van het stuurgenootschap.

Stuurcommissie
Mail: sturen@skoll.nl

A.A.S.R. Skøll