Inloggen

×

Vereniging / Disputen / A.H.D. Gerstenat

In het nu toch al historische Skøll jaar 2006-2007 werd op een regenachtige herfstavond aan de Kortenaerstraat te Amsterdam door een aantal heeren besloten een dispuut op te richten. Dit uiteraard om tegengas te geven aan het thee en chocolade dispuut Placet Mihi dat toen maandelijks borrelde op locatie buiten Skøll. Tim Laarman, Roderick Uitdehaag, Menno de Rooij, Wiebe Bijl, Remmelt Suir, Michael Pronk en Tobias Maes hebben toen met menig pils in de hand besloten zichzelf te vereeuwigen op Skøll.

Een nog belangrijkere reden tot het oprichten van Gerstenat was de teruglopende gezelligheid op de dinsdag en de belabberde baromzet op deze dag. Al snel begon het dispuut een naam te werven binnen Skøll. Waar sommige het zagen als een zooitje ongeregeld, werd door andere binnen Skøll de waarde ingezien van een drinkende groep mannen die zorgen voor sfeer op de vereniging.

Dit heeft zich in de jaren die volgden langzaam ontwikkeld en mede dankzij de oprichting van Gerstenat is de dinsdag meer dan terug van weggeweest. Onder de tegenwoordige bezielende leiding van Praeses Thomas van Til, Fiscus Erniel de Boer en Abactis Vincent van Dijk houdt Gerstenat zich bezig met verscheidene zaken. Zo wordt er, om een paar geniale voorbeelden te noemen, jaarlijks een Biercantus georganiseerd, het Drentschen naar een hoger niveau getild, een Skøll Cup disputenborrel gehouden, en wordt er geregeld een voorzitter en andere bestuursleden geleverd aan Skøll. Dit jaar zullen er bovendien posities binnen het Sociëtietsbeheer en het bestuur van de Koninklijke Holland Beker worden bekleed.

Daarnaast houden we ons ook steeds fanatieker met roeien bezig. Zo werd er afgelopen jaar geroeid onder leiding van Gerstenatix Thomas van Til (MGZ) en Jeffrey van Viersen (OL), en kleurt de lijst met (Oud) Licht roeiers elk jaar een stukje Lichtblauwer. Bijna zonder onderbreking verplaatsen een paar vaste klanten van de dinsdagavondborrel van Gerstenat zich naar de ochtendtrainingen van EJL of EJZ op de Bosbaan. Deze boys worden gesteund in het Bestuur der A.A.S.R. Skøll door Gerstenatix Stijn Stevens (voorzitter) en kunnen bij wedstrijden rekenen op steun van de overige leden van Gerstenat; als er maar bier is.

A.H.D. Gerstenat is inmiddels ook buiten de grenzen van Amsterdam bekend. Van Groningen tot Maastricht, van de schuimfeesten op Texel tot de dorpsfeesten in Le Rey, van de haven van Hoorn tot de terrassen van Barcelona, en van Vierhouten tot Netze of Dubrovnik, Gerstenat is overal geliefd en gevreesd. Mogelijk gemaakt door Schellinkhout oldtimer Volvo’s en avanticharter.nl.

Het is duidelijk. Het woord Gerstenat heeft sinds 2006-2007 een lading gekregen binnen Skøll. Het is meer dan bier. Het is meer dan mannen met passie voor slechte kroegen. Het is meer dan slechte grappen en goede katers. Het is een klein, lichtblauw vlammetje, wat, eenmaal aangestoken, ondoofbaar is.

Gerstenat, het levende bewijs dat hard zuipen, hard besturen en hard roeien hand in hand kunnen gaan binnen 1 groep gasten met een fanatiek Skøll hart. A.H.D. Gerstenat? Dacht ‘t wel!

 

Groepsfoto

Leden der A.H.D. GERSTENAT:

Jorrit Osinga – Praeses
Tobias Oostdam – Fiscus
Rens Weenink – Abactis
Thomas van Til
Erniël de Boer
Vincent van Dijk
Jeffrey van Viersen
Tom Bijleveld
Daan Stolk
Joost Burger
Tjeerd Draaisma
Kyllian Broers
Sjoerd Verwijs
Stijn Stevens
Max de Kroon
Wouter Kastrop
Thijs Riemersma
Jasper Snoek
Sam van der Linden
Ruben van Ruiten
Jeroen Koning
Milo van der Zanden
Alexander Albrechts 
Karim Semin 
Didier Snellen van Vollenhoven 
Tom Verburg 
Kees IJzerman (feut)
George Abdel Malek (feut)
Jim van Vuren (feut)
Floris Spaans (feut)
Dennis Mol (feut)
Bart van Beek (feut)
Niels Bout (feut)
Ryan McDonnell (feut)
Jean-Luc Hooglugt (feut)
 
D.O.O.D.B.I.E.R.

Tim Laarman (Erelid der A.H.D. Gerstenat)
Roderick Uitdehaag (Erelid der A.H.D. Gerstenat)
Michael Pronk (Erelid der A.H.D. Gerstenat)
Menno de Rooij (Erelid der A.H.D. Gerstenat)
Wiebe Bijl (Erelid der A.H.D. Gerstenat)
Tobias Maes (Oplichter van Verdienste der A.H.D. Gerstenat)
Heinze Schuurman
Edwin Brussaard
Floris Pocerattu
Nathan Adam Jansen
Sander Smit
Jan Sjoerd Van der Hout
Matthijs van Dam
Michiel Pauw (Erelid der A.H.D. Gerstenat)
Jan Willem Huson
Michiel Pieter Mulder (Erelid der A.H.D. Gerstenat)
Tim Meijer
August Oudshoorn
Joachim Baar
Jorrit Broertjes
Niels Haverkort (Erelid der A.H.D. Gerstenat)
Robbert Kauffman
Max Jooren
Maarten van der Ven (Erelid der A.H.D. Gerstenat)
Max Knaapen
Maarten van ’t Hoofd
Jurriaan Nip
Casimir Oostlander
Bob de Jager
Sander Nijland
Pieter Staarink
Lennart Zinsmeijster
Fedde Meijer
Merijn Kuipens

Bestuur X der A.H.D. Gerstenat is te bereiken via ahdgerstenat@gmail.com. Voor meer informatie, ga naar www.ahdgerstenat.nl.

A.A.S.R. Skøll