Inloggen

×

Vereniging / Geschiedenis / Lustra / Lustrum VIII 2001-2006

Lustrum VIII 2001-2006
Aanvullingen

In 2001 organiseert Skøll de NSRF slotwedstrijden, omdat de de Bosbaan op dat moment verbreed wordt, moest er naar een andere locatie worden gezocht. De keuze viel op de Sloterplas. Het werd een prachtig weekend vol roeien. Met als voorbeeld de Rotsee Regatta in het achterhoofd, werd een van de beste westrijden in de afgelopen jaren georganiseerd.

In 2001 haalt Aukje Zuidema een zilver medaille in de lichte dames dubbelvier op de World Cup in Munchen en bronzen medaille in hetzelfde veld op de wereldkampioenschappen in Luzern. Wolter en Wesley veroveren een plaats in de Lichte Holland Acht en behalen met deze boot zilver in Munchen en een 7e plek op het WK in Luzern. Hurnet Dekkers trekt op het WK Indoorroeien in Bosten blik in een tijd van 6.35.4. Op de World Cup in Munchen werd ze 5e in het dubbelvieren veld.

In de zomer van 2001 wordt er een zware Skøll acht uitgezonden naar de Royal Henley Regatta. Zij blijken zeer succesvol, met het behalen van de halve finale eindigen zij boven alle verwachtingen. Met een pagina groot artikel met een prachtige foto van de acht in actie in de Daily Telegraph eindigt een mooie week roeien.

Eerstejaars licht van 2002 presteert goed en behaalt zes blikken, de rest van de eerstejaarsachten blijft al enkele jaren achter. Op de Head wordt door de ouderjaars dames het 1e divisie veld gewonnen, waarmee voor de eerste keer de blauwe wimpel het gebouw aan de Jan Vroegopsingel tooit.

Marlies Smulders, Nienke Hommes en Melina Bus worden vierde in het dubbelvieren veld op de World Cup in Hazewinkel. Op de worldcups in Luzern en Munchen eindigen zij respectievelijk als 7e en 4e. Op het WK in sevilla wordt een 8e plek behaald. Annemiek de Haan wordt op het Senioren B WK 5e in de vrouwen dubbeltwee samen in combinatie met Nereus, na daarvoor blik te hebben getrokken op de Internationale Wedau Regatta. Hurnet Dekkers trapt in dit jaar een nieuw wereldrecord van 6.30.6 op de ONEK. In de skiff behaalt ze op de world cup in Hazewinkel een 4e plek en in Luzern een 4e plek in de B-finale. Op het WK in Sevilla behaalt ze een 3e plek in de B-finale. Wesley van Breda behaalt in de lichte acht een bronzen plak op de worldcup in Luzern. Tijdens de selectietest trapte hij een nieuw Skøll ergometer record; 6.11.1 Wolter Blankert behaalt een 3e plek in Luzern en een 1e plek in Munchen. Op het WK in Sevilla wordt brons gehaald. In de zware divisie scherpt Matthijs het Skøll ergorecord aan naar 5.58.3. Daarnaast wordt hij 1e in de B-finale op de World Cup in Hazewinkel in de skiff en behaalt een 4e plek in de B-finale in de mannendubbeltwee op de World Cup in Munchen (combi Nereus). In Sevilla mag Matthijs plaatsnemen aan boord van de vierzonder, het vlaggenschip. Met deze boot behaalt hij op de WK de 5de plaats. Op het FISU WK slaat Robin Puls de zware acht voor en leidt ze naar het zilver.

In 2003 organiseert Skøll samen met de RV de Maas uit Rotterdam, de KNRB en de Holland Beker Wedstrijdvereeniging voor het eerst de oudste en grootste Nederlandse internationale roeiwedstrijd, de Holland Beker. Daarnaast legt Skøll, na een Buitengewone Algemene Vergadering, voor het eerst een oude vier aan de start van de Varsity. Voor het eerst wordt de CATCH georganiseerd, een commissie die zorg draagt voor het vinden van ploegen en coaches voor de eerstejaars competitieroeiers. Omdat het aanzien van de Havelaar binnen Skøll tanende is komt er een nieuw borrelcafe, café Maarten. Met behulp van vele leden wordt de oude bar afgebroken en wordt de grootste bar van roeiend Nederland gebouwd.

De lichte dames Katrien Hautvast en Annemarie Dijkstra draaien onder bezielende leiding van de coaches Floris Hekster en Roemer Claassen een buitengewoon goed seizoen, waarin onder andere het zware dames 2- record sneuvelt. Annemarie Dijkstra behaalt op Senioren B WK een 7e plek in de lichte dames dubbeltwee. Voor het eerst in de historie van Skøll en voor het eerst sinds jaren in de geschiedenis van het Nederlands roeien wordt een een verenigingsdubbelvier afgevaardigd naar de Wereldbeker in Luzern en het WK in Milaan waar respectievelijk een 5e en 9e plek wordt behaald. Annemiek behaalt op het Senioren B WK in Belgrado een 5e plek in de dubbelvier. Wolter behaalt op de Wereldbeker wedstijden in Munchen zilver in de dubbelvier en een 4e plek in Luzern. Op het WK in Milaan behaalt hij in combinatie met Njord, Nereus en de Amstel wederom een 4e plek. Wesley eindigt in combinatie met Skadi op een 15e plek in de 2- op de Wereldbeker in Milaan. Matthijs behaalt op de wereldbeker in Luzern een 12e plek en in Milaan een 19e plek in de dubbeltwee (combi Nereus). In 2003 wordt er een ambitieus project opgezet voor afgevallen roeiers uit de KNRB selecties, buiten de bond om wordt er een acht gemaakt met daarin Tjerk Gaultherie van Weezel. Deze underdog acht verslaat hetzelfde jaar op het NK de acht met daarin de vedettes van het Nederlandse roeien, het nieuwe project krijgt faam. In Luzern behalen zij een 4e plek en in Milaan een 13e plek. Dit jaar behaalde een record aantal roeiers de SA status.

Op de Olympische spelen in Athene behaalt Matthijs Vellenga in de herenacht een zilveren plak, de damesacht met daarin Hurnet, Nienke, Annemiek en Marlies mogen een bronzen plak ontvangen. Een prestatie die op Skøll nog nooit vertoond is.

A.A.S.R. Skøll