Inloggen

×

Vereniging / Disputen / A.H.D. Heidrunn

In het Skøll jaar 2012-1013 ontstond een hecht gezelschap binnen de muren van de A.A.S.R. Deze  groep gasten kwam voort uit verschillende vriendengroepen en ploegen. Al snel kwam vanuit een  deel van deze groep, onder leiding van de heer Max Stam, het geniale idee om een dispuut te  vormen uit dit gezelschap. Statuten werden opgesteld en in de zomer van 2013 nam aanstaand  Praeses Stam ieder aanstaand lid onder vier ogen om te vragen of de persoon in kwestie zich bij het  dispuut zou willen voegen. Vanaf dit moment werd er in sneltreinvaart overlegd en gediscussieerd  over hoe wij ons zouden moeten vormen binnen de A.A.S.R. De speerpunten werden opgesteld: de  disputen naar een hoger niveau tillen, de binding tussen de wedstrijd en de competitie afdeling  vergroten en de algehele samenwerking tussen commissies versterken. 

In oktober van 2013 werd het allereerste diner gehouden in het ouderlijk huis van Steven Moerman aan de Burmanstraat ter ere van de totstandkoming van de twaalf oprichters. Deze legendarische  avond was het startsein om door te knallen tot onze oprichting en vele vergaderingen,  donderdagborrels en diners volgden. 

Op de 15e van november werd bij toenmalig Fiscus André Baart thuis aan de Nieuwe Kerkstraat  de handtekening gezet door de oprichters onder de statuten en was de interne oprichting van dit  mooie dispuut voltooid. Al snel werden de statuten door het bestuurlijk orgaan van de A.A.S.R.  goedgekeurd en restte er nog één taak voor onze oprichting: er zou een grandioos openingsfeest  komen op de A.A.S.R. 

Uitnodigingen naar de andere disputen, oud besturen, vrienden en het huidige bestuur werden de  deur uitgedaan. De 27ste van februari in het jaar 2014, uiteraard geheel in stramien van het dispuut  op de donderdagavond, was de sociëteit van de A.A.S.R. gereserveerd voor de bekendmaking van  het legendarische dispuut dat zich had gevormd. Op deze avond werd het schild met de  ondertussen welbekende geitenkop getoond, werd de naam Heidrunn gescandeerd en werden  cadeaus van de andere disputen in ontvangst genomen. Een groot feest met open bar volgde en elk  lid van Heidrunn was al snel niet meer in staat om ook maar iets van deze avond nog helder mee te  krijgen. 

Vandaag de dag staat het Amsterdamsch Heeren Dispuut Heidrunn elke dinsdagavond in de sociëteit van de A.A.S.R. met een biertje (alcholhoudend of 0.0 voor de wedstro’s) in de hand. Vele leden zijn actief in commissies, het sociëteitsbeheer, het bestuur en de wedstrijdsectie. Met momenteel onze e.t. Praeses Bram Koudijs als de Commissaris Gebouw van het 56ste bestuur der A.A.S.R., 3 leden in het sociëteitsbeheer en verschillende leden verwikkeld in de strijd om een plek in de eerstejaars en ouderejaars wedstrijdploegen, is Heidrunn ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd binnen de vereniging. Ahoe! 

Naast het actief lid zijn op Skøll, ondernemen wij zowel intern als extern ook activiteiten waaronder de vaak terugkomende chique diners, waarbij vele lullepotten de avond vullen, Croquet en Croquette in het mooie Groesbeek in de nabijheid van Nijmegen, verschillende uitjes en natuurlijk vakanties. Heidrunn is uit zijn kinderschoenen gegroeid en zal de komende jaren blijven  groeien binnen de A.A.S.R. Vooropgesteld kan worden dat Heidrunn een dispuut is waar je  vrienden voor het leven maakt en je jezelf naar een hoger niveau tilt. Kom eens op de dinsdagavond  langs bij onze tafel voor een biertje en een goed gesprek en leer ons beter kennen!

Op d’Uwe! 

  

www.heidrunn.nl 

https://www.instagram.com/ahdheidrunn/ 

 

Senaat IX der A.H.D. Heidrunn 

Praeses: Noud Corten praeses@heidrunn.nl

Ab Actis: Sjoerd van Veen abactis@heidrunn.nl

Fiscus: Jimi van Schalkwijk fiscus@heidrunn.nl

 

Leden der A.H.D. Heidrunn 

Benjamin Huikeshoven 

Flip Linssen 

Noud Corten 

Jaap Schipper 

Dylan Houtman 

Tyler Cools 

Rik Kalisvaart 

Sjoerd van Veen 

Jona van Gessel 

Luc Vermeer 

Jules van Iterson 

Bram Koudijs 

Roberto van Brakel 

Riemer Dijkstra 

Maarten Gerritse 

Hugo Tijssens 

Jimi van Schalkwijk 

Stijn Nouws 

Rik Stokvis 

Julius Paradijs 

Boris Oomen 

Sem Huits 

Ruben Lugters 

Laurens Beck 

Timothy Raar 

Tibor de Gooijer 

Gijs Vroege

Mats Groenhuijzen

Paco Luthra

David van de Kar

Cael Werkman

Jesse Geerts

Rick Josten

Thijs Smans

Menso Schalkwijk Molendijk

Huub van Lith

 

O.P.G.E.B.O.K.T. 

André Baart (Oprichter en Erelid der A.H.D. Heidrunn)

Yannick Beelen 

Roderick Detmers-Blom 

Bart Deurloo 

Arend van Dop (Oprichter) 

Sjoerd Evelo (Oprichter) 

Jef Grieten 

Jules Grouwels 

Marijn van Hoek 

Joost Hoogland (Oprichter en Erelid der A.H.D Heidrunn)

Karel Lindenbergh 

Stephan Moeijes (Oprichter) 

Steven Moerman (Oprichter) 

Simon Reinders 

Erik Remishevsky 

Paul Revers 

Laurens Simoons (Oprichter) 

Merijn van der Sluijs (Oprichter) 

Max Stam (Oprichter en Erelid der A.H.D Heidrunn)

Jaap Stokking (Oprichter) 

Wouter de Veer 

Daan Walraven (Oprichter) 

Thomas Wijnaendts van Resandt

Stijn Wijnen 

Jop Wingelaar 

Tristan van Os 

Marcus van Bergen 

Lucas van Gog 

Coen Hilbrands 

Luuk Sterk 

Floris Stevens (Oprichter)

Sebas Groeneveld 

Jasper Meijer 

Lars Schouwink 

Dante de Lang 

Wouter Groen 

Davide Viti

Peter Walrecht

Luuk Engele 

Joeri Berends

Jop Hoenderdos 

A.A.S.R. Skøll