Inloggen

×

Vereniging / Disputen / A.D.D. Feles

We schrijven augustus 2018. Na een jaar hard roeien, doch vooral bourgondisch genieten van alles wat er in de studentenroeiende wereld gebeurt, besluiten de dames van de STØEIPØEZEN dat het hoog tijd is voor een derde damesdispuut op Skøll, met een traditionele insteek en focus op maatschappelijke betrokkenheid.  Zonder naam geen bestaan en dus werd er meteen wild nagedacht over hoe ze moesten heten. De dames kwamen uit bij Feles, Latijn – toch de geprefereerde taal –  voor katachtige. Plannen werden uitgewerkt, potentiële Feliciennes werden gezocht, brieven werden geschreven en A.D.G. Feles was een feit! 

Een tijd volgde waarin Feles werd gevormd tot wat het nu is. Op dinsdag wordt er in donkerblauwe blouse geborreld en vooral gedanst. We genieten van bier, maar prosecco is toch echt het meest geliefd. Daarnaast hebben we eens per maand een DoBo (in de volksmond ook wel donderdagborrel genoemd) waarbij we het glas heffen (Feles aan de fles!) of een activiteit doen in onze geliefde stad. FelEscalatie vindt niet alleen plaats op Skøll, maar ook bij succesvolle datediners (succesvoller dan de gemiddelde All you need is love aflevering) en carnaval in ‘t zuiden des lands. In de zomer flaneren we natuurlijk in de zon op de fenomenale Felesvakantie. 

Ons bruisende karakter zetten wij ook graag in voor maatschappelijke doeleinden. Elk jaar organiseren wij een symposium omtrent zaken die spelen in de huidige samenleving. Daarnaast organiseren we allerlei activiteiten voor de oudere medemens en laten we heel Skøll kerstkaarten schrijven voor de eenzame ouderen. 

Een Feliciënne is te herkennen aan een hoog stemvolume, schaterlach, donkerblauwe blouse met gouden panter, een sterke mening, een (bio-)dansje hier en daar, een voorliefde voor prosecco en een flinke dosis humor. Als Feles zetten wij ons graag in voor Skøll – we roeien, sturen en coachen. Onze leden bekleden belangrijke functies binnen de vereniging, zoals in het SB en bij tal van commissies. Op 25 januari 2021 werd de dispuutstitel officieel en kregen we de eer om A.D.G. te veranderen in A.D.D. Opdat we in de toekomst nog meer maatschappelijke initiatieven kunnen binden aan Skøll, prosecco laten vloeien en vriendschappen voor het leven maken. Cave Felem! 

(Cave Felem? Waar zit dat?)

Vragen? Suggesties? Simpelweg zin in een goed gesprek? Spreek ons gezellig aan op de borrel, stuur een mailtje naar addfeles@gmail.com of slide in onze dm’s via Instagram

 

Senaat III:

Praeses: Esther Welles 

Abactis: Anniek Uitenbroek

Fiscus: Siem Rothengatter

 

Actieve leden:

Annelise Lagrand

Annelore Boon

Anniek Uitenbroek

Anouk de Reeder

Brecht de Boer

Carien Welles

Claire Hogerbrug

Donna Oosten

Esther Welles

Eva Konijn

Eva Schoonings

Femke Spanjersberg

Hannah-Mae Retterath

Jasmijn Sollewijn Gelpke

Jente Dekker

Li-anne Tjin

Lieve Jacobs

Mafalda van Dissel (oprichter)

Maria Olthaar (oprichter)

Merel Doppenberg

Mikki van Mieghem

Monica Schouten (oprichter)

Myrthe Hendriksen (oprichter)

Noor de Boer

Noor de Ruijter

Qin van de Stadt

Romy Klaassen

Sarah de Klerk

Siem Rothengatter

Sophie Didden

Willemien Smit

Zenna Liekens

Zwanet Young

 

V.v.R. Panthera:

Charlotte van Nee

Jalien van den Tweel

Jessie Rietdijk

Loes Termeulen (Oprichter)

Quinty van Unen

 

 

A.A.S.R. Skøll