Inloggen

×

Vereniging / Commissies / Het Sociëteitsbeheer ’19

Welkom op de pagina van het Sociëteitsbeheer ’19! Wij zorgen ervoor dat alle borrels soepel verlopen, er evenementen worden gepland en nog veel meer.

Heb je vragen? Je kan ons bereiken op beheer@skoll.nl.

 

Voorzitter: Berend Slootman

Van onder de rivieren vertrok Berend in 2015 naar het verre en drukke Amsterdam. Een nieuwe stad, een nieuw leven en dus ook een nieuwe groep mensen om zich heen: Skøll. Zijn drukke geneeskundestudie en Skøll-leven bleek te combineren: hij roeide met Bøøtje in de Water de NOOC. Eenmaal zijn P gehaald en gesetteld in Amsterdam, werd hij actiever en actiever: het bier vloog hem om de oren en hij werd lid van de Amstelwedstrijden ’17. Organiseren kun je leren, dus werd hij het jaar daarna voorzitter van deze commissie. Dat beviel hem wel lekker, dus dit SB zal mede door hem niet in de sloot(man) eindigen.

Secretaris: Laura Bouman

In de herfstrit van 2016 begon Laura onwetend aan een nieuw avontuur. Na 2 jaar Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam, moest er toch echt nog iets spannends in haar leven komen. De stoute schoenen aangetrokken, verscheen Laura dan ook op de openingsavond. Hier werd al gauw haar eerste en tevens laatste bootje gevormd. Samen met Tess startte ze de NOOC in de prachtboot Anacønda. Nadat deze in jaar 2 helaas sneuvelde, ontdekte Laura het commissieleven. Begonnen in de Amstelwedstrijden’18 en vervolgens Skoll op de kaart zetten in de Skollcie’18. Nu is het tijd voor een stapje hoger, en ligt de secretaris pen in haar handen.

Penningmeester: Laura Visser

Laura, sinds dag één al Frenkie genoemd, is de kleinste en tegelijkertijd de jongste, de SBaby van de groep. Frenkie werd tegelijk met Laura en bijna alle andere SB’ers lid van Skøll. Sportief dat ze is, roeide ze de NOOC met Ønvøldøende en stuurde ze de Dames TopC4. In haar tweede jaar deed ze dit alles nog een keer over én leidde ze elke donderdag de Outdoor. Frenkie houdt van roeien, ‘vooral als er shows met de mannen zijn’, dus stuurde ze de Heren Talenten8 ‘18. Na al dat sporten is het in haar derde Skølljaar tijd voor een omslag in haar leven: de soosvloer is haar eigendom, ze is de rekenmachine achter de negenkoppige commissie.

Barhoofd: Flip Linssen

Rechtstreeks vanuit Utrecht begon Flip zijn roeicarrière in de HerfstRIT ’16. In hun roze trui wisten de mannen van Brøwmance iedere NOOC-wedstrijd op zondagochtend te moeten roeien, in welke staat dan ook. Ondanks dit, zocht hij samen met Tyler het gladde avontuur op, helaas zonder succes. In jaar twee ontpopte Flip zich tot gedreven Skøllie en leek hij de vereniging bijna boven zijn studie te verkiezen. Dit geitje werd lid van de OCC en was wekelijks achter de bar te vinden, Flip had het SB al in zijn vizier. Afgelopen zomer liet hij tijdens Promo ’18 samen met Lyfke, Laura en Floris alvast een voorproefje zien van hoe je Skøll draaiende houdt. Met zijn studie Nederlands leek secretaris misschien een logische keuze, maar de bar riep hem.

Barhoofd: Tess Wattimury

Tess Wattimury, Wattie, Tessie of Tess van Stupid. You name it, ze luistert er allemaal wel naar. Onze lieve Tess werd ook lid in Herfstrit ’16 en startte net als Laura de NOOC in Anacønda. Onder leiding van Freek Vonk roeide zij met hier en daar een tegenslag altijd optimistisch de roeiwedstrijden uit. Dit optimistische karakter bleef ook in de soos niet onopgemerkt. De BarCie wilde deze spring in het veld maar al te graag hebben. Nog amper 2 biertjes getapt, stond de Skøll Cup al op Tess te wachten. En omdat rust eigenlijk niet in het rooster van Tess past, zal ze aankomend jaar haar taak als Barhoofd inkoop combineren met haar geliefde dispuut NYX.

 

 

FoodCiehoofd: Lyfke Bergsma

De een-na-kleinste van het stel begon in 2015 met Geneeskunde en een jaar later besloot ze lid te worden. Een rood schortje, dat bleek Lyfke in haar tweede jaar goed te staan. In haar eerste jaar begon ze rustig. Ze organiseerde het Skøll Cup feest, maar ze was vooral heel erg hecht met Tøny, op ieder NOOCweekend waren ze present en hun bordeauxrode (!?) vesten waren overal te spotten. In haar tweede jaar ging ze glad met ØK, maar de sociëteit bleek meer haar terrein. Tijdens de Amstelwedstrijden liet ze haar inkoopskills zien, wat ze herhaalde als SkøllCiehoofd in de promo. De volgende stap was duidelijk: FoodCiehoofd.

Hoofd Evenementen: Floris Spaans

Waar moeten we beginnen? Floris werd lid in Herfstrit’16 en bleef letterlijk en figuurlijk niet onopgemerkt. Een vlotte babbel en een zwoele lach bracht Floor dan ook snel in de Amstelwedstrijden’17. Roeien zelf? Nee, dat bleek voor Floor al snel niet echt zijn ding. Maar gelukkig was er nog veel meer. Zo werd hij gevraagd voor Gerstenat en stak hij de handen uit de mouwen om alle RITters tijdens de Herfstrit’17 welkom te heten. En welkom heten kan uiteraard op verschillende manieren. Nu is het tijd om iets heel anders te gaan doen en gaat Floris er het komend jaar voor zorgen dat niet elke borrel hetzelfde zal zijn.

Representatie: Rens Mester

Rens Mester, ook wel RepRENSentatie werd samen met Berend lid tijdens de Herfstrit’15. Geen wonder dat deze 2 ook bij elkaar in de boot eindigden. Want naast uiterlijke overeenkomsten (Is dit Berend of Rens!?) konden de 2 het ook uitstekend met elkaar vinden. Na een jaar roeien in DØRST had Rens het roeien wel even gezien en wilde hij liever de andere kant van de sport bekijken. Samen met de CompoCie’18 werd er een jaar geknald om alle competitiewedstrijden soepel te laten verlopen. Al was hij zelf niet altijd even soepel na een avondje doorhalen bij andere verenigingen.. Dit jaar is het aan Rens om ervoor te zorgen dan ons prachtige gebouw, ondanks de verbouwing elke week een grondige beurt krijgt.

Hoofd techniek: Tyler Cools

Tyler Techniek, geboren in het Gooische Bussum, ging zijn vrienden achterna naar Amsterdam. In de HerfstRIT ’16 viel hij met zijn rode haar meteen op en hij werd lid van de FoodCie en de CIA: de techniek zat er dus al vroeg in. Zijn roeicarrière begon bij Øl Brødre en na een jaar ging hij net als Flip de gladde boot in. Ty werd gevraagd om de nieuwe RITters tot echte Skøllies op te leiden en daarmee viel hij op: hij sloot(man) zich aan bij Heidrunn en kwam in de Amstelwedstrijdencommissie. Alsof al dat commissiegeweld nog niet genoeg was, had hij een nieuw doel voor ogen: de technische snufjes in onze soos verbeteren. Het SB kwam als geroepen.

 

A.A.S.R. Skøll