Wedstrijd

Eerstejaars Wedstrijdroeien

Heb jij na de eerste halen tijdens de RIT de smaak te pakken en wil jij onder professionele begeleiding op topniveau roeien? Doe dan selectie! Deze periode verloopt onder begeleiding van goede coaches en een professionele coach. Alle geselecteerden trainen samen om een goede indruk te krijgen van elkaar en het wedstrijdroeien. Voor dames, heren en lichte heren worden de beste eerstejaars achten geselecteerd. Voor lichte dames is er een dubbelvier. Met jouw ploeg train je vervolgens zes tot zeven keer per week, met een mooi jaar waarin je op nationaal niveau strijd tegen andere eerstejaarsploegen als doel.

Quote Kaat, EJLD: “In mijn eerste jaar wedstrijdroeien heb ik met mijn fantastische ploeg heel hard geroeid, hard gehuild en nog harder gelachen. Het was een jaar waarin ik heb geleerd wat echte vriendschap is, waar mijn grenzen liggen, en hoeveel verder je die kan verleggen. Er blijft altijd een deel van mijn ploeg bij mij, en een deel van mij bij hun. Er waren euforische pieken en diepe dalen, maar altijd bleven we doorgaan en om elkaar geven, wat het echt tot het mooiste jaar van mijn leven heeft gemaakt.” 

 

Middengroepen

Na het eerste jaar stroom je door naar de middengroepen. Bij de middengroep train begin je met krachttraining en roei je in verschillende boottypes om jezelf verder te ontwikkelen: vieren, tweetjes, skiffs. Ook wordt er op een aantal belangrijke wedstrijden, waaronder de Baselhead, Heineken Roeivierkamp en de Koninklijke Hollanderbeker, een acht op het water gelegd. In het kortebaanseizoen, vanaf april, start je in een vaste opstelling en doe je mee aan het devellopmentklassement. Er zijn bij de middengroepen ook internationale uitstapjes mogelijk, zoals Gent, Basel en Henley.

 

Ouderejaars

De ouderejaars roeiers van Skøll behoren tot de nationale (sub-) top van Nederland. Bij de Ouderejaars roei je tot het Nederlands Kampioenschap voornamelijk in kleine nummers. Binnen jouw ploeg train je allemaal individueel. In februari ga je met z’n allen op trainingskamp naar Sevilla om je klaar te maken voor het seizoen. Na het Nederlands Kampioenschap zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan meedoen aan de nationale wedstrijden, maar ook meedoen aan internationale projecten zoals Henley en World Cups. Voor specifieke wedstrijden wordt er een boot gevormd met de beste roeiers van de vereniging. Denk aan de Amstelbeker, Baselhead, Head of the River Amstel & Heineken Roeivierkamp en de Varsity. 

Quote Arlette, OJD: “Toen ik begon met studentenroeien vond ik het heel belangrijk om me verder te kunnen ontwikkelen - in zowel de skiff als grotere boten. Dit paste precies in de sfeer en doelen van de OJD en inmiddels ik roei ik al 2 jaar met heel veel plezier mee met dit fijne team!”

 

Voor vragen over wedstrijdroeien kan je terecht bij wedstrijd@skoll.nl

Onderhouds document roeiers & coaches

Agenda

{{ calendar_event.start.toLocaleString('nl-NL', { weekday: 'long' }) }} {{ calendar_event.start.getDate() }} {{ calendar_event.start.toLocaleString('nl-NL', { month: 'long' }) }}
{{ calendar_event.start.getHours() }}:{{(calendar_event.start.getMinutes() < 10 ? '0' : '') + calendar_event.start.getMinutes()}} - {{ calendar_event.end.getHours() }}:{{(calendar_event.end.getMinutes() < 10 ? '0' : '') + calendar_event.end.getMinutes()}}
{{ calendar_event.title }}
{{ calendar_event.locations[0].name }}

Er zijn geen events gevonden

Partners

Sponsors

Powered by FOYS