Inloggen

×

Vereniging / Geschiedenis / Lustra / Lustrum IV 1981-1986

Lustrum IV 1981-1986
Een kleine groep wedstrijdroeiers haalt in 1982 acht blikken binnen. Een jaar later telt Skøll 16 wedstrijdroeiers. Door middel van een lage trainingseis wil men meer roeiers trekken, echter tegelijkertijd bestaat er een groot tekort aan coaches en op het informatiestencil voor nieuwe leden wordt met geen woord gerept over wedstrijdroeien. Langzaamaan groeit het besef dat wedstrijdroeien een positieve invloed op de vereniging kan hebben, maar afgezien van de bewustwording gebeurt er weinig. De problemen stapelen zich op. Een groot tekort aan coaches, ad hoc beslissingen van de coachvergadering en een wedstrijdcommissaris die op stapt, resulteert in één kwalificerend blik in het seizoen 1984.

In 1985 wordt de wedstrijdafstand voor dames (tot dan toe 1000 meter) gelijk gesteld aan die voor de heren, te weten 2000 meter. Tevens worden voor het WK lichte nummers uitgeschreven. Het aantal regioploegen is dalende, daarmee ook de successen. Het succes van het semi-wedstrijd toernooi, georganiseerd door Skøll, is tanende. Nadat in 1984 het toernooi in het weekend van de Amsterdam Anders geen succes was gebleken, ging men over tot het organiseren van de Omvalbeker, in samenwerking met Nereus. Ook dit was geen succes en Skøll raakt haar jaarlijkse wedstrijd kwijt.

Door de oprichting van de boten-aankoop-planning-commissie moest de ongestructureerdheid van bootaankopen worden opgeheven en een oplossing worden gezocht voor het mogelijk eindigende bootgebruik van Stilos.Nadat de verhoudingen met Stilos al aardig waren bekoeld, kwam er in 1985 definitief een einde aan het gebruik van Stilosboten. Dit zat er al een tijdje aan te komen, er is al geld gereserveerd om C-materiaal aan te schaffen. In twee jaar tijd wordt het materiaal aangevuld met zeven boten voor de afschrijfvloot. Het vierde lustrum wordt ingeluid op de nieuwjaarsborrel van 1986, met een lustrumweekend Amsterdam Anders met buffet, een Skøll lustrumloterij, een keerboeiwedstrijd en bakriemtrofee.

A.A.S.R. Skøll