Inloggen

×

Het Sociëteitsbeheer ’18

Hoofd techniek: Barry van Niekerk

Een goede borrel is niet compleet zonder foute playlisten, een presentatie op Skøll komt niet over zonder microfoon en beamer en een goed feest is niet mogelijk zonder goede dj’s en toffe lichten. Met andere woorden: de soos is niet compleet zonder haar techniek. En dat we over al deze mooie dingen beschikken in de soos weten we allemaal, maar hoe het precies werkt is een tweede. Om die reden is er besloten om de functie ‘techniek’ op te nemen in het beheer. Vorig jaar werd deze functie uitgevoerd door Luuk Sterk. Dit jaar zal Barry van Niekerk zijn taak overnemen.

Barry werd lid tijdens de HerfstRIT’14 en begon toen gelijk met fanatiek roeien in het bootje Das Boat en vervolgens 2 jaar geroeid in het alom bekende bootje (Tøtale) Escalatie. Ook is onze Bar erg actief geweest in commissies: na een jaartje Vakancie-lid te zijn geweest, vond hij het wel tijd om dit zooitje eens te gaan aansturen als Vakancie voorzitter. Daarnaast heeft hij nog de Skøll cup feestcommissie en K-HB Baancommissie (JAZEKER, DE HOLLAND BEKER!) gedaan. Naast dat Barry van DJ-en houdt, heeft hij nu ook z’n eigen Spotify playlist: ‘Barry’s.’ We weten zeker dat aankomend jaar daarom een knallend techniekjaar wordt!

 

Hoofd representatie: Cato Zantman

Onze prachtige soos wordt volop gebruikt voor gave feesten en escalerende borrels. Daarnaast is het ook overdag altijd vol met Skøllies voor cursussen, chillsessies en indoortrainingen. Om dit allemaal te kunnen doen, moet de soos er natuurlijk representatief uit zien: de vloer verdient een kusje, de muren af en toe een likje verf, de deur een spraytje. Bovendien is het belangrijk dat alle eerste- en tweedejaars hard hun best komen om het gebouw weer te laten shinen tijdens de schoonmaakshifts op maandag, woensdag en vrijdag. Deze nobele taak om de soos in topconditie te houden, heeft Cato Zantman als Hoofd Representatie op zich genomen.

Na een heftige HerfstRIT’15 werd Cato (toen nog Catootje) duidelijk dat borrelen meer in haar bloed zat dan roeien. Daarom besloot ze zich na twee jaar roeien met haar bekende bootje Absølut zich volledig te storten op het commissieleven. Door samen met Barry in de Vakancie en samen met Sanne in de Litha sociëteitsweek te zitten, heeft ze nu onderhand goed in de vingers hoe je een feestje moet bouwen. Met deze vingers heeft ze zelfs al aangetoond dingen van metaal te kunnen breken. Met zo’n sterk wijf komt het dit jaar zeker goed!

 

Hoofd evenementen: Sanne Vagevuur

Naast de normale borrels, zijn er elk jaar ook gave evenementen te doen om alle slapende Skøllies weer even wakker te schudden. Deze zullen georganiseerd worden door onze geweldige Sanne Vagevuur. Als Hoofd Evenementen zal zij ervoor zorgen dat er naast de borrels altijd genoeg te doen is in de soos. Denk hierbij aan de Bazenbokaal, Crazy 88, Ouderdag en verschillende mooie thema feesten. Hierbij krijgt ze hulp van de SpeCie, haar eigen Speciale evenementen Commissie.

Deze hardwerkende Skøllie heeft laten zien dat ze evenementen kan organiseren als de beste. Dit valt alleen al te zien aan de ellelange lijst commissies die ze achter haar naam heeft staan: Foodcie, sociëteitsweek Litha, Skøll cup feest, uittraining (en dan ook nog eens een jaartje voorzitter hiervan) en de Skøllcie. Met onze Sanne is het altijd een feestje (of ze het nu wel of niet zelf organiseert) en dit gaat ze aankomend jaar laten zien aan jullie allemaal!

 

Foodcie Hoofd: Nicky Janssen

Elke dinsdag- en donderdag avond staat er om 20.00 uur altijd een lekker bordje eten klaar voor de hongerige Skøllie. Zonder erover na te denken hoe dit maaltje is bereid, wordt het alweer verorberd. Echter, ontstaan deze heerlijke spijzen niet zo gemakkelijk als het diner op Zweinstein, waar binnen een magische handomdraai de gerechten tevoorschijn komen. Nee, hier gaan wat gewillige uurtjes zwaar werk aan vooraf. De leden van de FoodCie staan al vroeg te zwoegen in de keuken na het gebruikelijke tripje naar de Dirk. In de keuken zijn zij in de weer met pannen die net zo lang zijn als een gemiddeld stuurtje en pollepels waar je gemakkelijk mee zou kunnen roeien, om zo binnen drie uur voor 300 man eten te verzorgen. Best een pittige klus, niet waar? En om al de kookkunsten in de juiste banen te leiden, staat daar, aan het hoofd, als een ware Chef-kok: Nicky Janssen.

Nicky heeft altijd al een passie voor eten gehad: wie hem al langer kent dan vandaag, weet dat deze eerst vrij zware bal binnen een paar maanden zichzelf heeft omgetoverd tot een lichte pik van hoog niveau. Na dit jaartje streng diëten vond hij het tijd om zijn enthousiasme en at-skills te laten zien in de RITcommissie’16. Vervolgens heeft hij zijn legging omgeruild voor een SB-vestje en keukenschort en laat hij zijn creatieve kookkunsten zien.

 

Barhoofden: Anouk van Doorn en Maaike van Tuinen

Naast eten moet Skøll ook voorzien worden van het vloeibare goed en dit jaar is er weer een geweldig duo verantwoordelijk voor deze mooie taak: Anouk van Doorn en Maaike van Tuinen. Als hoofd inkopen gaat Anouk dit jaar de borrel voorzien van het allerbelangrijkste, het bier. Zij houdt het contact met Amstel en zorgt er zo voor dat er elke borrel volle biertanks zijn en dat er genoeg fris en andere drankjes (denk speciaalbier, sonnema, chocomel) zijn. Naast de inkoop zijn er natuurlijk ook barries nodig die altijd de mooiste biertjes staan te tappen en als hoofd logistiek is Maaike ervoor verantwoordelijk dat elke borrelavond er genoeg barries zijn ingepland zodat alle dorstige Skøllies voorzien worden van bier en fris. Het goed plannen van de barshifts is een uitdagende taak die Maaike al aardig onder de knie heeft. Samen zullen Anouk en Maaike er komend jaar voor zorgen dat het altijd gezellig is achter de bar en dat de barries altijd maximaal staan te shinen.

In HerfstRit’ 15 besloot Anouk haar enthousiasme over te gaan brengen naar Skøll. Hier begon zij net als iedere ritter met fanatiek comporoeien: na een jaartje onder de naam Gøalriggers besloot ze er een jaar aan vast te knopen met de Ship øf Fools. Anouk heeft mega veel liefde voor de Barcie, waar ze dit jaar welverdiend medevoorzitter van is geworden. Verder heeft ze nog haar tijd gestoken in diverse commissies als LenteRIT’ 17 en K-HB Baancommissie (JAZEKER, DE HOLLAND BEKER). Inkopen van de bar gaat zij dit jaar net zo succesvol doen als dat ze vintage kleren shopt. Maaike werd net iets eerder lid, in LenteRIT’ 15. Ook zij begon met roeien en haalde succesvol met de Sabøøteurs de lentebokaal binnen. Dit succes werd vervolgd in de sprint- en vlietbokaal als Wøest. Ook zij deed diverse voorlopers qua commissies zoals UittrainingCie (met Sanne), LenteRIT’ 17 en natúúrlijk de Barcie, waar zij nu ook voorzitter van is geworden. Haar fanatisme en creatieve woordspelingen komen zeker van pas in SB’ 17.

 

Penningmeester: Abel Bronkhorst

Het is natuurlijk allemaal heel leuk, zo’n beheer dat allemaal leuke borrels en thema’s bedenkt met natuurlijke bijpassende attributen, versiering, et cetera maar de kosten moeten natuurlijk ook niet uit de hand lopen goed in de gaten gehouden worden. Niemand minder dan Abel Bronkhorst is hier voor verantwoordelijk. Hij zal zich dan ook niet schromen om het beheer op de vingers te tikken als de centjes de deur uit vliegen. Daarnaast is het heel belangrijk om te weten hoeveel geld Skøll kwijt is aan tapverlies, welke maaltijden duurder zijn dan anderen, hoeveel geld wordt uitgegeven bij feesten en of het mogelijk zou zijn om aan de hand van grafieken en trends de omzet van de dinsdag en donderdag borrels te voorspellen zodat alles nog beter en efficiënter kan.

Abel staat ook wel bekend als de sporter van de groep. Generaties SB’ers klaagden dat ze geen tijd hadden voor sport, maar dit jaar haalt Abel dat voor gehele commissie in. Hij is lid geworden in HerfstRIT’ 15 en besloot toen gelijk lid te worden van de Outdoor en Vakancie. Naast hardlopen roeide hij ook nog eens, bij Bøøtje in de Water en het jaar daarna Dørst. Als Penningmeester en Outdoor Voorzitter ziet hij het helemaal zitten om zich dit jaar maximaal in te zetten voor Skøll.

 

Secretaris: Romy van den Broek

Alles wat in en om de soos gebeurt moet natuurlijk ook gepromoot worden via FB, stukjes in de bestuursmededelingen en posters: dit wordt allemaal gedaan door onze secretaris, Romy van den Broek. Ook het meeste contact met de buitenwereld en de organisatie van de afwassers na het eten elke dinsdag en donderdag loopt via Romy. Ze heeft een dagtaak aan alle mailtjes beantwoorden en iedereen op de hoogte houden van datgene wat er in de soos gebeurt. Daarnaast heeft ze als secretaris de nobele taak om bij onze vergaderingen orde in de chaos te scheppen door alles wat gezegd wordt netjes te notuleren. Dat klinkt een stuk makkelijker dan het is, hoe ze dit toch telkens weer doet is en blijft een klein wondertje. We zijn dan ook helemaal happy met haar aan onze zijde!

Romy is samen met Barry en Sanne lid geworden in HerfstRIT ‘ 14. Deze jaren heeft zij zich meerdere jaren oprij ingezet voor onder andere de K-HB medewerkerscommissie (JAZEKER, DE HOLLAND BEKER!) en de Foodcie. Ook Romy heeft, jawel, geroeid als de Invictøs. Hierna probeerde zij met haar nieuwe bootje Størm de draad weer op te pakken, maar helaas strandde deze poging, gelukkig lukte het borrelen een stuk beter. Romy zit al lekker in haar functie: ze is al aan het struggelen met Facebook evenementen en groepen, zoals alleen een echte secretaris dat kan. Mocht haar agenda dat toelaten, dan zou ze van elke borrel met gemak een escalatie maken.

 

Voorzitter: Bart van der Kant

Tenslotte is er een persoon die dit ongeregelde maar enthousiaste zooitje SB’ers in toom houdt en voor orde in de chaos zorgt: de voorzitter. De voorzitter doet veel meer dan alleen vergaderingen voorzitten en het gezicht zijn van het SB. Hij ziet er ook op toe dat iedereen zijn actiepuntjes soepeltjes uitvoert en dat alle functies onderling ook lekker samenwerken. Hij springt bij als iets wat minder goed loopt en motiveert iedereen. Hij houdt contact met het bestuur via de soosgoos en communiceert met andere commissies. Hij is het aanspreekpunt voor Skøllies die niet weten bij wie ze eigenlijk terecht moeten. Dit is de magische Bart van der Kant.

Bartje, de oudste en tevens grootste van het stel, is lid geworden tijdens LenteRIT’ 15. Samen met Prøwsecco maakten ze een goede start, die hij bijna doorzette in het roeien met HTOPC4+. Echter besloot Bart dat deze weg niks voor hem was en sloot zich tegendraads aan bij de mannen van JAN. Daarentegen leken commissies hem wel leuk, dus droeg hij zijn steentje bij met LenteRIT’ 16, AmstelwedCie en de SkøllCie. Met zijn naam vallen tot vermaak van de andere SB-leden heel wat anekdotes te verzinnen, wat hem de perfecte voorzitter maakt.

 

WE HEBBEN ER ZIN IN! X SB Kantjelam

 

<      Augustus      >

woensdag 22/08/18

Open feest Heeren van Aemstel

Open huis

17:00

donderdag 23/08/18

Open huis

17:00

vrijdag 24/08/18

Open huis

17:00

maandag 27/08/18

Open huis

17:00

dinsdag 28/08/18

Open huis

17:00

Open feest NYX

22:00

woensdag 29/08/18

Open huis

17:00

donderdag 30/08/18

Open huis

17:00

vrijdag 31/08/18

Pool Party

14:00

<      September      >

vrijdag 07/09/18

RIT openingsavond

17:00

zaterdag 08/09/18

Fylí Agon

zondag 09/09/18

WK

maandag 10/09/18

WK

dinsdag 11/09/18

WK

woensdag 12/09/18

WK

donderdag 13/09/18

WK

vrijdag 14/09/18

WK

zaterdag 15/09/18

WK

zondag 16/09/18

WK

zondag 23/09/18

Amstelbeker

<      Oktober      >

zaterdag 06/10/18

Thêta Herfstregatta

zondag 07/10/18

Thêta Herfstregatta

zaterdag 13/10/18

Silberne Riemen von Berlin

Euros Knorrensteijn Memorial Regatta

zondag 14/10/18

Silberne Riemen von Berlin

Abcoude-Amsterdam

vrijdag 19/10/18

Einde Ouderejaars Doorstart Compo

zaterdag 20/10/18

Head of the River Charles

zondag 21/10/18

Head of the River Charles

zaterdag 27/10/18

Asopos Najaarswedstrijden

zondag 28/10/18

Asopos Najaarswedstrijden

<      November      >

zaterdag 03/11/18

Dies!

zondag 04/11/18

Novembervieren

zaterdag 10/11/18

Argo Najaars Slotwedstrijden

zondag 11/11/18

Argo Najaars Slotwedstrijden

zaterdag 24/11/18

SGOEPPPA

zondag 25/11/18

Hel van het Noorden

<      December      >

zaterdag 08/12/18

NKIR

zaterdag 22/12/18

Reces

zondag 23/12/18

Reces

maandag 24/12/18

Reces

dinsdag 25/12/18

Reces

woensdag 26/12/18

Reces

donderdag 27/12/18

Reces

vrijdag 28/12/18

Reces

zaterdag 29/12/18

Reces

zondag 30/12/18

Reces

maandag 31/12/18

Reces

<      Januari      >

dinsdag 01/01/19

Reces

woensdag 02/01/19

Reces

donderdag 03/01/19

Reces

vrijdag 04/01/19

Reces

zaterdag 05/01/19

Reces

zondag 06/01/19

Reces

<      Februari      >

zaterdag 16/02/19

Winterwedstrijden

zondag 17/02/19

Winterwedstrijden

zaterdag 23/02/19

Gyas Hunze

zondag 24/02/19

Gyas Hunze

<      Maart      >

zaterdag 09/03/19

Heineken Roeivierkamp

zondag 10/03/19

Heineken Roeivierkamp

zaterdag 16/03/19

Head of the River Amstel

zondag 17/03/19

Head of the River Amstel

zaterdag 30/03/19

Tweehead

HNOT

zondag 31/03/19

HNOT

Skiffhead

<      April      >

zaterdag 06/04/19

Varsity

zaterdag 13/04/19

Gent Spring Regatta

Amstel Skøll Cup

zondag 14/04/19

Gent Spring Regatta

Amstel Skøll Cup

zaterdag 20/04/19

Hollandia NK klein

zondag 21/04/19

Hollandia NK klein

<      Mei      >

zaterdag 04/05/19

ZRB

zondag 05/05/19

ZRB

zaterdag 11/05/19

World Cup I

zondag 12/05/19

World Cup I

zaterdag 18/05/19

Westelijke Roeiwedstrijden

zondag 19/05/19

Westelijke Roeiwedstrijden

zondag 26/05/19

Spaarne Lente Race

vrijdag 31/05/19

EK

Thetis Sprint

<      Juni      >

zaterdag 01/06/19

EK

ARB

zondag 02/06/19

EK

ARB

zaterdag 15/06/19

Damen NK Groot

zondag 16/06/19

Damen NK Groot

zaterdag 22/06/19

World Cup II

zondag 23/06/19

World Cup II

vrijdag 28/06/19

Argo Sprint

zaterdag 29/06/19

NSRF Slotwedstrijden

zondag 30/06/19

NSRF Slotwedstrijden

<      Juli      >

zaterdag 06/07/19

Henley Royal Regatta

zondag 07/07/19

Henley Royal Regatta

zaterdag 13/07/19

World Cup III (KHB)

zondag 14/07/19

World Cup III (KHB)

A.A.S.R. Skøll