Inloggen

×

Doneren / Doneren met belastingvoordeel

Let op!: binnenkort (april 2016) is het mogelijk om ook een eenmalige gift af te trekken! Vul hieronder uw e-mail adres in om op de hoogte gehouden te worden:

Houd mij op de hoogte over belastingvoordeel:

 
 

 

 

Steun de lustrumverbouwing van Skøll middels een periodieke gift. U kunt deze dan aftrekken van uw belastbaar inkomen. Daar kunnen we op bouwen!

Vanaf 2014 is het mogelijk om een periodieke gift aan Skøll, zonder tussenkomst van een notaris, volledig aftrekbaar te maken.

Voorwaarden
De voorwaarden die de belastingdienst stelt zijn de volgende:
-U legt uw schenking vast voor (minimaal) 5 jaar
-U schenkt elk jaar een bedrag aan Skøll
-Het bedrag is gedurende 5 jaren (ongeveer) even groot
-Skøll mag geen tegenprestatie leveren

Uw jaarlijkse gift is volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen, er geldt géén minimum of maximum.

Vastleggen
Zoals gezegd hoeft deze schenkingsconstructie niet meer te worden vastgelegd bij de notaris. Het vastleggen kan nu eenvoudig via dit formulier van de belastingdienst. Het is ook mogelijk om uw periodieke gift automatisch naar Skøll te laten overmaken. Als u dit formulier helemaal invult en naar Skøll verstuurt, geeft u Skøll toestemming om de gift automatisch van uw rekening af te schrijven.

Rekenvoorbeeld
Uw voordeel is afhankelijk van de hoogte van uw schenking en uw inkomen. Stel, u heeft een verzamelinkomen van €35.000,- betaalt daarmee 42% inkomstenbelasting. U wilt Skøll vijf jaar lang jaarlijks steunen met €200,- en daarmee Gouden Wolf of Fame worden. Normaal gesproken kost u dit €1000,-. Als u via een periodieke gift betaalt, kost dit u in vijf jaar tijd maar €580,-, terwijl Skøll €1000,- ontvangt! En stel dat u €1000,- vanaf uw rekening betaalt, dan ontvangt Skøll van u niet €1000,-, maar €1724,-.

Wilt u zelf een berekening maken? Dat kan hier.

Wilt u zelf een periodieke betaling instellen? Laat ons dit dan weten. U kunt een e-mail sturen naar werving@skoll.nl. Wij zullen u dan de benodigde papieren toesturen. U kunt ook zelf bovengenoemde papieren uitprinten en opsturen naar Skøll.

Indien u nog vragen hebt, schroom dan niet om ons dit te laten weten. U kunt ons bereiken via werving@skoll.nl.