Inloggen

×

Vereniging / Disputen / A.H.D. Heidrunn

In het Skøll jaar 2012-1013 ontstond een hecht gezelschap binnen de muren van de A.A.S.R. Deze groep gasten kwam voort uit verschillende vriendengroepen en ploegen. Al snel kwam vanuit een deel van deze groep, onder leiding van de heer Max Stam, het geniale idee om een dispuut te vormen uit dit gezelschap. Statuten werden opgesteld en in de zomer van 2013 nam aanstaand Praeses Stam ieder aanstaand lid onder vier ogen om te vragen of de persoon in kwestie zich bij het dispuut zou willen voegen. Vanaf dit moment werd er in sneltreinvaart overlegd en gediscussieerd over hoe wij ons zouden moeten vormen binnen de A.A.S.R. De speerpunten werden opgesteld: de disputen naar een hoger niveau tillen, de binding tussen de wedstrijd en de competitie afdeling vergroten en de algehele samenwerking tussen commissies versterken.

In oktober van 2013 werd het allereerste diner gehouden in het ouderlijk huis van Steven Moerman aan de Burmanstraat ter ere van de totstandkoming van de twaalf oprichters. Deze legendarische avond was het startsein om door te knallen tot onze oprichting en vele vergaderingen, donderdagborrels en diners volgden.

Op de 15e van november werd bij toenmalig Fiscus André Baart thuis aan de Nieuwe Kerkstraat de handtekening gezet door de oprichters onder de statuten en was de interne oprichting van dit mooie dispuut voltooid. Al snel werden de statuten door het bestuurlijk orgaan van de A.A.S.R. goedgekeurd en restte er nog één taak voor onze oprichting: er zou een grandioos openingsfeest komen op de A.A.S.R.

Uitnodigingen naar de andere disputen, oud besturen, vrienden en het huidige bestuur werden de deur uitgedaan. De 27ste van februari in het jaar 2014, uiteraard geheel in stramien van het dispuut op de donderdagavond, was de sociëteit van de A.A.S.R. gereserveerd voor de bekendmaking van het legendarische dispuut dat zich had gevormd. Op deze avond werd het schild met de ondertussen welbekende geitenkop getoond, werd de naam Heidrunn gescandeerd en werden cadeaus van de andere disputen in ontvangst genomen. Een groot feest met open bar volgde en elk lid van Heidrunn was al snel niet meer in staat om ook maar iets van deze avond nog helder mee te krijgen.

Vandaag de dag staat het Amsterdamsch Heeren Dispuut Heidrunn elke dinsdagavond in de sociëteit van de A.A.S.R. Skøll. Vele leden zijn actief in commissies, het sociëteitsbeheer, het bestuur en de wedstrijdsectie. Met momenteel onze e.t. Fiscus Dylan Houtman als de penningmeester van het 55ste bestuur der A.A.S.R. Skøll en verschillende leden verwikkeld in de strijd om een plek in de eerstejaars en ouderejaars wedstrijdploegen, is Heidrunn ook voor komend jaar weer goed vertegenwoordigd binnen de vereniging.

Naast het actief lid zijn op Skøll, ondernemen wij intern ook zo onze activiteiten waaronder de vaak terugkomende chique diners, waarbij vele lullepotten de avond vullen, verschillende uitjes en natuurlijk vakanties. Heidrunn is uit zijn kinderschoenen gegroeid en zal de komende jaren blijven groeien binnen de A.A.S.R. Vooropgesteld kan worden dat Heidrunn een dispuut is waar je vrienden voor het leven maakt en je jezelf naar een hoger niveau tilt. Kom eens op de dinsdagavond langs bij onze tafel voor een biertje en een goed gesprek en leer ons beter kennen!

Op d’Uwe!

www.heidrunn.nl

https://www.instagram.com/ahdheidrunn/

 

Senaat VIII der A.H.D. Heidrunn

Praeses: Bram Koudijs             praeses@heidrunn.nl

Ab Actis: Jona van Gessel       abactis@heidrunn.nl

Fiscus: Jaap Schipper               fiscus@heidrunn.nl

 

Leden der A.H.D. Heidrunn

Peter Walrecht
Luuk Engele
Benjamin Huikeshoven
Flip Linssen
Noud Corten
Jaap Schipper
Dylan Houtman
Tyler Cools
Joeri Berends
Rik Kalisvaart
Jop Hoenderdos
David Streefkerk
Sjoerd van Veen
Jona van Gessel
Luc Vermeer
Jules van Iterson
Bram Koudijs
Roberto van Brakel
Davide Viti
Riemer Dijkstra
Maarten Gerritse
Hugo Tijssens
Jimi van Schalkwijk
Stijn Nouws
Rik Stokvis
Julius Paradijs

 

O.P.G.E.B.O.K.T.

André Baart (Oprichter en Erelid der A.H.D Heidrunn)
Yannick Beelen
Roderick Detmers-Blom
Bart Deurloo
Arend van Dop (Oprichter)
Sjoerd Evelo (Oprichter)
Jef Grieten
Jules Grouwels
Marijn van Hoek
Joost Hoogland (Oprichter en Erelid der A.H.D Heidrunn)
Karel Lindenbergh
Stephan Moeijes (Oprichter)
Steven Moerman (Oprichter)
Simon Reinders
Erik Remishevsky
Paul Revers
Laurens Simoons (Oprichter)
Merijn van der Sluijs (Oprichter)
Max Stam (Oprichter en Erelid der A.H.D Heidrunn)
Jaap Stokking (Oprichter)
Wouter de Veer
Daan Walraven (Oprichter)
Thomas Wijnaendts van Resandt
Stijn Wijnen
Jop Wingelaar
Tristan van Os
Marcus van Bergen
Lucas van Gog
Coen Hilbrands
Luuk Sterk
Floris Stevens (Oprichter)
Sebas Groeneveld
Jasper Meijer
Lars Schouwink
Dante de Lang
Wouter Groen