Inloggen

×

Vereniging / Disputen / A.H.D. Heidrunn

In het Skøll jaar 2012-1013 ontstond een hecht gezelschap binnen de muren van de A.A.S.R. Deze groep gasten kwam voort uit verschillende vriendengroepen en ploegen. Al snel kwam vanuit een deel van deze groep, onder leiding van de heer Max Stam, het geniale idee om een dispuut te vormen uit dit gezelschap. Statuten werden opgesteld en in de zomer van 2013 nam aanstaand Praeses Stam ieder aanstaand lid onder vier ogen om te vragen of de persoon in kwestie zich bij het dispuut zou willen voegen.

Vanaf dit moment werd er in sneltrein vaart overlegd en gediscussieerd over hoe wij ons zouden moeten vormen binnen de A.A.S.R. De speerpunten werden opgesteld: de disputen naar een hoger niveau tillen, de binding tussen de wedstrijd en de competitie afdeling vergroten en de algehele samenwerking tussen commissies versterken.

In oktober van 2013 werd het allereerste diner gehouden in het ouderlijk huis van Steven Moerman aan de burmanstraat Weesperzijde ter ere van de totstandkoming van de twaalf oprichters. Deze legendarische avond was het startsein om door te knallen tot onze oprichting en vele vergaderingen, donderdagborrels en diners volgden.

Op de 15e van november werd bij toenmalig fiscus André Baart thuis aan de nieuwe kerkstraat de handtekening gezet door de oprichters onder de statuten en was de interne oprichting van dit mooie dispuut voltooid. Al snel werden de statuten door het bestuurlijk orgaan van de A.A.S.R. goedgekeurd en leste ons nog één taak voor onze oprichting. Er zou een grandioos openingsfeest komen op de A.A.S.R.

Uitnodigingen naar de andere disputen, oud besturen, vrienden en het huidige bestuur werden de deur uitgedaan. De 27ste van februari in het jaar 2014, uiteraard geheel in stramien van het dispuut op de donderdagavond, was de sociëteit van de A.A.S.R. gereserveerd voor de bekendmaking van dit legendarische dispuut dat zich had gevormd. Op deze avond werd het schild met de welbekende geitenkop getoond, werd de naam Heidrunn gescandeerd en werden cadeaus van de andere disputen in ontvangst genomen. Een groot feest met open bar volgde en elk lid van Heidrunn was al snel niet meer in staat om ook maar iets van deze avond nog helder mee te krijgen.

Vanaf dit moment staat het Amsterdamsch Heeren Dispuut Heidrunn elke dinsdagborrel in de sociëteit van de A.A.S.R. Skøll. Vele leden zijn actief in commissies, het sociëteitsbeheer of het bestuur. Ook is Heidrunn goed vertegenwoordigd binnen de wedstrijdsectie. Met Steven Moerman in OZ, Floris Stevens in MGZ, en de heren Luuk Engele en Dante de Lang in EJZ worden de wedstrijdploegen gevuld. Laurens Simoons geeft zijn bijdrage aan de sectie door zijn coachtalent in te zetten voor EJD. Naast het actief lid zijn op Skøll hebben wij intern ook zo onze activiteiten waaronder de vaak terugkomende chique herendiners, waarbij vele speeches gehouden worden, en uitjes op de vrijdagavond. Heidrunn is jong en zal de komende tijd groeien binnen Skøll. Voorop gesteld kan worden dat Heidrunn een dispuut is waar je vrienden voor het leven maakt. Kom eens langs op de dinsdagavond voor een biertje en een goed gesprek en leer ons beter kennen! Heidrunn is gegarandeerd gekkegeit!
 
Op d’Uwe!

www.heidrunn.nl

Senaat V
Praeses Lars Schouwink praeses@heidrunn.nl
ab Actis Lucas van Gog abactis@heidrunn.nl
Fiscus Merijn van der Sluijs fiscus@heidrunn.nl
 

Oprichters:

Max Stam
Joost Hoogland
André Baart
Jaap Stokking
Arend van Dop
Daan Walraven
Floris Stevens
Laurens Simoons
Merijn van der Sluijs
Sjoerd Evelo
Stephan Moeijes
Steven Moerman

 Leden:

Jules Grouwels, Karel Lindenbergh, Tristan van Os, Peter Walrecht, Coen Hilbrands, Paul Revers, Simon Reinders, Yannick Beelen, Dante de Lang, Bart Deurloo, Luuk Engele, Jef Grieten, Sebastiaan Groeneveld, Jasper Meijer, Erik Remishevsky, Lars Schouwink, Luuk Sterk, Marcus van Bergen, Lucas van Gog, Jop Wingelaar, Stijn wijnen, Wouter Groen, Marijn van Hoek en Benjamin Huikeshoven

 

foto dispuut

 

<      Januari      >

<      Februari      >

<      Maart      >

<      April      >

zaterdag 14/04/18

Amstel Skøll Cup

zondag 15/04/18

Amstel Skøll Cup

<      Juni      >

zaterdag 30/06/18

KHB

<      Juli      >

zondag 01/07/18

KHB

A.A.S.R. Skøll