Inloggen

×

Vereniging / Commissies / Het Sociëteitsbeheer ’21

 

Welkom op de pagina van het Sociëteitsbeheer’21!

Deze negenkoppige commissie, te herkennen aan de zwarte vestjes met rode achterkant, staat iedere dinsdag en donderdag klaar om de borrels in goede banen te leiden. Maar wij doen nog veel meer! We zijn ook verantwoordelijk voor het eten, de bar, organiseren evenementen, regelen de techniek in de soos en alsof dat nog niet genoeg is zorgen we ook voor een schoon gebouw. Vragen of wil je gewoon iets kwijt? Je kunt ons aanspreken of een mail sturen naar beheer@skoll.nl.

 

Voorzitter: Gary Platteeuw

Onze lieve Gary kwam in de herfst van 2017 voor het eerst de sociëteit binnengewandeld en is daar daarna eigenlijk nooit meer weggegaan. Hij roeide maar liefst twee jaar met ØDØL, daarna nog een jaar met ØDØL ER GULL en was de lieftallige coach van zowel de Snøøkies als Gøldstrike. In 2019 vond Gary dat het naast al het geroei en geborrel tijd werd voor een nieuwe uitdaging: Hij sloot zich aan bij de LenteRIT-commissie, een commissie waarvan hij het jaar erop zelfs de voorzitter mocht zijn en ook de Evenementencommissie kon dikwijls op Gary’s enthousiasme rekenen. Dit jaar waakt Gary als voorzitter over de negen vestjes van het sociëteitsbeheer en dat zal hij ongetwijfeld fantastisch doen.

 

Secretaris: Yen Tran

In de herfst van 2017 kwam onze Yen, Skøll binnen lopen. Hier bleek ze al gauw van alle markten thuis. In haar eerste jaar is Yen vooral bezig geweest met roeien met haar bootje Kørt maar Krachtig en startte ze de NOOC, met als hoogtepunt winst in Maastricht! Die winst deed haar goed en daarom is ze lekker blijven roeien; eerst nog een jaar met Kørt maar Krachtig en daarna nog bij Røllø. Helaas heeft ze met Røllø maar een wedstrijd kunnen starten, maar die ene wedstrijd was wel een goede wedstrijd: weer winst! In de tussentijd had Yen ook het commissie- en borrelleven ontdekt, waardoor ze veel in de soos te vinden was. Of het nou met haar Litha-commissie op de borrel hangen was, of de Amstelwedstrijden organiseren als voorzitter, de soos is helemaal haar plekje. Voor die mooie soos mag ze komend jaar gaan zorgen als secretaris van het Sociëteitsbeheer’21!

 

Penningmeester: Doris Oostendorp

De allerknapste van heel het Sociëteitsbeheer is toch echt wel onze penningmeesteres. Deze lieve dame heet Doris en is een echte Skøllie sinds HerfstRIT’18. Deze vrouw paradeert normaal door de soos in de roze kleuren van het damesdispuut Placet Mihi, maar tegenwoordig doet ze dat in het mooiste vestje van de soos. Ârbok, IntrainingCie en PaparazCie waren nog niet genoeg voor deze dame en het senaat van het Societeitsbeheer’21 is dan ook de volgende uitdaging wat zij aangaat. Strøøiers was het eerste bootje waarmee zij het competitieroeien onveilig heeft gemaakt, en daarna deed ze dit met Zøef. Coachen was niks voor haar, maar ze is een echte Dancing Queen. Hoezee voor Rosé! Nu kan ze zich volledig richten op het borrelen en met haar wiskundeknobbel de financiën van het Sociëteitsbeheer in goede banen leiden.

 

Barhoofd Leden: Jort Grobbe

Onze lieve barhoofd Jort is het meest energieke persoon uit Deventer waarbij katers slechts fictie zijn. Deze pilskoning is al actief in de soos sinds HerfstRIT‘18, waar hij het allesbehalve veilig maakt met zijn ploeg ØL ER GULL. Naast hard zuipen, wist Jort ook nog hard te roeien en sloot hij zich datzelfde jaar dan ook nog aan bij de Heren Talenten 8+. Hij is het perfecte voorbeeld van iemand met een groot hart voor Skøll. Het is dan ook geen gek idee dat je onze Jort terug kan vinden in vrijwel alle commissies die je je maar kan bedenken: van HerfstRIT, K-HB, SkøllCie, Promo, BarCie tot IntrainingCie. Wellicht zijn we van hem gewend een blauw gerstenat hemd aan te hebben, echter, flaneert onze Jort toch wel het allerbeste in een wit hemd met rood-zwart vestje als Sociëteitsbeheer.

 

Barhoofd Inkoop: Jimi van Schalkwijk

Onze jongen van Heidrunn verruilt dit jaar zijn witte geiten hemd voor een rood-zwart vestje. Als je echter pech hebt, zal de geit van zijn witte hemd toch nog wel eens te zien zijn. Je mag hem dan ook direct een strafadt geven als dit het geval is. Onze barhoofd de tweede kwam binnen tijdens LenteRIT‘19, waarna hij meteen zijn roei skills liet zien samen met zijn ploeg Høe cuz ‘Vø kus. Naast dat hij met zijn ploeg vaak óp de bar te zien was; liet Jimi zichzelf ook gelden achter de bar. In de BarCie liet hij zien waar hij bij de Tulp zo bekend om is; zijn horecatalent. Ook viel hij voor het SB al onder leiding van onze gladde P tijdens de LenteRIT commissie; echter ging deze jammer genoeg niet door. Nu kan onze Jimi gelukkig wel stralen met zijn barmaatje Jort als barhoofd Inkoop van het Sociëteitsbeheer Jimi.

 

FoodCie Hoofd: Lieve Jacobs

De jongste telg van het SB, onze SBaby, betrad onze mooie soos voor het eerst tijdens HerfstRIT’18. Ze roeide mee met VRØØM en het jaar daarop met Escøllatie in de 4+. Naast op de Amstel was ze ook nog langs de Amstel te vinden voor het coachen van de Bøattrippers. Alsof dit allemaal nog niet genoeg was vond Lieve zichzelf ook nog in het commissiewerk als lid van de FoodCie en als #teaminkoop met onze Hoofd Techniek in de Amstelwedstrijden Commissie. Met deze bergen aan ervaring, is ze meer dan geschikt als FoodCie Hoofd en gaat ze er dit jaar dan ook voor zorgen dat alle Skøllies kunnen genieten van menig culinaire hoogstandjes. Met haar overdosis aan enthousiasme (read: gebrek aan ruggengraat) en kennis in geneeskunde gaat zij er dit jaar tevens ook voor zorgen dat menig borrel veilig, doch gegarandeerd, zullen escaleren.

 

Hoofd Evenementen: Donna Oosten

In de lente van 2018 werd onze borrelkoningin Donna lid van Skøll en al snel vond ze naast haar coaches ØDØL, een hechte groep meiden met wie ze het jaar erna de NOOC startte. Samen met de Snøøkies heeft ze menig  wedstrijden en feesten onveilig gemaakt. Inmiddels is ze niet meer weg te denken in het borrelleven van Skøll, zo heeft ze als trouwe borrelcoach tientallen ritters de eerste roeihalen geleerd en stortte ze zich een jaar lang in de CompoCie. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en dat bleef niet onopgemerkt bij de meiden van het Dames Genootschap Feles, waar ze sinds vorig jaar trots het donkerblauw van draagt. Dit jaar zal ze als Hoofd Evenementen haar blouse inruilen voor het rood zwarte SB vestje. Ze heeft grootste plannen voor deze commissie en dat zal ze zeker waar gaan maken!

 

Hoofd Representatie: Sterre Teunnissen

Utrecht is de thuisthuis van een groot deel van SB’21 en zo ook van Sterre, maar echt thuis voelt ze zich op Terschelling, waar ze zich al sinds jaar en dag als echte horecatijger laat zien. Deze kwaliteiten liet ook het Sociëteitsbeheer niet ongemoeid. Op Skøll begon ze haar carrière tijdens de HerfstRIT’18 en vormde de ploeg STØRM, waarmee ze de compoladder van dat jaar veroverde. Het jaar daarop was ze het roeien nog niet zat en wilde ze samen met haar doorstart bootje Røllø, waar ook onze Yennie haar talenten liet zien, in een gladde 4 ter water, dit plan viel helaas in het water. Na jaren trouw een lekker maaltje voor menig Skøllie te hebben gekookt bij de FoodCie bekleed onze Ster nu de functie van Representatie in het SB’21.

 

Hoofd Techniek: Lars de Boer

Tijdens de zonnige dagen van LenteRIT’19 is Lars begonnen aan zijn avontuur op Skøll. Lars, ookwel Techniek Lars (Afgekort Tars), is zijn Skøll loopbaan begonnen door te roeien met de jongens van U-bøot om vervolgens in zijn tweede jaar de Amstelwedstrijden te organiseren samen met Yen en Lieve. Als student geneeskunde heeft Lars ook een vaste hand die vaak genoeg handig blijkt te zijn bij de operaties van alle kabels in de techniekkast. Aankomend jaar is dit altijd goedlachse lekkere ventje zeker te porren om een biertje te doen of 10!